Verdino Green Foods îşi măreşte capitalul cu ajutorul BlackPeak Capital şi vizează vânzări de 100 de milioane de euro în cinci ani

Comunicate de presă / 4 noiembrie 2021

Verdino Green Foods îşi măreşte capitalul cu ajutorul BlackPeak Capital şi vizează vânzări de 100 de milioane de euro în cinci ani

Verdino Green Foods, unul dintre liderii în industria de alternative vegetale la produsele din carne, din Europa Centrală şi de Est, îşi măreşte capitalul cu ajutorul BlackPeak Capital, prin BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, şi vizează o creştere a vânzărilor de 100 de milioane de euro în următorii cinci ani, conform unui comunicat remis redacţiei.

Infuzia de capital va permite Verdino să-şi accelereze creşterea, favorizând consolidarea business-ului şi expansiunea internaţională. Ca urmare a acestei tranzacţii, BlackPeak Capital va intra în acţionariatul Verdino cu un pachet minoritar.

Raul Ciurtin, co-fondator Verdino a declarat: "Urăm bun venit noului nostru partener, BlackPeak, şi suntem încrezători că unindu-ne forţele putem duce Verdino la următorul nivel, şi anume, prezenţa globală".

"Suntem încântaţi să avem BlackPeak Capital la bordul călătoriei Verdino. Acest parteneriat reprezintă recunoaşterea tuturor realizărilor Verdino de până acum şi, mai important, un catalizator pentru dezvoltarea brandului Verdino, atât în CEE, cât şi la nivel global", a completat Eberhart Răducanu, co-fondator şi CEO Verdino.

În doi ani de la lansare, Verdino a dezvoltat peste 60 de produse pe care le-a listat cu succes în peste 2.000 de magazine din România, Elveţia, Olanda, Spania, Macedonia de Nord, Serbia şi Marea Britanie. Totodată, compania şi-a deschis reprezentanţe în cele mai mari două pieţe europene - Germania şi Marea Britanie - şi a semnat acorduri de distribuţie pentru alte 12 ţări. Prin inovaţie şi prin calitatea produselor pe care le creează, Verdino îşi propune să devină cea mai accesibilă, dar în acelaşi timp superioară calitativ marcă de produse plant-based din Europa.

"Suntem impresionaţi de gama extinsă de produse Verdino, ale căror gust excepţional a fost confirmat deopotrivă şi de premiile internaţionale World Plant-Based Taste Awards 2021, şi, mai ales, de dedicarea managementului în a implementa strategia ambiţioasă de creştere a companiei. Alături de misiunea sa de a oferi consumatorilor - alternative vegetale la produsele din carne, Verdino are un impact pozitiv asupra mediului prin contribuţia sa majoră la reducerea amprentei de carbon, bunăstarea animalelor şi sustenabilitatea industriei alimentare. Suntem bucuroşi să contribuim şi să facem parte din această călătorie promiţătoare", a declarat Dorian Macovei, Managing Director BlackPeak Capital.

"Deşi considerate o nişă, produsele plant-based au avut o dezvoltare extraordinară în ultimii ani şi devin o categorie din ce în ce mai importantă în industria alimentară. Credem cu tărie în creşterea continuă a acestui segment, Verdino având potenţialul de a deveni lider de piaţă în Europa. De asemenea, suntem mândri că prima tranzacţie a noului nostru fond este în România, deoarece subliniază angajamentul nostru de a sprijini IMM-urile româneşti inovatoare în expansiunea lor internaţională", spune Niklas Pichler, Managing Partner BlackPeak.

Verdino este în prezent lider regional ce oferă alternative sustenabile la produsele din carne, pe bază de proteine de mazăre. Compania a fost înfiinţată în 2019 de către Raul Ciurtin, un antreprenor de succes, şi Eberhart Răducanu, ambii fondatori având o vastă experienţă în industria alimentară şi a băuturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb