McDonald's devine Nea Vanea

C.B.
Internaţional / 11 martie 2022

 McDonald's devine Nea Vanea

"Economia Rusiei trece printr-un şoc", afirma purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a precizat recent că autorităţile iau masuri pentru a atenua impactul unui "razboi economic fara precedent" purtat impotriva Moscovei. Deciziile amintite ar fi luate sub pretextul "redresării" economiei Rusiei despre care oficialităţile sunt nevoite să recunoască faptul că trece printr-o criză fără precedent generată de valul de sanctiuni impus de la inceperea invaziei din Ucraina.

Una dintre măsurile anuntate astăzi de Vladimir Putin se referă la "nationalizarea" activelor companiilor straine care au anuntat ca se retrag sau isi suspenda activitatile din tara: "Cu cei care intentioneaza sa-si inchida productia trebuie sa actionam hotarat si sa nu admitem pagube pentru producatorii rusi. Trebuie sa facem asa cum a propus premierul, sa nationalizam companiile si sa le transmitem celor care vor sa lucreze. Instrumente legale exista suficiente. Nu putem admite ca ei sa faca lucrurile cum vor. Vom gasi o rezolvare legala a acestora" a declarat acesta. În acest sens, Rusia are pregătită o lista ce cuprinde, până în prezent, 59 companii, dar cifra ar urma sa fie extinsa in functie de deciziile luate de partenerii externi. Pe lista neagră a lui Putin figureaza nume precum Volkswagen, Apple, IKEA, Microsoft, IBM, Shell, McDonald's, Porsche, Toyota, H&M si altele.

Sancţiunile impuse Rusiei în urma invaziei în Ucraina vizează în special băncile ruseşti, datoria suverană a Rusiei, funcţionarii publici şi oligarhii precum şi controlul exporturilor de componente de înaltă tehnologie către Rusia, măsuri ce exercita o presiune considerabilă asupra rublei ruseşti care a scăzut deja, şi vor conduce la o creştere a inflaţiei preţurilor de consum.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat: "Situaţia este fără precedent, pentru că un astfel de război economic care este dus împotriva ţării noastre nu a mai existat. Este greu de prognozat acum ceva. Nu facem prognoze, dar încercăm sa acţionăm ca să minizăm consecinţele şi riscurile."

Băncile din Rusia iau în considerare să crească salariile angajaţilor cu cel puţin 25-30%, deoarece, conform unor prognoze, se aşteaptă la o inflaţie anuală de cca 50%

270 euro, trei cheesburgeri la închiderea ultimului Mc Donalds

In această săptămână, sute de companii străine din diferite domenii au anunţat retragerea de pe piaţa rusă. În context, preşedintele Dumei de Stat a Rusiei, Vyacheslav Volodin a declarat, în ciuda recunoaşterii crizei la Kremlin, ca Rusia sa nu va fi afectată de plecarea giganţilor internaţionali şi că acest lucru va face loc bussines-ului rusesc: "McDonalds a anunţat că se închide, bine, închideţi-vă, doar că în loc, mâine trebuie să fie "Nea Vanea" (n.r. retea de restaurante fast food rusească). Locurile de muncă trebuie păstrate, iar preţurile micşorate. Aceasta este abordarea corectă".

Compania McDonald's a anunţat marţi că va închide temporar restaurantele sale din Rusia, devenind cea mai recentă companie occidentală care îşi suspendă toate operaţiunile din această ţară ca urmare a invaziei din Ucraina, conform Reuters. Lanţul fast-food a transmis că va continua să plătească salariile pentru cei 62.000 de angajaţi din Rusia, unde deţine 850 de locaţii. La aflarea veştii, ruşii au format cozi interminabile la restaurantele amintite iar unii dintre ei chiar au făcut speculă cu produsele relatează site-ul britanic Lad Bible. Unii cumpărători au cumpărat mai mulţi burgeri şi meniuri Happy Meal pentru a le vinde online, la suprapreţ. O persoană cerea până la 40.000 de ruble (echivalentul a 270 de euro) pentru trei cheeseburgeri.

Importante branduri globale, inclusiv PepsiCo au fost presate să suspende operaţiunile lor din Rusia de câteva organisme, inclusiv fondul de pensii de stat din New York. Printre cei care au anuntat ca pleacă se numără şi Western Union, una dintre cele mai mari companii din lume de transferuri băneşti internaţionale.

Pentru a atenua panica produsă de şocul economic, Serghei Lavrov, Ministrul rus de Externe a făcut apel la încrederea populaţiei în liderii de la Kremlin: "Noi vom avea singuri grijă de economia ţării. De asta se ocupa preşedintele nostru, guvernul nostru."

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. sar putea sa lansati pe piata burger din doua jumatati de mamaliga cu slana la mijloc rusnaci prosti ce sunteti

    1. Pare mult mai sanatos decat mizeria biologica ce exista intr-un Mac,(..)

      Da! Rusii vor iesi cu sanatatea trupeasca si sufleteasca intarita din acest non-atac asupra provinciei rusesti Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb