"Volkswagen" ar putea amâna fuziunea cu "Porsche"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 octombrie 2010

Datoriile "Porsche" au scăzut la 6 miliarde euro la data de 31 iulie 2010, de la 11,4 miliarde la finele lunii iulie 2009, în principal datorită celor 3,9 miliarde euro primite de la VW pentru pachetul majoritar.

Datoriile "Porsche" au scăzut la 6 miliarde euro la data de 31 iulie 2010, de la 11,4 miliarde la finele lunii iulie 2009, în principal datorită celor 3,9 miliarde euro primite de la VW pentru pachetul majoritar.

Cea mai mare companie auto din Europa, "Volkswagen" AG (VW), ar putea amâna fuziunea cu "Porsche" SE, care trebuia să se finalizeze anul viitor, anunţă directorul executiv al VW, Martin Winterkorn. Domnia sa a precizat că, înainte de finalizarea fuziunii, trebuie rezolvate problemele care ţin de unele procese din SUA şi de fiscalitatea din Germania.

"Nu poate fi exclus faptul că procedurile legale ar putea tărăgăna, iar decizia finală poate întârzia. Din acest motiv, fuziunea ar putea fi amânată", a afirmat ieri, la Stuttgart, Martin Winterkorn, care se află şi în fruntea consiliului de conducere al "Porsche". Acesta a subliniat: "Încă ne confruntăm cu unele obstacole fiscale şi legale".

"Volkswagen" a decis, în august 2009, să fuzioneze cu producătorul german de autoturisme sport "Porsche", după ce aceasta din urmă şi-a triplat datoriile, care au depăşit 10 miliarde euro (14 miliarde dolari). În plus, "Porsche" a eşuat în încercarea sa de a prelua VW.

De la acel moment, VW a cumpărat 49,9% din divizia operaţională a "Porsche", pentru 3,9 miliarde euro, termenul finalizării fuziunii fiind 2011.

Însă, "Porsche" a fost acţionată în instanţă în SUA, de către unii vânzători short de titluri VW, care pretind că societatea germană a ocolit în mod secret piaţa (în ce priveşte titlurile VW), cauzându-le pagube de pes­te un miliard de dolari. Procesul a fost înaintat Curţii Federale din Manhattan, de către "Elliott Associates" LP, "Glenhill Capital" LP, "Glenview Capital Partners" LP şi alţi vânzători short. Instanţa va decide în ianuarie 2011 cu privire la acest caz.

În ce priveşte celălalt obstacol, al taxelor, "Porsche" negociază cu autorităţile germane din domeniu cu privire la unele excepţii fiscale.

Conducerea "Porsche" îşi asumă faptul că este posibilă amânarea fuziunii, însă nu exclude că aceasta s-ar putea materializa după planul stabilit iniţial de părţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb