Tobă a cerut prefecţilor să fie luate toate măsurile de pregătire pentru asigurarea unor intervenţii operative

Adina Lateş
Miscellanea / 11 ianuarie 2016

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut prefecţilor din judeţele vizate de avertizări hidrologice - Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba - să convoace comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi să monitorizeze permanent zonele cunoscute cu risc de inundaţii, informează un comunicat al ministerului.

De asemenea, la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Tobă a solicitat să fie luate toate măsurile de pregătire pentru asigurarea unor intervenţii operative, astfel încât populaţia să nu fie în pericol, să nu existe cazuri de comunităţi izolate sau de căi de acces blocate din cauza apelor şi a subliniat nevoia unei cooperări active între toate instituţiile de la nivel local cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

''Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut atenţie maximă în orele următoare în judeţele unde sunt avertizări de inundaţii. În contextul avertizărilor de inundaţii emise de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a convocat astăzi, 11 ianuarie, la sediul MAI, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Şedinţa s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă cu Prefecturile din judeţele vizate de avertizările hidrologice'', se arată în comunicat.

Personalul operativ al MAI - pompieri, jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră - este pregătit să acorde sprijin comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pentru a evita situaţiile de risc pentru populaţie, iar în cazul producerii unor inundaţii să se elimine cât mai repede efectele acestora, se precizează în comunicatul citat.

Începând de luni noaptea şi până la expirarea avertizărilor, la sediul prefecturilor şi serviciilor deconcentrate cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, va fi asigurată permanenţa, subliniază MAI.

Conform informărilor făcute de către reprezentanţii Ministerului Mediului şi Apelor Române, au fost deja luate măsuri de prevenire a acumulării unor debite mari de apă care să afecteze comunităţile din zonele atenţionate de hidrologi, se mai arată în comunicat.

La şedinţa operativă organizată la nivelul MAI au participat reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ai Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerului Transporturilor şi ai altor instituţii publice cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de fenomenele hidrologice.

Potrivit INHGA, începând de luni, de la ora 20,00, până marţi, la ora 16,00, sunt aşteptate creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale cotelor de apărare, torenţi şi pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râuri de pe raza judeţelor Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba.

Totodată, începând de luni după-amiază, de la ora 18,00, până miercuri dimineaţă, 11 judeţe din nord-vestul ţării se vor afla sub Cod Galben de inundaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb