Două emisiuni de obligaţiuni ale CEC Bank se listează vineri la BVB

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 februarie 2023

Două emisiuni de obligaţiuni ale CEC Bank se listează vineri la BVB

Valoarea cumulată a titlurilor este de 656,6 milioane lei

Primele două emisiuni de obligaţiuni ale CEC Bank, denominate în lei şi euro, vor fi listate vineri în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conform unui raport al operatorului pieţei noastre de capital.

Titlurile au fost vândute iniţial la finele anului trecut prin intermediul unui plasament privat către investitori profesionali, valoarea cumulată a subscrierilor fiind de peste 650 milioane de lei. Tranşa în euro, în valoare de 97,3 milioane de euro, are maturitatea de trei ani şi se va tranzacţiona sub simbolul bursier CECRO25E. Cea în lei, cu maturitatea tot de trei ani, este în valoare de 175,35 milioane de lei şi se va tranzacţiona sub simbolul bursier CECRO25.

"Obligaţiunile emise sunt de tip senior nepreferenţiale, iar valoarea cumulată a celor două tranşe este de 656,6 milioane lei, cu aproximativ 11% mai mult decât ţinta pe care banca o avea în vedere pentru aceasta operaţiune", se arăta în comunicatul CEC Bank din decembrie anul trecut.

La finele lui 2022, instituţia de credit obţinuse aprobarea din partea Bursei de Valori de la Luxemburg pentru prospectul multi-anual de emisiuni de obligaţiuni. Conform documentului,

CEC Bank poate emite obligaţiuni de mai multe tipuri (senioare negarantate, subordonate sau obligaţiuni eligibile pentru cerinţa minimă de fonduri proprii şi pasive eligibile), în limita unui plafon de 600 milioane euro (sau echivalent în alte monede), pe perioade cuprinse între doi şi zece ani.

În data de 7 februarie, instituţia de credit a mai atras de la investitori peste 119 milioane de euro (587 de milioane de lei) printr-un nou plasament internaţional de obligaţiuni eligibile MREL, ceea ce duce finanţarea totală atrasă cu succes din pieţele de capital prin cele trei tranşe de obligaţiuni ce se intenţionează a fi eligibile MREL la 1,2 miliarde de lei. Cea mai recentă emisiune, a treia, a fost suprasubscrisă de 1,2 ori. Titlurile au o maturitate de cinci anu şi un randament fix de 7,5% pe an.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din ţara noastră, fiind fondată în 1864.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb