VOLODIMIR ZELENSKI:  "Ucraina nu are intenţia de a renunţa la Donbas şi să se predea"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 17 aprilie 2022

Sursa foto: www.facebook.com/ Володимир 3еленський

Sursa foto: www.facebook.com/ Володимир 3еленський

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pentru CNN că Ucraina nu este dispusă să renunţe la teritoriul din partea de est a ţării pentru a pune capăt războiului cu Rusia, iar armata ucraineană este pregătită să lupte cu armata Moscovei în regiunea Donbas într-o bătălie despre care spune că ar putea influenţa cursul întregului război, informează Hotnews.

Zelenski a declarat vineri într-un interviu exclusiv cu Jake Tapper de la CNN că ţara sa nu are nicio garanţie că Rusia nu va încerca din nou să pună mâna pe Kiev, dacă va reuşi să captureze Donbas.

"De aceea este foarte important pentru noi să nu le permitem, să ne menţinem pe poziţie, pentru că această bătălie... poate influenţa cursul întregului război", a spus Zelenski.

"Ucraina şi oamenii săi sunt clari. Nu avem nicio pretenţie asupra teritoriilor nimănui, dar nu vom renunţa la ale noastre", a mai spus la CNN, potrivit BBC.

Totodată, potrivit TASS, Zelenski a spus că deşi nu pot renunţa la teritoriu, dar dacă Rusia renunţă la ultimatumuri Ucraina este deschisă la negocieri.

"Nu putem renunţa la teritoriul nostru, dar trebuie să găsim un fel de dialog cu Rusia. Dacă ei sunt capabili, atunci suntem pregătiţi", a spus el.

"Dacă există o oportunitate de a vorbi, atunci vom vorbi, dar nu pe baza ultimatumului rusesc. Aceasta este o chestiune de atitudine faţă de noi", a adăugat el. În acelaşi timp, Zelenski a remarcat că "cu cât se întâmplă acest lucru mai devreme, cu atât vor muri mai puţini oameni".

Forţele ucrainene din oraşul-port Mariupol încă luptă şi nu s-au predat, a declarat astăzi premierul ucrainean Denis Şmihal, potrivit CNN.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Ce o sa se faca Ucraina cand Rusia va incepe sa foloseasca armele pe care le are? Pana acum a fost pistol cu apa. Si nu ma refer la arme nuclerare. Putin nu va folosi nicio arma nucleara. Rusia nu a folosit rachetele ei alea cu adevarat meseriase si distrugatoare. Inca vreo doua arogante a acestui taxi driver wannabe si putem asista la distrugerea intregii Ucraine.

    1. Care sunt rachetele ei alea cu adevarat meseriase si distrugatoare, nu s-au laudat deja cu tot ce aveau? Ce o sa faca cu ele, mai sparg niste blocuri, gradinite, biserici?

      Propagandist rus. Adica, mincinos.

      Fac rost si ucrainenii. Simplu.

      Tu pari putin cam ticalosit asa.... natoist.

      Omul nu are toate informatiile. Rusii au folosit rachetele hipersonice care l-au facut si pe Biden sa exclame "sunt imposibil de oprit". Da, rusii au distrus un adapost de munitii care pe vremea URSS adapostea armele nucleare tactice. O singura lovitura si intreg depozitul de munitii a fost distrus. Insa o astfel de racheta este prea valoroasa pentru a o mai folosi contra carutelor ucrainiene ramase pe front. O simpla racheta de croaziera ajunge. Sau rachete neghidate de pe elicoptere. 

      NATO e singurul motiv pentru care ai opiniile de mai sus.

    Probabil cel mai capabil militar all time, Bonaparte, spunea dupa batalia de la Borodino: "inca o victorie ca asta si suntem pierduti!" Campul de lupta arata ca Mariupol...

    1. Esti foarte aproape. Cu doua mii de ani.

      Se numeste "victorie a la Pirus". Cauta pe yandex. 

    Ukraina isi traieste ultimele zile in granitele actuale... Rusii nu uita si nu iarta...Pana acum rusii s au jucat cu Ukrainenii, adevaratul razboi v a incepe intre cateva zile ...

    1. Un razboi se termina cand o parte este eliminata sau cad ambii de acord, cum niciuna dintre optiuni nu pare posibila rusii sa ia in calcul o joaca prelungita cam ca aia din Afganistan dar mai dura, si lupta si retragerea.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb