ZIARUL BURSA

15 februarie 2023
Ediţia din 18.09.2024
Pictorul George Tzipoia şi timbrele dedicate pictorului Alexandru Tipoia, acasă

PLASAMENTE ALTERNATIVE / POVEŞTILE TIMBRELOR, TIMBRE DE POVESTE Au fost lansate pe piaţă timbrele dedicate pictorului Alexandru Ţipoia

Marius TiţaInvestiţii Personale / 15 februarie 2023

Marius Tiţa

Ceremonia de lansare a avut loc chiar în casa sărbătorită filatelic 

Timbrele au apărut, ca dovadă a plăţii taxei de transport al unei scrisori, în 1840, la 1 mai, şi au fost create de Rowland Hill. Există, desigur, o istorie ce precede acest moment şi care explică de ce în engleză acest timbru se numeşte "stamp", care este şi urma unei ştampile. În România, primele timbre au apărut în 1858 şi sunt celebrele "cap de bour" prima emisiune, din principatul Moldovei.

Preţul cuprului nu mai este susţinut de cererea chinezească

Preţul cuprului nu mai este susţinut de cererea chinezească

V.R.Materii Prime / 15 februarie 2023

MetalMiner Insights: Stocurile de cupru din depozitele Shanghai Futures Exchange au crescut cu peste 61% în mai puţin de o lună Unii experţi cred că la nivel global ar putea apărea un deficit de cupru în 2023 

Speranţele legate de redresarea preţurilor cuprului par să se fi diminuat de la începutul lunii februarie, în condiţiile în care cererea din China, unul dintre cei mai mari consumatori de profil din lume, nu este la nivelul aşteptărilor, conform platformei MetalMiner Insights.

De la stânga la dreapta: Andrei Romanescu (managing director Veeam România), Cornel Popescu (senior system engineer în cadrul companiei), Dan Popa (regional manager Southern Eastern Europe)

Atacurile ransomware, "combătute" cu o nouă platformă

O.D.Internaţional / 15 februarie 2023

Criminalitatea informatică este într-o continuă expansiune. Atacurile sunt tot mai frecvente, companiile de toate mărimile putând să cadă victime unor astfel de încercări în orice moment. Prevenţia este cel mai bun tratament, iar acest lucru este valabil şi în lumea internetului.

Laurenţiu Mihai (OSMR), Corneliu Buicu (Camera Deputaţilor) şi Dan Zaharescu (OSMR)

Trasabilitatea medicamentelor - factor determinant pentru siguranţa pacientului

GEORGE MARINESCUPolitică / 15 februarie 2023

Risc crescut de medicamente falsificate la achiziţionarea de medicamente online În România, Sistemul Naţional de Verificare a Medicamentelor a înregistrat un nivel mediu de consum pe ultimii patru ani de 500 milioane cutii de medicamente pe an 

Gradul de înrolare în Sistemul Naţional de Verificare a Medicamentelor (SNVM) a ajuns la 100%, la finalul lunii ianuarie 2023 fiind înscrise în sistem 9.643 farmacii, 602 spitale şi 402 companii distribuitoare de medicamente, potrivit datelor prezentate, în cadrul conferinţei cu tema "Siguranţa pacientului, prin siguranţa medicamentelor", de către conducerea Organizaţiei de Serializare a Medicamentelor din România (OSMR) şi de reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Sînziana Maioreanu: "Am lansat în septembrie 2022, Ghidul de educaţie financiară, unde am transpus informaţii din lumea financiară într-un limbaj mai prietenos, cu sfaturi şi exemple venite din experienţa noastră în domeniu, dar şi din experienţa noastră de părinţi. Ghidul este disponibil gratuit pe site-ul Aegon România şi a fost descărcat până în prezent de peste 500 de persoane". (Sursa foto: facebook / Sînziana Maioreanu)

SÎNZIANA MAIOREANU, CEO AEGON ROMÂNIA: "Digitalizarea serviciilor şi livrarea de produse cât mai personalizate - o regulă de bază a asigurărilor în viitor"

Andrei IacomiBănci-Asigurări / 15 februarie 2023

"Una dintre cele mai importante investiţii este în propria persoană" "Oamenii au ajuns la o maturitate în ceea ce priveşte modul în care se raportează la viitorul lor şi la situaţiile neprevăzute" 

Reporter: Traversăm o perioadă dificilă, cu inflaţie ridicată, război la graniţă şi perspectiva încetinirii economice, poate chiar recesiune. Ce impact au toate aceste elemente asupra industriei asigurărilor din ţara noastră? Puteţi detalia?

Sursa foto: oil-terminal.com

PENTRU ANUL TRECUT Oil Terminal - profit de 11,6 milioane lei, dublu faţă de cel din 2021

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 15 februarie 2023

Compania derulează în prezent o majorare de capital, ce include aportul cu terenurile statului 

Oil Terminal (OIL) a raportat, pentru anul trecut, un profit net preliminar de 11,6 milioane de lei, dublu faţă de cel din 2021, în condiţiile în care veniturile din prestarea serviciilor au urcat cu 43%, la 301,2 milioane de lei, conform raportului de ieri al operatorului portuar publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Consilierii pot reduce abandonul şcolar şi violenţa

Consilierii pot reduce abandonul şcolar şi violenţa

O.D.Miscellanea / 15 februarie 2023

Ministerul Educaţiei încearcă prin toate mijloacele pe care la dispoziţie să combată abandonul şcolar şi violenţa în unităţile de învăţământ. Creşterea semnificativă a numărului de consilieri şcolari va ajuta colectivul şcolar să gestioneze mai bine situaţiile de violenţă, consideră Octavia Borş, consilierul ministrului Educaţiei, care a participat la dezbaterea cu tema "Educaţia ca soluţie pentru reducerea abandonului şcolar".

Sursa foto: Facebook / Muzeul Amintirilor din Comunism

Expoziţie cu afişe din "Epoca de Aur"

O.D.Cultură / 15 februarie 2023

Cunoaşterea trecutului cultural - istoric al unei ţări este foarte importantă pentru toţi cetăţenii acesteia. Nu e mai puţin adevărat că ea poate ajuta şi la evitarea repetării unor greşeli. Acest lucru este valabil şi la nivel micro, individual, dar şi macro, ca societate. Muzeul Amintirilor din Comunism (MAdC) organizează, în luna februarie, în Braşov, prima expoziţie temporară dedicată afişelor din România socialistă, intitulată "Călătorie vizuală în grafica Epocii de Aur".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 15 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 15 Februarie 2023

Macroeconomie / 15 februarie 2023

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală şi în ianuarie 2023, până la 6,4%, de la 6,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după o scădere de 0,3% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo