VÎNTU: "IZOLAŢI-L PE BĂSESCU, DOMNILOR!" Băsescu l-a izolat pe Vîntu

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 10 septembrie 2010

Vîntu, Luca, Ţurcan şi Stoian, reţinuţi pentru 24 de ore.Procurorii au emis ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore pentru Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi Alex Stoian în cazul fugii din ţară a lui Nicolae Popa, fostul director Gelsor. Cei patru au fost audiaţi de Parchetul General.

Vîntu, Luca, Ţurcan şi Stoian, reţinuţi pentru 24 de ore.Procurorii au emis ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore pentru Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi Alex Stoian în cazul fugii din ţară a lui Nicolae Popa, fostul director Gelsor. Cei patru au fost audiaţi de Parchetul General.

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Traian Băsescu i-a luat-o înainte lui Sorin Ovidiu Vîntu şi l-a izolat, înainte să fie izolat el însuşi pe scena politică (aşa cum îndemnase Vîntu în ultimul său interviu publicat în presă - ziarul "BURSA", din 09 august).

    Desigur, aceasta este o metaforă, pentru că nimeni nu poate să susţină că însuşi preşedintele l-ar fi arestat ieri pe Vîntu, de vreme ce Poliţia Capitalei a fost cea care l-a reţinut (pentru douăzeci şi patru de ore), după ce venise la audieri, chemat fiind de Procuratură în dosarul fugii în străinătate a lui Nicolae (Viorel) Popa, fostul său "locotenent" în grupul de firme "Gelsor" (sustrăgându-se astfel, pedepsei de 15 ani de închisoare, primite pentru rolul său în frauda de la FNI).

    Să spui că Băsescu l-a arestat pe Vîntu este o simplificare oribilă a unui caz deosebit de încurcat, ceea ce Vîntu chiar operează atunci când, la ieşirea de la audierile de ieri, declara : "Atunci când Băsescu va pierde în sfârşit o bătălie, să-l văd în locul meu!".

    Nu, chestia, de fapt, arată aşa:

    -Nicolae Popa, un tip de treabă, deloc prost, liniştit şi amabil, a operat, în realitate, aproape tot ceea ce Vîntu operase cerebral; o nefericire personală, l-a făcut ca, înainte de anul 2000, să devină de neutilizat în afacerile Gelsor, din care, practic, s-a retras - o grea pierdere pentru Vîntu; a fugit/plecat în străinătate, fiind dat în urmărire prin Interpol, dar Vîntu a susţinut, prin 2001, într-o apariţie televizată, că nici vorbă de aşa ceva, că Popa s-ar afla, bine-mersi, în Suedia, unde şi-ar fi deschis un restaurant şi, într-un interviu în "Cotidianul" din 2006, că ţine legătura cu el (vezi Blogul lui Ovidiu Zara).

    - Ulterior declaraţiilor lui Vîntu, prin decizie definitivă la 4 iunie 2009, Nicolae Popa a fost condamnat la 15 ani de închisoare (au fost judecăţi succesive, începând din 2006), a fost identificat în Indonezia şi arestat prin Interpol, în decembrie 2009, iar, anul acesta, la 25 august, a fost semnată decizia indoneziană de extrădare şi este aşteptat aici, dacă nu va fi sosit, deja;

    -Procuratura l-a audiat pe Vîntu ieri, probabil pentru că l-ar fi susţinut cu bani pe Popa, în şederea sa în străinătate sau/şi pentru facilitarea fugii/plecării lui din ţară;

    -Poliţia l-a reţinut pe Vîntu.

    Ce are a face preşedintele Traian Băsescu cu toate astea?!

    Nimic.

    Unde figurează Băsescu în firul evenimentelor acestui caz?!

    Nicăieri.

    Cel mult, se poate spune că Poliţia şi Procuratura îşi fac treaba şi că singura lor legătură cu Băsescu este că îşi fac treaba în "regimul Băsescu".

    Ce, în alt regim şi-au făcut-o altfel?

    Nu.

    Tot aşa.

    Legătura lui Vîntu cu Popa n-a fost niciodată negată, este notorie şi cunoscută Procuraturii, în detaliu, încă din 2003 (vezi "Mărturia" reprodusă în interior). Pentru audierea şi reţinerea în cazul facilitării fugii/plecării lui Popa în străinătate, nu era nevoie de Popa, pentru că făptuitorul - Vîntu - s-a aflat în ţară mai mereu şi nu şi-a ascuns adresa ori telefonul.

    Cu toate astea, Poliţia nu l-a arestat şi Procuratura nu l-a prea dovedit vinovat de nimic, până acum, iar când l-a dovedit, era, deja prea târziu - faptele se prescriseseră.

    Nu este, probabil, decât o coincidenţă, faptul că Vîntu şi Băsescu se cunosc personal şi se pupau pe gingii, în perioada de început a mandatului prezidenţial, când ultimul îi vizita studiourile de televiziune ale celui dintâi.

    Ce legătură este între asta şi ce treabă fac Poliţia şi Procuratura?

    Niciuna.

    În ultimul timp, însă, relaţiile dintre arestatul de ieri şi preşedintele de două mandate s-au răcit.

    Vîntu zice că de vină este Băsescu, pentru că-i "lipseşte metafizica".

    Că nu poate pune în operă niciun proiect de dezvoltare, nicio strategie.

    "Cade de pe cal", spune Vîntu.

    Acum e arestat.

    De fapt, întrebarea nu este dacă l-a arestat sau nu Băsescu, ci dacă este sau nu este vinovat Vîntu.

    Înclin să cred că este - singur a spus că păstrează legături cu Popa.

    Dacă ştii de Popa, atunci cine te pune să vorbeşti de metafizica lui Băsescu?!

    Tumultoasele relaţii de afaceri ale lui Vîntu

    Nu rataţi "Mărturia unui iniţiat" în documentele ataşate!

    Dan Andronic exultă

    Consultant al Preşedintelui Băsescu şi al PDL, Dan Andronic exultă că Vîntu are necazuri.

    Angajat în afacerile lui Vî-ntu, Dan Andronic a purtat o relaţie amoroasă cu Angelica Vîntu - soţia patronului său.

    Între timp, Soţii Vîntu au divorţat, iar Dan Andronic a avut şi alte aventuri, căsătorindu-se, cu doi ani în urmă, cu o colega de serviciu a soţiei lui Călin Popescu Tăriceanu.

    Tot aşa, în politică, după ce a dat consultanţă PSD-ului, a trecut la PNL şi acum este înamorat de PDL.

    În pofida faptului că sentimental este atât de schimbător, Dan Andronic poartă un consecvent sentiment pentru fostul său patron, Vîntu.

    Ce poate fi mai stimulativ în consultanţa pe care i-o dă lui Băsescu, decât să fie purtat şi de un sentiment autentic?! (F.G.)

    Monşerică, am o veste proastă pentru tine! Vine Nicolae Popa...

    Văd că lui SOV îi merge foarte rău. Principala cauză a fost tăierea legăturilor dintre trustul Realitatea TV şi bugetele ministerelor. Iar aici, meritul principal aparţine lui Emil Boc, cel care le-a interzis miniştrilor să mai dea vreun ban RTV. Ceea ce ştiţi până acum este că pe lângă închiderea majorităţii ziarelor, nici la capitolul TV nu stă foarte bine. La Money Channel nu s-au dat salariile de 2 luni, la Realitatea TV restanţele sunt de o lună, iar apa minerală din platou e plătită de Dinu Patriciu. Pe lângă toate astea, îi pot da încă o veste: vine Nicolae Popa! Cel cu FNI-ul, dar ştie el mai bine.

    ( BLOGUL LUI DAN ANDRONIC, 7 SEPTEMBRIE 2010)

    Opinia Cititorului ( 11 )

    1. Documentul de sub titlu este extraordinar! Merci Bursa!

      1. foarte bun titlul, imi amintesc interviul de acum o luna.

        Cred ca e cel mai bun titlu de azi. felicitari. si bine ca ne-ati mai reamintit de afacerile haitei. excroc sau nu, nici base n-a stat degeaba. ca deh dusman nu poti sa fii decat cu un fost prieten 

        urmeaza Patriciu sau Voiculescu?

        Basescu

        LA CE ITI FOLOSESTE ? la postarile despre hotiile clanului basescu[si pdl]s-a simtit o reactie a justitiei CINSTITE ?DIN 22 milioane cetateni,doar unul are imunitate,e corect ?problema e alta,pote sa-i faca ce vor lui vantu,nu ar trebui sa ne doara,ci ce ni se intimpla noua.BAFTA LA CAT MAI MULTA PRESA PTR. PDL.

      Pare cea mai bogata prezentare a backroundului evenimentului,cu o interpretare echilibrata si bine orientata. Bravo Bursa,astazi sunteti numarul1 !

      DN.MAKE,AM O INTREBARE:ESTE MAI IMPORTANT,DIN PUNCT DE VEDERE SOCIAL,PTR.99%DINTRE ROMANI,RASPUNSUL LA DECLARATIILE LUI VANTU DECAT INEPTIILE ECON.MACROECON.SI SOCIALE SPUSE DE BASESCU LA INTERV.LUI CULCER,DE LA TVR ?

      Unde-i halca; hop si Make ! 

      Vintuleeeee .........vant nebun !.... 

      Intotdeauna Basescu a fost / va fi inaintea lor si a voastra. 

      Daca Parchetul/ Justitia isi fac datoria, este mana lui Basescu... daca nu si-ar face-o este dictata de Basescu ; cam la atata se poate rezuma Make in ultimul timp, desi, subtil ne strecoara ca nu se poate spune asa ceva.

      Escrocul de Vintu trebuia izolat, locul lui fiind macar cativa ani, la racoare. 

      1. LINGA BASESCU.[CE INTERESANT SA AJUNGA AMBII IN ACEEASI CELULA]

        Nu se poate ; sunt incompatibili !. 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    02 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9755
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
    Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb