1 din 5 români care cumpără online utilizează SAMEDAY App

a.D.
Comunicate de presă / 17 octombrie

Sursa foto: Sameday

Sursa foto: Sameday

SAMEDAY, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de curierat din România, anunţă că, în primul an de când a fost lansată, SAMEDAY App, aplicaţia mobilă de gestionare a coletelor primite şi trimise, a înregistrat 2 milioane de descărcări, devenind astfel cea mai utilizată aplicaţie de curierat din ţară.

Potrivit unui comunicat la redacţie, investiţia totală în dezvoltarea, integrarea şi extinderea funcţionalităţilor aplicaţiei se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. Lansată în septembrie 2023, aplicaţia mobilă a redefinit modul de gestionare a coletelor, oferind utilizatorilor o experienţă simplificată şi personalizată.

Datorită funcţionalităţilor multiple pe care le integrează, SAMEDAY App le permite utilizatorilor control total asupra expedierilor, predictibilitate şi flexibilitate în procesul de livrare.

Cele mai recente date ale Eurostat arată că, anul trecut, aproximativ 54% dintre utilizatorii de internet din România, respectiv 7,1 milioane de persoane 1 , au făcut cumpărături online.

Raportat la această cifră, numărul celor care au folosit aplicaţia SAMEDAY App în ultimele 6 luni reprezintă peste 20% din totalul estimat de e-shopperi români în 2023.

"Succesul de care se bucură SAMEDAY App reflectă eforturile noastre constante de a înţelege, anticipa şi de a răspunde nevoilor consumatorilor finali, prin soluţii inovatoare care să îi ajute să îşi optimizeze timpul alocat primirii şi expedierii coletelor. Este, de altfel, şi motivul pentru care, pe parcursul acestui an, am continuat investiţiile în dezvoltarea şi integrarea de noi opţiuni şi funcţionalităţi în aplicaţie, care răspund dorinţei utilizatorilor pentru livrări cu un grad crescut de flexibilitate şi predictibilitate. Tehnologia, inovaţia şi atenţia constantă la experienţa consumatorului sunt pilonii fundamentali care ne vor permite să continuăm să redefinim standardele din industrie", a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Group.

Începând din octombrie, utilizatorii au la dispoziţie opţiunea de a evalua curierii care livrează ladomiciliu, putând să le acorde ratinguri şi să lase recenzii despre experienţa de livrare.

Totodată, utilizatorii pot face recomandări privind îmbunătăţirea anumitor aspecte precum comunicarea, manipularea coletului sau respectarea instrucţiunilor de livrare. Prin implementarea acestui sistem de evaluare, Sameday îşi propune să monitorizeze constant calitatea serviciilor oferite şi să îmbunătăţească experienţa de livrare pe baza feedbackului oferit de utilizatori.

Popularitatea în creştere a aplicaţiei şi relevanţa sa în îmbunătăţirea experienţei de livrare sunt confirmate şi de rezultatele unui studiu realizat anul acesta de companie. Potrivit acestuia, peste jumătate dintre utilizatorii frecvenţi de aplicaţii de curierat consideră SAMEDAY App cea mai performantă soluţie de pe piaţă, datorită funcţionalităţilor multiple şi interfeţei intuitive. Studiul a evidenţiat şi cele mai apreciate funcţionalităţi de către utilizatori: 81% dintre ei au menţionat posibilitatea de a urmări în timp real traseul coletului, cu ajutorul unei hărţi interactive care devine activă cu 2 ore înainte de livrare. 79% au indicat opţiunea care le permite să redirecţioneze coletele către un easybox, dar şi pe cea prin care pot să prelungească termenul de păstrare a coletului în locker cu încă 24 de ore şi până la 7 zile. 77% au apreciat posibilitatea de a redirecţiona rapid coletele către o altă adresă, precum şi de a anula comanda înainte de livrare.

O altă funcţionalitate utilizată frecvent este plata cu cardul direct în SAMEDAY App, care permite utilizatorilor care au optat iniţial pentru plata ramburs să achite online comanda, direct

din aplicaţie. Până în prezent, aproape un sfert de milion de colete au fost achitate în acest mod.

Cu ajutorul SAMEDAY App, utilizatorii pot accesa rapid şi serviciul SAMEDAY easyway, prin care orice persoană fizică sau companie care nu are un contract activ cu SAMEDAY poate face trimiteri.

Potrivit unui studiu de piaţă derulat de Sameday în aprilie, aplicaţia mobilă SAMEDAY se află pe primul loc în categoria "Utilities" în App Store şi ocupă a doua poziţie în topul preferinţelor românilor în categoria "Productivity" pe Google Play.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9720
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5778
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2956
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9484
Gram de aur (XAU)Gram de aur394.4609

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb