UPDATE Remaniere în guvernul Ponta 2?

Ziarul BURSA #Politică / 8 mai 2013

Remaniere în guvernul Ponta 2?

Update 15:24

Premierul Ponta i-a asigurat pe miniştri că nu le va adresa reproşuri în public, ci doar în particular, şi că nici nu pregăteşte o remaniere, cerând însă o unitate "probabil nespecifică" guvernelor de coaliţie şi adăugând în glumă că va fi schimbat doar cine lipseşte la începerea şedinţei de guvern, conform surselor de presă.

----

Premierul Victor Ponta ar urma să remanieze unii dintre miniştri din guvernul pe care îl conduce, potrivit surselor politice. Printre numele vehiculate se află cel al ministrului Economiei, Varujan Vosganian, al ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Se pare că şeful Executivului ar fi nemulţumit de modul în care ministrul Economiei a administrat, până în prezent, situaţia de la "Oltchim" Râmnicu Vâlcea.

La rândul său, Varujan Vosganian şi-a exprimat public nemulţumirea privind modul în care au fost împărţite atribuţiile în Cabinetul Ponta între PNL şi PSD. Premierul Victor Ponta i-a răspuns că, dacă nu-i place în Guvernul său, este liber să plece.

Victor Ponta l-a criticat public pe Eugen Nicolăescu, mai ales în urma anunţului privind reorganizarea sistemului de sănătate prin desfiinţarea caselor de sănătate judeţene, dar şi direcţiile judeţene de sănătate. Şi vicepremierul Liviu Dragnea l-a criticat pe Eugen Nicolăescu pentru declaraţiile legate de trecerea unor spitale în subordinea autorităţilor locale şi de finanţare a spitalelor private.

Alţi miniştri pe care premierul Ponta ar urma să-i remanieze ar fi Mihnea Costoiu, ministrul Cercetării, dar şi ministrul Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu.

PDL i-a cerut în aprilie premierului Victor Ponta demiterea miniştrilor Constantin Niţă, Varujan Vosganian, Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea, prin vocea prim-vicepreşedintelui Andreea Paul, care a criticat "scandalul şi bâlbele" din cazul mutării sediilor Transgaz şi Romgaz de la Mediaş la Bucureşti.

Guvernul Victor Ponta 2 a primit votul de încredere din partea Parlamentului la data de 21 decembrie 2012, fiind succesorul primului cabinet condus de Victor Ponta, care şi-a început mandatul la 7 mai 2012, după demiterea guvernului Mihai-Răzvan Ungureanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb