Fondul Proprietatea promovează România către investitorii din Statele Unite

Diana Popescu
Piaţa de Capital / 18 aprilie 2016

Fondul Proprietatea în parteneriat cu Auerbach Grayson, Bursa de Valori Bucureşti şi Swiss Capital, organizează a treia ediţie a Romania Investor Day în New York, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Evenimentul, care beneficiază de prezenţa a peste 45 de analişti şi manageri de portofoliu, din partea a 30 de fonduri de investiţii, care administrează active cu o valoare cumulată de peste USD 3.500 miliarde, va oferi participanţilor informaţii cu privire la investiţiile de portofoliu şi cele mai recente evoluţii din România.

Reprezentanţi la nivel înalt din partea autorităţilor române iau parte la acest eveniment şi le vor prezenta investitorilor opiniile lor cu privire la situaţia, evoluţiile şi perspectivele economiei româneşti şi a pieţei de capital locale. Principalii vorbitori sunt Anca Dragu, Ministru de Finanţe, Cristian Buşu, Secretar de Stat pentru Energie, şi Paul Gheorghiu, Secretar de Stat şi Director de Cabinet al Primului Ministru.

Romania Investor Day în New York reprezintă, de asemenea, o bună oportunitate pentru echipele de management ale companiilor, listate sau candidate pentru IPO-uri, să interacţioneze cu investitori instituţionali străini. Printre companiile participante se numără Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Aeroporturi Bucureşti, Conpet, Electrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Romgaz, Salrom, SIF Banat Crişana, Transelectrica şi Transgaz.

"Cu fiecare eveniment Romania Investor Day mai popular decât cel precedent, constatăm că eforturile noastre continue pentru promovarea Fondului Proprietatea, a companiilor din portofoliu şi a pieţei de capital din România sunt recompensate. Numărul ridicat de participanţi la evenimentele noastre demonstrează interesul marilor investitori instituţionali şi confirmă faptul că România are o piaţă de capital atractivă. Ne păstrăm angajamentul de a dezvolta această piaţă, care are nevoie de noi IPO-uri ale companiilor de stat pentru a menţine interesul investitorilor. Sperăm ca Guvernul să susţină piaţa de capital locală prin adoptarea unor decizii rapide cu privire la reînceperea proceselor de listare şi, astfel, să profite de interesul investitorilor străini, care, altfel, ar putea să dispară", a declarat Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea.

Datorită "activităţilor susţinute de relaţii cu investitorii desfăşurate", Fondul Proprietatea menţionează că "a atras în ultimii cinci ani 1,4 miliarde de euro sub formă de investiţii de portofoliu din partea investitorilor străini".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Investitorul strain trece peste spectacolul prezentat si deja a vazut ca nu este decit ceva gargara de BVB si nu are rost sa-si piarda banii in SIFS

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb