Un muzeu privat dedicat lui Dracula a fost deschis în comuna Arefu, judeţul Argeş

SABIN S. BRANDIBURU
Miscellanea / 4 decembrie 2023

Un muzeu privat dedicat lui Dracula a fost deschis în comuna Arefu, judeţul Argeş

Un castel-muzeu privat dedicat lui Vlad Ţepeş şi legendelor din jurul Domnitorului a fost inaugurat vineri, 1 decembrie, în comuna Arefu din judeţul Argeş.

Ajutat de poziţionare, la poalele Cetăţii Poenari - a doua reşedinţă a lui Vlad Ţepeş -, castelul se doreşte o modalitate de petrecere a timpului liber în zonă şi pentru copii, şi pentru adulţi, şi români, şi străini.

"Un Castel Dracula în zonă, pentru că Vlad Ţepeş a avut o şedere îndelungată aici, pentru că ne aflăm în apropierea Cetăţii Poenari, despre care se spune că a fost construită la ordinul lui de boierii care au fost luaţi în zilele Paştelui. E de-al locului numele şi îl folosim plătind licenţă, conform legii. Ducem legenda mai departe denumind castelul Dracula, dar folosim numele de mai mulţi ani, de când am extins complexul turistic din zonă. Numele Dracula atrage. Nouă ne trec pragul şi turişti români, dar mai ales străini, care vor să descopere ce înseamnă Dracula pentru români", declară Cristina Stanciu, proprietarul complexului turistic şi al castelului - muzeu.

Turiştii sunt introduşi într-o atmosferă veritabilă din vremea domniei lui Vlad Ţepeş prin decoraţiunile castelului, pereţi din piatră şi cărămidă pictaţi realizaţi de meşteri populari din zonă, dar şi din Bihor şi Harghita, obiecte care reproduc viaţa din acele vremuri, expuse în muzeu, Sala Tronului în care pot fi admiraţi Vlad Ţepeş şi boierii săi în mărime naturală. Două proiecţii, dintre care una de animaţie concepută special pentru copii, le vor dezvălui aspecte din viaţa domnitorului.

Temporar muzeul găzduieşte expoziţia de pictură a maestrului Valentin Tănase şi va găzdui expoziţii itinerante ale unor artişti români.

Pe Metereze, vizitatorii pot vedea printr-un telescop Cetatea Poenari şi împrejurimile muntoase ale zonei, un tun cu bile, oşteni în mărime naturală.

"Ne străduim să oferim vizitatorilor o experienţă unică în muzeu, vizita aici să fie ca o lecţie de istorie despre domnitorul român, despre legenda Dracula. A fost o investiţie consistentă nu numai în bani, ci şi în efort să găsim meşteri care să reproducă întocmai un castel, să găsim materiale potrivite, să respectăm restricţiile pandemiei, pentru că şantierul a fost deschis înainte de februarie 2020. Ne-am oprit din a ţine evidenţele pe la 500-600.000 de euro, pentru că am realizat că nu sumele sunt importante, ci dorinţa noastră de a oferi turiştilor o modalitate plăcută de a petrece timp când ajung în zonă", precizează Cristina Stanciu

Intrarea la castel costă 30 de lei de persoană sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii. Castelul a fost deschis pe 1 decembrie, gazdele dorind să ofere oaspeţilor chiar de Ziua Naţională ocazia să redescopere unul dintre cei mai cunoscuţi domnitori români, Vlad Ţepeş, în poveştile spuse de istorici şi mărturii filmate, în costume şi atmosfera creată în castelul dedicat acestuia, în bucate şi băuturi româneşti.

Familia Stanciu deţine complexul turistic Dracula, deschis în urmă cu 26 de ani, cu o capacitate mare de cazare, teren de sport, un centru Spa cu piscină, jacuzzi, salină, saună, şi oferă grupurilor organizate de turişti, în vacanţa lor la munte, şi trasee montane cu ghid ori posibilitatea închirierii de atv-uri.

La circa 6 km de complex se află barajul şi lacul Vidraru, traseul turistic renumit "Valea lui Stan" şi statuia lui Prometeu.

Castelul Dracula se află pe Transfăgărăşan, în satul Căpăţâneni-Ungureni din comuna Arefu, judeţul Argeş. Complexul este situat la 23 de km de oraşul istoric Curtea de Argeş, la 56 de km de Piteşti, respectiv 166 km de capitală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb