VOLODIMIR ZELENSKI: ''Lumea trebuie să se pregătească pentru posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare tactice''

G.U.
Internaţional / 15 aprilie 2022

Volodimir Zelenski (Sursă foto: Facebook)

Volodimir Zelenski (Sursă foto: Facebook)

''Toate ţările lumii'' trebuie să se pregătească pentru posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să folosească arme nucleare tactice în războiul său împotriva Ucrainei, a spus astăzi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat CNN, potrivit ediţiei online a acestui post, relatează Agerpres.

În interviul acordat prin videoconferinţă din biroul său prezidenţial de la Kiev, Zelenski a susţinut că Putin ar putea recurge la arme nucleare sau chimice pentru că nu-i pasă de vieţile ucrainenilor.

''Nu doar eu, ci toată lumea, toate ţările trebuie să fie îngrijorate, pentru că aceasta s-ar putea să nu fie o informaţie reală, dar ar putea să fie adevărul'', a spus preşedintele ucrainean, vorbind în engleză. ''Trebuie să ne gândim să nu ne temem, să nu ne temem dar să fim pregătiţi. Însă aceasta nu este o problemă pentru Ucraina, nu doar pentru Ucraina, ci pentru lumea întreagă, cred'', a completat el.

Oficiali occidentali au avertizat deja că dacă Rusia continuă să înregistreze eşecuri în campania militară din Ucraina preşedintele Putin ar putea ordona folosirea armelor nucleare tactice. Bombe nucleare de mici dimensiuni, acestea pot fi folosite pe câmpul de luptă, pentru distrugerea unor obiective militare cum ar fi baze sau aeroporturi, dar posibil şi a unor localităţi.

Directorul CIA, Bill Burns, a declarat joi că acest serviciu are în vedere ''foarte intens'' un asemenea risc, adăugând însă că Statele Unite nu au observat indicii conform cărora Rusia ar pregăti un pas de acest fel.

Dar ''dată fiind potenţiala stare de disperare a preşedintelui Vladimir Putin şi a leadership-ului rus, date fiind eşecurile pe care le-au înregistrat până în prezent pe plan militar, niciunul dintre noi nu poate trata cu lejeritate ameninţarea reprezentată de potenţiala recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare de mică putere'', a subliniat Bill Burns.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Putin si Zelenski, doua jigodii cu un IQ sunt 50, care au cazut prada manipularilor americane. Opriti-va, ba, tampitilor, ca o sa va moara inclusiv copiii vostri!!!

    Un idiot acest Zelenscki.. Nu am vazut un prost mai mare ca el.. Ce usor il manipuleaza americanii, fac cu el ce vor.. Si vor ca razboiul sa continue cat mai mult in Europa sa nu se extinda pe teritoriul american.. Europa are de pierdut enorm fiinca s au luat dupa americani cu sanctiunile impotriva Russiei si ramanem fara resurse energetice ieftine... Corect era ca UE sa nu intervina intre Rusia si Ukraina si sa lase sa se stinga conflictul singur.. Ukraina este Russia si asta o stiu toti dar lupta americanilor pentru resurse este mai presus de vointa popoarelor libere.....

    1. Se stingea conflictul, la Marea Baltica, la Oceanul Atlantic, la Marea Mediterana...

      Minciuni ucrainiene.

      Ai dreptate nici Ucraina nu este invadata, doar asa spun Putin si Lavrov.

    daca stii ca va urma o nenorocire si nu incerci s-o preintimpini ori esti fara judecata ori complice , drobul de sare mereu actual

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb