18.000 DE SEMNĂTURI PENTRU ÎNFIINŢAREA PARTIDULUI ROMÂNIA UNITĂ Bogdan Diaconu: "Statul român nu trebuie să permită FMI mai mult decât un client permite unei bănci"

CĂTĂLINA N. MĂNOIU
Ziarul BURSA #Politică / 29 august 2014

Bogdan Diaconu: "Statul român nu trebuie să permită FMI mai mult decât un client permite unei bănci"

Relaţia ţării noastre cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) trebuie să fie verticală şi, în niciun caz, umilitoare pentru poporul român, aşa cum este acum, ne-a declarat ieri deputatul Bogdan Diaconu, demisionar din PSD, actualmente fondatorul Partidului România Unită (PRU). Domnia sa ne-a mai spus: "Negocierile cu FMI trebuie să fie făcute în acord cu interesele românilor, nu cu cele ale politicienilor. Statul român nu trebuie să permită FMI mai mult decât un client permite unei bănci".

Vlad Hogea, deputat PRM timp de două mandate şi fost secretar executiv al PP-DD, care s-a alăturat proiectului politic propus de PRU, a spus că noua formaţiune nu va permite repetarea situaţiei din 1996-1998, când au fost închise combinatele zootehnice şi mai apoi România şi-a intensificat importul de carne din Ungaria.

Bogdan Diaconu a spus că deja s-au strâns 18.000 de semnături pentru înfiinţarea PRU, urmând ca, începând cu săptămâna viitoare, în teritoriu, să se pună bazele primelor filiale. Domnia sa a mai precizat că PRU se vrea a fi "ascultătorul smerit al poporului român".

Cei care s-au alăturat acestui proiect au declarat că PRU nu se va implica în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, din considerente birocratice. Timpul rămas până la depunerea candidaturilor nu permite înregistrarea partidului politic şi îndeplinirea celorlalte formalităţi necesare pentru înscrierea în cursa pentru Cotroceni.

PRU nu va susţine niciun candidat în cursa pentru Cotroceni, iniţiatorii proiectului acuzând clasa politică post-decembristă că aduce atingere identităţii naţionale şi valorilor autentice ale poporului român. Mai mult, aceştia au afirmat că îşi vor încuraja susţinătorii să boicoteze alegerile prezidenţiale din toamnă, fie prin absenteism, fie prin anularea deliberată a buletinului de vot.

Făcând trimitere la actuala clasă politica, deputatul Bogdan Diaconu a declarat că "limba română trunchiată care se regăseşte la nivelul elitelor politice accentuează criza identitară a României". Potrivit domniei sale, societatea românească ar trebui să aibă ca stâlpi instituţii precum Biserica Ortodoxă şi Academia Română.

Deputatul Bogdan Diaconu ne-a mai declarat că va lua parte de dezbaterile mediatice pe tema proiectului de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc , însă nu a făcut trimitere la măsurile concrete pe care PRU le va lua ca răspuns la aspiraţiile de autonomie ale Ţinutului Secuiesc.

Pentru înregistrarea la Tribunalul Bucureşti a PRU, Grupul de Iniţiativă trebuie să mai strângă încă 7000 de semnături. Legea Partidelor Politice prevede ca pentru înregistrarea unui partid politic, sunt necesare cel puţin 25.000 de semnături, din partea unor persoane domiciliate în cel puţin 18 judeţe şi Bucureşti, dar nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare dintre acestea.

Deputatul Bogdan Diaconu a demisionat săptămâna trecută din PSD ca protest faţă de cooptarea UDMR la guvernare alături de PSD şi a "acţiunilor anti-româneşti" pe care UDMR, "grupare extremistă", le desfăşoară la nivelul executivului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vin la Milcov cu grabire

    Sa-i zburam dintr-o lovire..... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb