A PATRA AMÂNARE Instanţa a respins cererea Astra privind suspendarea dosarului de faliment

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 noiembrie 2015

Instanţa a respins cererea Astra privind suspendarea dosarului de faliment

Tribunalul Bucureşti a respins ieri cererea Astra de suspendare a dosarului de faliment deschis de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi a stabilit un nou termen în acest proces pentru data de 23 noiembrie.

"Respinge cererea debitoarei Astra de suspendare a cauzei până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 5491/2/2015 aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti Secţia a VIII-a, având ca obiect anularea Deciziei nr.2034 din 27 august emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca neîntemeiată. Admite excepţia inadmisibilităţii cererii formulate de creditorul Husar Marian Adrian, excepţie invocată de petentul ASF. Stabileşte termen la data de 23 noiembrie, ora 13:00, cu citarea părţilor. Cu drept de apel odată cu fondul", se arată în decizia publicată pe site-ul instanţei.

Precedentele înfăţişări în acest proces au avut loc pe 12 şi 26 octombrie, respectiv pe 9 şi 11 noiembrie.

Avocatul Gheorghe Piperea, care a intrat în proces ca partener al Rominsolv SPRL (administratorul judiciar al Oltchim, societate aflată în insolvenţă, ce are de recuperat 10 milioane de euro de la Astra), consideră că definitivarea în instanţă a deciziei privind falimentul Astra poate să dureze cel puţin opt luni, în condiţiile în care hotărârea implică aproximativ 1,8 milioane de creditori.

În opinia domniei sale, amânarea deschiderii procedurii de faliment înseamnă că asiguraţii Astra trebuie să mai aştepte până ca Fondul de Garantare să le dea banii, întrucât acele sume se disponibilizează doar după ce hotărârea devine definitivă, după ce trece şi pe la Curtea de Apel. Consiliul ASF a decis la finele lunii august să ceară instanţei intrarea în faliment a Astra Asigurări, după ce compania, aflată în administrare specială, nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital.

Compania de asigurări s-a aflat în proces de redresare financiară din februarie 2014, având că administrator special KPMG Advisory. La momentul anunţului ASF că va cere falimentul Astra, compania avea 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile.

ASF a depus pe 8 septembrie, la Tribunalul Bucureşti, cererea pentru deschiderea procedurii de faliment a Astra Asigurări, căreia ASF i-a retras autorizaţia de funcţionare la finele lunii august, după ce planul de redresare financiară a eşuat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. stimate domnule avocat Piperea. Atunci ati fi inteles ca fara trimiterea in insolventa a Oltchim Borealis nu ar fi avut o piata concurentiala demna de invidiat...Nici pe domnul Roiss nu l-ati inteles...Petrochemie...there we make some money. Instanbul 2011

    D e ce BVB are situl NUMAI in engleza? A devenit engleza limba nationala a Romaniei? Ei nu trebuie sa respecte legilatia si Constitutia?

    1. Daca ai vrei reclamatie. Vezi petro. Cearta muraturi si gaze

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb