Vienna Insurance Group intră în Republica Moldova

V.B.
Bănci-Asigurări / 31 ianuarie 2014

Vienna Insurance Group a semnat un contract de achiziţie pentru circa 94% din Societatea de Asigurări-Reasigurări "Donaris Group", cu sediul în Republica Moldova, urmând ca autorităţile de resort să îşi dea acordul, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

"Odată cu intrarea pe piaţa din Moldova, am mărit reţeaua Grupului Vienna Insurance Group la 25 de ţări şi am acoperit una din ultimele pete albe de pe harta noastră geografică a Europei Centrale şi de Est", a declarat Peter Hagen, Directorul General al Vienna Insurance Group.

Donaris, asigurator de tip non-viaţă, a fost fondat în 1998 şi are sediul în Chişinău. Compania realiza, în primul semestru al anului trecut, prime de 2,8 milioane euro, cu 9% mai mari comparativ cu 2012. Circa 80% dintre prime provin din divizia auto.

Cu o cotă de piaţă de 8,4%, Donaris deţine locul 4 în domeniul asigurărilor non-viaţă din Moldova. Societatea are, momentan, în jur de 50 de angajaţi în sediul central şi alţi 70 în filiale. Vânzarea produselor de asigurare se face atât prin filiale, cât şi prin agenţi de asigurări şi prin cooperarea cu brokeri, bănci şi firme de leasing.

În ultimii ani, Republica Moldova s-a orientat, politic şi economic, din ce în ce mai mult către Uniunea Europeană, îmbunătăţindu-şi indicatorii economici. Anul trecut, creşterea economică era de 4%, nivel prognozat şi pentru acest an, de către FMI. Industria asigurărilor, relativ subdezvoltată anterior, demonstrează, astfel, potenţial de creştere.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor din Austria şi din Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 24 de ţări, unde lucrează în jur de 23 de mii de angajaţi, şi are o experienţă de 190 de ani în domeniu. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. VIG este listat şi la Bursa din Praga, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb