VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / CRISTIAN ERBAŞU, VICEPREŞEDINTE FPSC: "Nu suntem obişnuiţi cu o astfel de criză"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 29 mai 2020

Cristian Erbaşu

Cristian Erbaşu

Antreprenorii nu sunt obişnuiţi cu o astfel de criză cum este cea prin care trecem, apreciază Cristian Erbaşu, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor în Construcţii (FPSC) şi proprietarul Erbaşu Construcţii SA. "Au mai existat crize sanitare, ştim despre aşazisa criză a gripei spaniole, dar aceea nu a afectat atât de mult economia mondială, pentru că activitatea economică nu era atât de globalizată", a subliniat antreprenorul.

Acesta este de părere că, în zona construcţiilor, cel mai important efect al crizei este impactul asupra unor potenţiale investiţii. Cristian Erbaşu a menţionat: "Zona construcţiilor este direct implicată în dezvoltarea economică. Aceasta reprezintă doar 4% din PIB, ceea ce este un semnal rău pentru macro-echilibrul ţării. Suntem o ţară cu potenţial, în dezvoltare, şi avem nevoie de investiţii. Perioada cea mai bună pentru construcţii a fost în 2006-2008, când reprezentam aproximativ 8% din PIB. Construcţiile includ şi alte segmente, cum ar fi cel al materialelor de construcţii.

De aceea, suntem dependenţi de foarte multe activităţi din afara ţării"

Impactul crizei Covid 19 asupra sectorului construcţiilor nu este atât de mare în acest moment, el se va simţi în perioada de toamnă-iarnă, întrucât orice contract semnat în acest domeniu durează circa un an de zile până se implementează, a explicat Cristian Erbaşu, subliniind că numărul autorizaţiilor de construcţie s-a înjumătăţit, în această perioadă, şi aşteptările sunt de scădere, în continuare.

În opinia antreprenorului, va avea loc o reconversie profesională în masă, în toate domeniile: "Chiar în interiorul domeniilor, în construcţii, vor fi recalificări. Vor fi şi conversiii între domenii - mutari de personal. În acelaşi timp, dacă noi întârziem investiţiile doar puţin, iar cei din vest le încep, va vea loc un exod maxiv dinspre Rmânia spre Vest. Nu cred că beneficiem de întoarcerea celor mai buni muncitori dinspre alte ţări la noi. Dar dacă nu vor avea de lucru şi dacă nu vor avea salarii care să îi satisfacă, atunci îi vom pierde din nou. De aceea, este foarte important cum începem".

Zona politică este într-o perioadă pre-elctorală şi nu avem o stabilitate în acest domeniu, a mai spus domnia sa, apreciind că, dacă nu se aşează la masă partidele politice şi "continuă cu loviturile pe la spate parlament contra guvern şi guvern contra parlament, în loc să facă ce trebuie", atunci vom avea rezultate foarte slabe şi revenirile vor fi întârziate.

Printre altele, domnul Erbaşu a subliniat că băncile sunt foarte atente în analiza lor în procesul de finanţare a antreprenorilor. În opinia domniei sale, "este bine să fie încurajate IMM-urile, dar şi companiile mari pot absorbi fonduri şi pot contribui la menţinerea economiei ţării". Trebuie să înţelegem că firmele mari sunt cele care reprezintă partea stabilă a economiei, a precizat vicepreşedintele FPSC.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. da ce noi suntem obisnuiti cu ce se intampla??..parca la i casta voastra imobiliara se cuvine tot....agricultura...sanatatea si altele sunt mai vitale ca betoanele voastre....prima casa v a lenevit si v a obisnuiti cu bani facuti usor...marje de profit similare cu cele ale clanurilor mafiote ce se ocupa cu contrabanda,droguri..or prostitutie....o sa coborati si voi pa pamant si o sa va curatati si voi de lacomi si tepari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb