România a stat capră. Iată cum

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 24 noiembrie 2023

Sorin Rosca Stanescu

În fine. Cu mare întârziere, o întârziere discutabilă în sine, iată că Direcţia Naţională Anticorupţie s-a pus în mişcare. Şi începe o anchetă despre care promite că va fi la sânge. Despre modul iresponsabil şi de fapt de-a dreptul criminal în care România a importat în mod ilegal doze de vaccinuri, demnitarii vinovaţi aducând statului imense prejudicii. Să fie acesta începutul sfârşitului pentru ei?

Dosarul milioanelor de doze de vaccin care s-au dus pe apa sâmbetei este extrem de complicat. Deşi, la prima vedere, pare simplu. La prima vedere, Ursula von der Leyen, capo di tutti i capi din Europa, împinsă de la spate de către soţul ei, consultant Pfizer, ea aflată astfel în conflict de interese, a impus statelor Uniunii Europene un contract unic în istorie. Publicat pentru prima dată în lume de jurnalista de investigaţie Iosefina Pascal, acest contract prevede că producătorul nu poate răspunde direct de consecinţele vaccinului, care a fost făcut pe picior şi nu a fost experimentat, persoanele lezate, mai puţin cele decedate, care nu mai au nimic de făcut, urmând eventual să se adreseze propriilor guverne, pentru ca acestea, în numele lor, să acţioneze producătorul în judecată. Un mecanism practic imposibil de aplicat. Tot în conformitate cu acest contract, repet, unic în istorie, producătorii au dreptul să schimbe de capul lor atât produsul, cât şi preţul. Singurul lucru care nu a fost prevăzut în acest contract fraudulos, pentru care mai devreme sau mai târziu şi Ursula von der Leyen va răspunde penal, este cantitatea de vaccinuri care urmau să fie achiziţionate de statele membre. Iar din această perspectivă România s-a făcut preş. Sau, cum spun oamenii noştri din popor, România s-a făcut capră.

Admiţând că trebuia să ne injectăm - eu unul m-am conformat şi am făcut-o de trei ori, motiv pentru care am contactat şi o gravă afecţiune autoimună - în România, conform tuturor datelor statistice, exista o populaţie eligibilă de 10,7 milioane de persoane. Asta în eventualitatea în care s-ar fi vaccinat toţi ca mine, de trei ori. Dar chiar şi aşa, noi am importat suplimentar, din câte a calculat Direcţia Naţională Anticorupţie, 52 de milioane de doze. Premierul Marcel Ciolacu merge chiar mai departe, şi vorbeşte de 100 de milioane de doze importate inutil. Paguba minimă este de un miliard de euro. Cine răspunde? Pentru început, Direcţia Naţională Anticorupţie doreşte să ridice imunitatea, pentru a avea mâinile dezlegate la percheziţii, anchete şi arestări, în cazul a trei persoane. Fostul premier Florin Cîţu, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu şi următorul ministru a Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Sper că este doar un început. Pentru că această mizerie a fost orchestrată de mai multe persoane. Cum ar fi astăzi generalul Valeriu Gheorghiţă, şeful Spitalului SRI, care a făcut o propagandă activă şi iresponsabilă pentru vaccinare cu orice preţ. Sau Raed Arafat care, susţinut şi de oameni din presa scrisă şi din presa TV, a cerut chiar arestarea celor care refuză să se vaccineze. Sau predecesorul lui Cîţu, Ludovic Orban, sub mandatul căruia au început achiziţiile ilegale de vaccinuri. Sau Alexandru Nazare, ministru de Finanţe, care şi el a girat asemenea achiziţii, până când, discutând cu omologii săi din alte state, a descoperit că ne aflăm în prezenţa unei fraude. Pe care însă nu a denunţat-o. Şi oare preşedintele Klaus Iohannis e nevinovat? Oare toate aceste mizerii făcute de oamenii pe care el i-a numi în post nu au fost girate şi de cel care, în definitiv, era şi este preşedintele CSAT, în condiţiile în care pandemia devenise o chestiune de siguranţă naţională?

Eu unul aş vedea, dacă se va face vreodată dreptate, o listă mult mai lungă de persoane care să facă coadă la Direcţia Naţională Anticorupţie , aşteptând să fie confruntaţi cu procurorii şi cu probele administrate împotriva lor. Dintre aceştia nu ar trebui să lipsească cei care ne-au aruncat cu cinism neamurile în pielea goală, în saci negri de plastic, incinerându-le sau îngropându-le fără vreun examen medico-legal. Traumele uriaşe la care a fost supus acest popor nu se rezumă doar la uriaşele pagube materiale.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. incorect....sta si va sta capra, ca de acolo vin banii se supravietuire si pensii speciale.

    Nu va faceti iluzii.TOTI SUNT NEVINOVATI.Peste 4-5 ani vor avea tupeul sa ne ceara votul.

    1. Exact

    Sa nu exageram cu statul caprei . DNA nu are competente atunci cind vorbim despre deciziile politice .Unii cred ca au stat capra prea mult in comunism si le e dor .DNA poate ancheta doar daca cineva (responsabil pe subiect si care a semnat achizitia)a beneficiat direct de sume de bani in contrapartida . Guvernul cumpara tot felul de lucruri asa cum vedem ca o face si acum cumparind avioane ,rachete sau alte chestii .Ca le vom folosi sau nu este cu totul alta treaba si DNA nu are nimic deaface cu asta . Daca Epidemia tinea vreo 4 sau 5 ani sa te tii strigate daca nu aveam vaccinuri .

    1. Cineva a facut ce nu trebuia sa faca sau nu a facut ce trebuia sa faca. Am luat multe vaccinuri, am dat multi bani si nu am facut nimic sa oprim starea de fapt pagubitoare. Cineva poate fi agatat pentru intentie sau culpa indiferent daca incearca sa se ascunda in spatele deciziei politice. Mai ales daca partidul lui ii da vant pe tobogan.

      Tu cand esti racit iti cumperi doua sute de cutii de paracetamol?

      La inceput toata lumea voia sa se vaccineze.

      Aur si Sosoaca acuzau guvernul ca ii vaccineaza pe cei pilosi primii. Lumea era disperata sa obtina vaccinul. 

      Acum daca stii ca nu sr va gasi paracetamol deloc, ai cumpara mai mult paracetamol? 

      Cifra de doua sute de cutii ai scos-o din burta. 

      S-au cumparat 37 milioane de doze la o populatie de 20 milioane

      Nu cred că aveți dreptate.Achizitia vaccinului,in așa de mare cantitate,a fost,după mine, pe deasupra capetelor celor acuzați.Sunt absolut convins că nu vor păți nimic în final.Am însă o bănuială că deschiderea ACUM a acestui dosar,ține puțin de dorința de discreditare a USR.Cred că puterea se teme de ei.Eu nu cred în sondajele de opinie care-i dau la actualul procent de intenție de vot.La urma urmei sunt singura opoziție.Sunt în țara asta oameni care întotdeauna au votat împotriva puterii,ori în acest moment ei nu au alternativa în afara USR.Mă rog,ar mai fi Orban dar nu pot sa zâmbesc că-mi crapă buzele!

    Asta e. Ne-ar trebui un mare regizor și mari actori care să o pună de un film plandemic.

    Cu de toate. Cu isteria mondială creată pe seama unui virus creat în laborator al cărui pericol a fost mult exagerat. Cu spaima indusă sistematic și cu inocularea credinței că zeama vax e mântuitoare în siguranța și eficiența ei. 

    Și cu atâtea altele. 

    Vinovați? Da, în primul rând morali, inclusiv o parte din mass-media care a fost plătită pentru a menține panica în cei slabi de înger.  

    În primul rând a fost un sinistru experiment social, un atentat la libertate. 

    A se vedea măsurile aberante luate peste tot, culminând în Canada cu poprirea conturilor celor care au îndrăznit să se revolte. 

    Față de ei, Citu și ceilalți ai noștri au fost mici copii. 

    Fiecare dintre noi ar trebui să tragă învățămintele necesare și să-și spună ca în Desculț al lui Zaharia Stancu: Să nu uiți, Darie! :)

    Asta apropos de măști, țăranilor din roman li se puseseră botnițe la culesul strugurilor. 

    1. Iar te crezi spiritual. Si mai ales, tu le stii pe toate, ai un argou al stiutorului, "plandemia", "seama", "vaxul". Ba stii si ca presa a fost platita sa mentina panica. Nu ai vazut pe nimeni sa fie platit, dar tu stii. Nu ai studii de chimie, de biologie, nu ai studii mediacale, dar "vax" si "zeama". Comentator ceva mai penibil este greu de gasit!

      Să nu mă uiți, Darie!

      Da, au fost plătiți de la buget. 

      Și da, am și studii medicale. Sunt stomatolog și ginecolog în timpul liber :), la fel ca mulți alți doctori care-și dădeau cu părerea în timpul plandemiei și făceau apologia unui ser genic experimental. 

      Nu virusologi, nu somități medicale.

      ai vazut la tv excavatoare care faceau gropi , dar fara sa fie morti ? ce tot bati campii ?

      Tu nu stii ca ''botnitele la culesul strugurilor'' este o exagerare a marelui proletcultist Zaharia Stancu?

      Nu stii ca Descult este o ''opera monumentala'' a propagandei comuniste scrisa de ''boierul rosu'' ca sa faca placere stapanilor sovietici si comunistilor nostri?

      PS. Sechelele educatiei comuniste pot fi uneori profunde...sa nu uiti Oarecare! 

      Ce replica de repetent!

      Si daca-ti spun ca nu este adevarat, nu au fost platiti de nimeni, ce-ai sa zici? 

      Vei spune "ba da". 

      Si eu "nu". 

      Si tu "ba da".

      Repetentule! 

      n-ai televizor ? pe ce baza vorbesti ? minti de la ochi ?

      Ba da, am televizor.

      A spus la televizor ca ziaristii au fost platiti de la buget?

      Repetentule! 

      Nu te enerva.

      Este trolul rusnac care pozeaza in sustinator Aur. 

      Asta este meseria lui de bagator in seama. 

      El nici nu intelege articolele. Doar scrie ce ii se dicteaza.

      Cand numai aveti argumente bagati repede trol rusesc. Atata puteti. Lumea s-a saturat de voi. Nimeni nu avea voie sa spuna nimic despre vax. Cei ce se aratau impotriva vax erau linsati .mediatic. Da, mass media a facut jocurile guvernelor si este clar ca nu gratis. Toate comentariile impotriva vax erau blocate sa nu apara. Auschwitz a fost aplicat in toata lumea. Libertatile individuale au fost restranse. A fost o bataie de joc orchestrata pe tot globul. DNA face un joc politic. Distrage atentia ca vin alegerile si sa arate ca au activitate. Este doar manipulare ca sa spuna omul de rand ce mai lupta ei pentru dreptate. Sa uutam de frig, de foame. In fapt nu se va intampla nimic. Este doar circ. PSD, PNL si UDMR va ofera circ. Inca mai puneti botul la manipularile lor. Acum mass media intretine acest circ.

      Da, a spus, dar nu la posturile de propagandă jegoasa la care te uiți.

      Vezi că a băgat zeamă vax la brutărie. 

      E coadă mare, dar bagă-te-n față.

      Lumea o să te înțeleagă. Ești disperat. Dependentule:) și docentule care esti. 

      Așa este. Cartea am citit-o după lovilutie. Valoarea ei este perenă indiferent de exagerări.

      Să nu uiți asta nici tu, Darie. Poate reușești să o citești sau recitești și să nu iei informațiile de pe google. 

      Sechele comuniste? Nu cred, am urât minciuna și propaganda dintotdeauna.

    Astia de la USR, nu ?

    dle SRS sinteti cam optimist , se va rezolva , ca si celelalte mari ,omv , bechtel . intr-o tara unde dosarele stau in sertare in asteptarea prescriptiei nu poti avea asteptari . am niste banuieli daca va fi ceva si de unde porneste , dar nu fac speculatii , in nici un caz de la noi ,unde toti stau linga telefon si asteapta ordine .

    Din chestii ca astea se dau "tunurile".Nimeni nu va fi găsit vinovat.Pănă și soțul șefei de la U.E. se ocupă cu vaccinuri Covid,e o afacere și cei mari au speculat pe măsură.Mulți ar vrea și acum să revină COVID ul,dar cred că populația din marile capitale nu va mai îngădui așa ceva.

    ... daca nu bubuie orientul mijlociu s-ar putea sa pice ceva capete ... tre acoperit si zele ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb