Criminalitatea informatică este într-o continuă expansiune. Atacurile sunt tot mai frecvente, companiile de toate mărimile putând să cadă victime unor astfel de încercări în orice moment. Prevenţia este cel mai bun tratament, iar acest lucru este valabil şi în lumea internetului.
Veeam Software a lansat Veeam Data Platform, care oferă capabilităţi avansate de securizare şi recuperare a datelor şi pentru cloud-ul hibrid. Există trei pachete disponibile de acces în platformă pentru clienţii care doresc să-şi protejeze aplicaţiile din mediile cloud, virtual, fizic, SaaS şi Kubernetes: "Pachetul Foundation oferă cea mai amplă protecţie a datelor din industrie datorită soluţiei VBR v12. În plus, include peste 500 de funcţii şi îmbunătăţiri noi. Pachetul Advanced combină VBR cu Veeam ONE (ONE) pentru a oferi atât monitorizări ample şi inteligente, cât şi capacitatea de a identifica şi oferă posibilitatea de a identifica şi remedia probleme ce pot afecta buna funcţionare şi care pot aduce pagube organizaţiilor. Pachetul Premium oferă capabilităţi de protecţie şi recuperare a datelor de ultimă generaţie, cu ajutorul VBR, ONE şi Veeam Recovery Orchestrator (VRO). Pachetului Premium i se adaugă şi automatizarea integrală a procesului de recuperare a datelor complexe cu pierderi minime, toate acestea în timp ce contribuie la testarea automată şi oferă o rezilienţă completă a datelor şi garanţia recuperării lor printr-un singur click. Clienţii ediţiei Premium sunt, de asemenea, eligibili pentru noua Garanţie Veeam Ransomware, care acoperă costul recuperării datelor în cazul unui atac cibernetic sau ransomware, în limita a cinci milioane de dolari". Pachetele sunt capabile să facă faţă unui set tot mai mare de provocări, de la întreruperi spontane, până la erori în funcţionare sau atacuri ransomware, toate fiind adaptate unor medii IT complexe şi aflate în proces de extindere. Un aspect atrage atenţia, noua garanţie împotriva ransomware este un angajament faţă de clienţi că, în cazul unui atac ransomware, Veeam va acoperi costul recuperării datelor, în limita a 5 milioane de dolari. Pentru utilizatorii eligibili, compania oferă un timp de răspuns de 30 minute (SLA), un suport manager dedicat, verificări trimestriale ale modului de funcţionare a sistemelor ce protejează datele, servicii opţionale de proiectare şi instalare prin intermediul unui furnizor de servicii acreditat. "Organizaţiile sunt mai vulnerabile ca niciodată. În ultimele douăsprezece luni, 85% dintre organizaţii au suferit atacuri cibernetice cel puţin o dată, o creştere de la 76% faţă de anul trecut ", a declarat Danny Allan, CTO şi Senior Vice President of Product Strategy Produs la Veeam.
"Ransomware-ul este o preocupare importantă pentru toate organizaţiile, iar backup-urile devin din ce în ce mai mult ţinta numărul unu pentru infractorii cibernetici. Recent lansat în noua platformă Veeam Data, API-ul Smart Object Storage le permite utilizatorilor să-şi trimită datele de rezervă direct în spaţiul de stocare imuabil şi de încredere, protejat de atacuri ransomware furnizat de Object First.", a precizat David Bennett, CEO, Object First. "Pe măsură ce cloud-ul hibrid devine mediul de lucru preferat, iar ameninţările de securitate cibernetică sunt deja omniprezente, devine crucial pentru companii să aibă sisteme robuste de backup şi replicare. Veeam este lider de piaţă pe acest segment, iar lansarea Veeam Data Platform demonstrează angajamentul companiei de a inova în mod constant.", a declarat Steven Dickens, Senior Analyst, Futurum Research. Andrei Romanescu, Managing Director Veeam România, a vorbit şi despre modul în care s-a dezvoltat compania în ţara noastră: "Veeam România, înfiinţată în 2015, a crescut de la 2 angajaţi la 1000. În ţara noastră este cel mai mare hub al companiei la nivel global".
Compania are 450.000 de clienţi la nivel global, fiind prezentă în 35 de ţări.