Zelenski crede că orice alternativă la aderarea Ucrainei la UE este un compromis între Europa şi Rusia

G.D.
Internaţional / 21 mai 2022

Zelenski crede că orice alternativă la aderarea Ucrainei la UE este un compromis între Europa şi Rusia

Orice alternativă la aderarea Ucrainei la UE ar fi de fapt un ''compromis'' între UE şi Rusia, a declarat astăzi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, răspunzând astfel iniţiativei preşedintelui francez Emmanuel Macron de creare a unei ''comunităţi politice europene'', transmite AFP, conform Agerpres.

''Nu avem nevoie de alternative la candidatura Ucrainei la UE, nu avem nevoie de astfel de compromisuri'', a spus Zelenski la Kiev în timpul unei conferinţe de presă comune cu premierul portughez Antonio Costa.

''Pentru că, credeţi-mă, nu ar fi vorba despre compromisuri cu Ucraina în Europa, ci despre un alt compromis între Europa şi Rusia. Sunt absolut sigur. Este vorba despre influenţa şi presiunea politică şi diplomatică a oficialilor şi lobiştilor ruşi asupra deciziei unei ţări europene de a susţine sau nu Ucraina'', consideră preşedintele ucrainean.

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat în intervenţia sa din 9 mai cu ocazia Zilei Europei că Ucraina, ţară atacată de Rusia, este deja ''membră cu inima a Uniunii noastre'', dar a atras atenţia că procesul de aderare la UE ''durează mai mulţi ani, în realitate mai multe decenii''.

Prin urmare, preşedintele francez a propus ca în paralel cu acest proces de aderare să fie creată o ''organizaţie europeană nouă'', din care să facă parte statele candidate pentru aderarea la UE, respectiv Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, precum şi alte state care împărtăşesc valorile democratice, precum Marea Britanie. ''Nu ne puteţi ţine la distanţă!'', i-a replicat atunci preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Propunerea lui Macron va fi dezbătută la summitul european din 23-24 iunie, dar a fost deja criticată de unii lideri europeni, printre care şi preşedintele lituanian Gitanas Nauseda, care vede în această iniţiativă expresia lipsei de voinţă pentru o integrare rapidă a Ucrainei în UE.

Iniţiativa lui Macron a fost dezaprobată şi de Marea Britanie.

În schimb, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a efectuat joi o vizită oficială în Franţa, a salutat acolo iniţiativa omologului său francez Emmanuel Macron de creare a unei comunităţi politice europene, care în opinia ei ar permite Republicii Moldova să-şi ''accelereze'' aderarea la UE, asigurând totodată că Chişinăul nu va căuta vreo ''scurtătură'' în acest proces de aderare.

În aceeaşi zi, cancelarul german Olaf Scholz declarase că nu este favorabil unei ''scurtături'' în procesul aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, despre care a atras atenţia că ''nu este o chestiune de câteva luni sau de câţiva ani''.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Parca am citit ca Putin a declarat ca Rusia n-ar fi impotriva aderarii Ucrainei la UE ci doar contra alipirii la NATO- pe rusi ii intereseaza in primul rand , de departe , aspectul militar al vecinatatii Ucrainei si mai putin cel economic , au ei destul teren si bogatii ,de la petrol la samur si nisetru , bogatii care au cam facut cu ochiul si altora in trecut si ,probabil . si azi .

    În luna mai a acestui an, poliţia l-a arestat pe liderul reţelei, Javier Herraez angajat al Huawei Enterprise departamentul NOC Bucuresti. Javi Herraez avea un website pe care vindea şi difuza fotografii şi filme în care adulţi întreţineau acte sexuale cu copii. El este anchetat acum pentru 11 capete de acuzare.

    Majoritatea erau produse în apartamentele unor persoane, în curţi private şi saune dubioase. Înregistrările video erau apoi trimise din Malaa si Madrid - prin e-mail şi Internet - cumpărătorilor din lumea întreagă. 

    O versiune arhivată a site-ului companiei arată că acesta vindea filme care prezentau copii nud.  

    Javier Herraez este de asemenea anchetat pentru hartuire sexuala asupra colegelor de la Huawei Enterprise Bucuresti, carora le-a trimis poze explicite cu organele genitale expuse, si a incercat sa profite si sa isi violeze colegele de la serviciu atunci cand ele se aflau la toaleta la petrecerea firmei 

    Ukraina nu trebuie sa se interpuna intre UE si Russia... Europa si Russia au avut o colaborare buna in avantajul reciproc... Ukraina este in sfera de influenta a Russiei iar Dombasul este rusesc... E timpul ca UE sa i spuna mascariciului de Zelenscki sa accepte conditiile Rusiei si sa faca pace repede pana nu ramane fara tara .. Nu mai trimiteti armament si bani in Ucraina daca vreti ca acest raboi fratricid sa se incheie repede...Zelenscki nu mai gandeste cu mintea lui...

    1. Cain e in casa lui Abel pentru ca, Cain are in cap sfere de influenta si i se rupe de granitele internationale cu care a fost de acord. Dupa ce termina cu Abel, Cain pofteste la alte tari din sfera sa de influenta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb