CURS: 27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în topul dietelor se află postul (intermitent sau religios) şi dieta Nupo

A.F.
Miscellanea / 1 martie

 CURS: 27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în topul dietelor se află postul (intermitent sau religios) şi dieta Nupo

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial şi potrivit statisticilor peste 4 miliarde de oameni ar putea fi supraponderali sau obezi în următorii 12 ani, comparativ cu peste 2,6 miliarde în 2020. Persoanele sănătoase şi normoponderale pot deveni obeze în cel mai scurt timp dacă nu îşi păstrează sănătoase obiceiurile alimentare, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, obezitatea, o realitate dură a stilului de viaţă modern a fost asociată cu diverse complicaţii de sănătate, cum ar fi diabet de tip 2, boli cardiovasculare, accidentul vascular cerebral şi unele tipuri de cancer. Una dintre cele mai bune modalităţi de menţinere şi combatere a acestor afecţiuni grave este prin dietă, dar un lucru mai puţin cunoscut şi extrem de important este tipul de regim alimentar abordat.

Un semnal de alarmă privind starea de sănătate a românilor, a reieşit în urma celui mai recent sondaj de piaţă realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională ( CURS), denumit "Dieta anului 2023". Potrivit datelor statistice, românii şi-au exprimat dorinţa de a-şi schimba stilul de viaţă prin obţinerea unei greutăţi sănătoase şi menţinerea echilibrului nutriţional. Sondajul realizat în perioada 3 -14 februarie a.c., 39% dintre români au nevoie şi vor să slăbească, dar cu ajutorul unei diete sigure, atesată medical şi echilibrată nutriţional, care să conţină mese sărate, dar şi dulci.

Dintre respondenţi, 25% au indicat că îşi doresc să slăbească 10 kilograme; 27% vor să slăbească 5 kilograme; 9% au nevoie să slăbească 15 kilograme, 7% vor să piardă 7 kilograme, în timp de 5% dintre cei care au participat şi răspuns la sondaj, vor să slăbească 20, respectiv 12 kilograme.

Sondajul indică o creştere semnificativă a aderării la regimuri alimentare echilibrate nutriţional, astfel că în anul 2023, 17% dintre români au declarat că au ţinut dietă, iar ca opţiuni au preferat postul / intermitent sau religios (17%) şi dieta Nupo (14%). Alte diete menţionate sunt: regim echilibrat (10%); fără sare, grăsimi (8%); Dukan (6%), vegetariană/ cu multe legume (4%); Rina (4%), ketogenică (4%); personalizată/recomandată de nutriţionist (4%); daneză (2%). În acelaşi timp, 17% dintre persoanele participante la studiu au avut răspunsuri legate de foame / deficit caloric / fără zahăr / pâine / carbohidraţi.

În urma celui mai recent sondaj de piaţă, reprezentanţii Nupo România aduc în prim-plan beneficiile dietei NUPO şi impactul acesteia în răspunsurile pozitive ale românilor în ceea ce priveşte slăbirea şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

"Suntem foarte încântaţi să vedem că în urma acestui sondaj, românii îşi doresc să aibă grijă de sănătatea lor, să adopte obiceiuri alimentare mai sănătoase, iar dieta Nupo vine în întâmpinarea acestor aspiraţii, oferind o soluţie echilibrată şi sustenabilă si dovedită clinic. Pierderea in greutate poate avea un impact major asupra sănătăţii generale şi poate contribui în mare măsură la reducerea riscului de complicaţii grave. Dieta Nupo, originară din Danemarca, oferă produse celor care doresc să urmeze o dietă de slăbit, dar şi să îşi menţină greutatea sau să prevină obezitatea. Toate produsele Nupo conţin cantitatea corectă şi completă de nutrienti (proteine, vitamine şi minerale, fibre) esenţiali organismului şi sunt certificate de către Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), înregistrate la Ministerul Sănătăţii, conţin ingrediente aprobate de OMS şi sunt produse în UE. Dieta Nupo se supune Legislaţiei Europene şi Naţionale: EU2017/1798 completare la EU 609/2013 privind dietele înlocuitoare complete de mese, foarte scăzute în calorii. Dieta Nupo s-a impus rapid pe piaţa din România şi suntem mândri să constatăm că, în doar doi ani de la lansarea pe piaţă, se află în topul preferinţelor celor care îşi doresc o schimbare în bine. Formula echilibrată a dietei Nupo, permite controlul riguros al aportului caloric şi al conţinutului de zahăr, facilitând procesul de slăbire fără a compromite necesităţile nutriţionale esenţiale. Deşi este o dietă săracă în calorii, Nupo conţine cantitatea corectă şi completă a peste 34 de nutrienţi esenţiali organismului, care au rolul de a menţine organismul echilibrat pe toată durata procesului de slăbire. Produsele Nupo nu doar îndeplinesc cerinţele nutriţionale, ci şi satisfac gusturile variate, asigurând o experienţă plăcută în cadrul dietei. În ultimii doi ani am observat o schimbare semnificativă în mentalitatea românilor, care îşi doresc nu doar să slăbească, ci şi să adopte un stil de viaţă sănătos pe termen lung. Românii apreciază uşurinţa şi versatilitatea oferită de dieta NUPO, care presupune prepararea rapidă a meselor. Dovada, stau numeroasele poveşti de succes ale celor care au urmat dieta Nupo, printre care zeci de persoane publice din România şi peste cateva zeci de mii de clienţi fericiţi, atestă eficienţa acesteia în obţinerea şi menţinerea rezultatelor vizibile în pierderea în greutate. Ne bucurăm că dieta NUPO devine o alegere tot mai populară în rândul românilor, fiind percepută nu doar ca o soluţie pentru slăbit, ci şi ca un mod de viaţă sănătos, adaptabil nevoilor actuale. Cu o istorie de peste 42 de ani, susţinută de peste 39 de studii clinice independente şi un număr semnificativ de susţinători, dieta NUPO continuă să câştige încrederea celor care îşi doresc rezultate durabile într-un mod sigur şi eficient.", a declarat Dana Miricioiu, medic chirurg estetician si Ambasador Nupo România.

În ultimii 5 ani, 37% dintre români au declarat că au ţinut dietă, media fiind de 1,8 ori. Astfel, 29% dintre respondenţi au menţionat că au ţinut dietă de două ori sau o singură dată, 10%, au ţinut dietă de 3 ori; 5% de cinci ori, 2% de patru ori şi 1% de zece ori.

Preferinţa românilor se îndreaptă către dietele sănătoase, eficiente şi uşor de urmat, dar care să fie aprobate şi atestate medical. Astfel 33% dintre români vor ca dieta pe care o adoptă să fie sănătoasă, 19% vor să fie eficientă, 17% îşi doresc să fie uşor de urmat, 16% au nevoie să fie echilibrată nutriţional, în timp ce 9% vor să se prepare uşor şi rapid.

Pentru 89% dintre români este important că dieta pentru care optează să le păstreze energia, să le ofere senzaţia de saţietate (88%), să fie cât mai diversă (86%), să rămână echilibraţi nutriţional după dietă (90%), uşor de preparat (82%), atesată medical (63%) şi avizată de Ministerul Sănătăţii (49%).

Alte câteva aspecte semnificative dezvăluite de cercetare, au scos în evidenţă faptul că un alt motiv important pentru alegerea dietei este lipsa timpului pentru gătit. Astfel, 45% dintre români au 30 de minute timp să îşi prepare mesele, în timp ce 21% alocă 60 de minute şi 15% doar 5 minute.

Sondajul evidenţiază faptul că, deşi 54% dintre români au un stil de viaţă echilibrat, zaharurile cu un procent de 37%, reprezintă principalul factor în îngrăşare şi dezechilibrare a stilului de viaţă, urmate de grăsimi şi carbohidraţi fiecare cu un procent de 22%. Astfel, doar 32% dintre respondenti nu s-au îngrăşat după ce au ţinut dietă, tot 32% s-au îngrăşat, dar nu mai mult decât înainte să slăbească, în timp ce 18% au recuperat toate kilogramele pierdute şi tot 18% s-au îngrăşat şi mai mult după ce au ţinut dietă.

În acelaşi timp pe parcursul dietei, 48% dintre subiecţi au declarat că este foarte important să rămână echilibraţi din punct de vedere nutriţional. Deşi majoritatea participanţilor la sondaj au recunoscut că un stil de viaţă echilibrat din punct de vedere nutriţional (54%), un procent destul de mare de 29% au recunoscut că sunt dezechilibraţi din punct de vedere alimentar.

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională ( CURS) a realizat sondajul pe populaţia adultă rezidentă din România. Volumul eşantionului a fost de 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Sondajul are o marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor, iar validarea eşantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS în perioada 3 - 14 februarie, 2024.

Sondajul complet este disponibil pe site-ul curs.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. postul la romani ingrasa nu slabeste! asta religios!

    pateu vegetal ulei si paine cat cuprinde… 

    s c c r e t 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb