SUA: Sute de manifestaţii în apărarea familiilor imigranţilor

A.M.
Internaţional / 1 iulie 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Sute de manifestaţii, mari şi mici, au mobilizat mii de persoane în Statele Unite împotriva politicii migraţiei a lui Donald Trump şi în favoarea cererii regrupării imediate a unor copii şi a părinţilor lor imigranţi clandestini reţinţi la frontiera mexicană, care întârzie să fie pusă în practică, relatează AFP.

Una dintre marile adunări de ieri a avut loc în parcul de lângă Casa Albă, la Washington, la care au participat mii de persoane de toate vârstele, într-o atmosferă care a oscilat între indignare şi tristeţe. Ele au defilat după aceea, trecând prin faţa hotelului lui Trump, transmite News.ro.

La New York, Boston, Chicago, Portland şi Los Angeles s-au adunat de asemenea mulţimi de manifestanţi, inclusiv artişti ca Alicia Keys şi Lin-Manuel Miranda la Washington sau John Legend la Los Angeles, dar şi aleşi democraţi.

"Acesta este rasism abia voalat", a declarat Dorothy Carney, o profesoară de franceză venită de la Charlottesville, în Virginia. "Răul va învinge dacă oamenii buni nu fac nimic. Cel puţin facem ceva", a spus ea.

"Sunt furioasă, tristă, sfâşiată", a declarat Rita Montoya, o avocată din Washington originară din Mexic, venită ca mulţi alţii împreună cu copiii săi mici. "Suntem copii de imigranţi, contribuim la această ţară de suficient de mult timp. Trebuie ca această ţară să ne arate un pic de respect!".

Preşedintele, care îşi petrece weekendul la clubul său de golf de la Bedminster, în apropiere de New York, le-a răspuns de la distanţă, conform surselor citate.

"Legile noastre sunt cele mai proaste din lume", a scris Trump pe Twitter, referindu-se la legile care împiedică trimiterea imediată a imigranţilor clandestini care trec frontiera, în vederea primirii unor eventuale cereri de azil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb