6.800 de concedieri la "Toshiba"

Ziarul BURSA #Internaţional / 22 decembrie 2015

6.800 de concedieri la "Toshiba"

Compania industrială japoneză "Toshiba" Corp. va elimina 6.800 de locuri de muncă, dat fiind că aşteaptă pierderi record, de 550 de miliarde de yeni (4,5 miliarde de dolari) în exerciţiul fiscal care se va încheia în luna martie 2016.

Pierderea estimată este mai mare decât cea de 398 de miliarde de yeni înregistrată în exerciţiul 2008/2009, în urma crizei financiare globale. În anul încheiat în martie 2015, producătorul japonez de echipamente electronice a avut pierderi de 37,8 miliarde de yeni.

"Toshiba" a informat că restructurarea personalului, care afectează aproximativ 3% din forţa sa de muncă, se va aplica în special în domeniul producţiei de televizoare, PC-uri şi electrocasnice. Aproximativ 3.700 de posturi vor fi eliminate la divizia de televizoare, adică aproximativ 80% din efectivele acesteia, grupul urmând să renunţe la producţia de televizoare peste hotare şi să vândă o uzină de profil din Indonezia. Alte 1.300 de locuri de muncă vor fi eliminate de la divizia de PC-uri. "Toshiba" va transfera divizia de PC-uri într-o subsidiară a companiei şi va încerca să vândă computere mai mult companiilor decât consumatorilor.

Luna aceasta, publicaţia Nikkei scria că "Toshiba", "Fujitsu" Ltd. şi "Vaio" - fostă divizie a "Sony" Corp. analizează o posibilă combinare a operaţiunilor lor din domeniul calculatoarelor personale.

Amintim că, la începutul acestui an, "Toshiba" a recunoscut că între 2008 şi 2014 a falsificat rezultatele ca să-şi umfle profiturile cu 152 de miliarde de yeni (1,3 miliarde de dolari). Directorul general al "Toshiba" a demisionat în iulie, după ce compania a recunoscut umflarea profiturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb