Lucian Anghel, noul Preşedinte al BCR Banca pentru Locuinţe

Bănci-Asigurări / 4 ianuarie 2016

 Lucian Anghel, noul Preşedinte al BCR Banca pentru Locuinţe

Lucian Anghel, Preşedinte al Directoratului şi Director General al BCR PENSII, a preluat funcţia de Preşedinte al Comitetului Executiv al BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), în urma autorizării sale de către BNR, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Doctor în economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică la Academia de Studii Economice şi a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum şi un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

Lucian Anghel şi-a început cariera de bancher în 1996. A avansat treptat, ocupând funcţiile de consilier al preşedintelui băncii, director adjunct al echipei de implementare a planului de structurare a BCR coordonat de BERD şi IFC şi trezorier adjunct. Din 2007 a ocupat poziţia de economist-sef şi director executiv al direcţiei de strategie şi cercetare din BCR. Lucian Anghel a fost Membru în Bordul Director al Erste Asset Management şi BCR Asset Management pentru 5 ani. În 2011 a activat şi ca expert extern al Băncii Mondiale.

În 2008, Lucian Anghel a fondat, împreună cu alţi colegi, Asociaţia Română a Analiştilor Financiari-Bancari din România. Este cadru didactic în cadrul SNSPA.

Lucian Anghel a fost numit în 2012 director general al BCR Pensii.

Recent, Lucian Anghel a fost reales pentru al doilea mandat în funcţia de Preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti.

BCR BpL este liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ. BCR BpL are un sold al depozitelor de peste 2,6 miliarde lei. În portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe există peste 386.000 de contracte de economisire-creditare, cu o valoare a contractelor încheiate de 2,5 miliarde lei. Portofoliul de credite acordate de BCR BpL a crescut cu 16%, depăşind 176 milioane lei.

Ziarul Bursa a scris în exclusivitate că Lucian Anghel ar urma să ocupe fotoliul de preşedinte al BCR Banca pentru Locuinţe, însă la momentul respectiv Anghel nu a dorit să comenteze informaţia.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ne-ar putea dezvalui cineva rezultatul caracatitei cumului de functii al acestui "sistem democratic" in care unii pe altii se aleg/sustin in "n"-spe functii, in conditiile in care este demonstrat (principiul ubicuitatii) ca nimeni nu se poate afla, in acelasi timp in mai multe locuri, adica sa exercite mai multe functii ce presupun responsabilitati mari (s.n. - n-am zis si raspunderi!). 

    Cred ca ne-am crucii ndaca am afla, cu exactitate ce sume incaseaza alde ANGHELII sistemului.

    De aceea in Romania de astazi , sute de mii mor de foame. 

    Nu vi se pare ca domnul Lucian seamana de parac ar fi frate, cu Eminenta sa Ioana Petrescu? 

    1. Adevarul este ca nu pot alege intre ei.

      Da, dar "culegem" dupa ei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4554
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2631
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8967
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4383

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb