A treia emisiune de obligaţiuni emisă de CEC Bank intră vineri la tranzacţionare pe BVB

S.B.
Piaţa de Capital / 23 februarie 2023

A treia emisiune de obligaţiuni emisă de CEC Bank intră vineri la tranzacţionare pe BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) anunţă că vineri, 24 februarie, intră la tranzacţionare obligaţiunile CEC Bank, în valoare de 119,3 milioane euro pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, informează news.ro.

"Bursa de Valori Bucureşti (BVB) anunţă că vineri, 24 februarie, intră la tranzacţionare obligaţiunile CEC Bank, în valoare de 119,3 milioane euro pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti. Obligaţiunile vor intra la tranzacţionare sub simbolul bursier CECRO28E, aceasta fiind a treia emisiune de obligaţiuni emisă de CEC Bank anul acesta şi admisă la tranzacţionare la Bursă", anunţă BVB.

Alte două emisiuni de obligaţiuni, în valoare de peste 650 de milioane de lei au intrat la tranzacţionare pe 17 februarie 2023.

Obligaţiunile au fost oferite sub subscriere în cadrul unui plasament privat la care au participat 15 obligatari, persoane juridice. CEC Bank a emis un număr de 1.193 de obligaţiuni negarantate, senioare, nepreferenţiale, eligibile pentru cerinţa minimă de fonduri proprii şi pasive eligibile, denominate în euro, având o valoare nominală unitară de 100.000 euro.

Obligaţiunile au o maturitate de 5 ani, cu scadenţă la 7 februarie 2028 şi o rată fixă, anuală a cuponului de 7,5% până în februarie 2027 şi o dobândă flotantă, cu plată trimestrială, începând cu mai 2027, conform EURIBOR la 3 luni, +4.485%. Aceasta este prima emisiune de obligaţiuni cu dobândă fixă în primii 4 ani şi dobândă variabilă în ultimul an emisă la Bursa de Valori Bucureşti. Plasamentul privat şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul Raiffeisen Bank International AG.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Daca si asta mai e numita banca... Ei operau cu succes pe vremea lui vantu si FNI. Acum asigura posturi caldute pentru odraslele securistoide si imprumuturi pentru firme de succes gen blue air/

    Alo! Cec bank? E cineva pe-acolo sa auda? Scadeti si voi suma/ obligatiune la 50K EUR sau 10K ca sa putem si noi cumpara obligatiuni! Si este vorba si de lichiditate. Ca astea de 100K vor avea lichiditate zero barat!

    1. cine a zis ca scopul a fost lichiditatea si accesul la ele?

      astea-s obligatiuni scoase pe MREL adica o reglementare bancara Europeana 

      care obligatiuni trebuie listate ca obligatie

      se bifeaza obligatia si inainte se pune bariera de acces ca sa poata cumpara doar destinatarii reglementarii-institutionaliinu e vina bancilor emitente ca face circ BVB cum listeaza ei obligatiuni fara sa spuna ca o sa stea tablou la care privesti fara sa atingi 

    Ultima parte e cea mai tare: CEC are nevoie de Raiffeisen intl AG (adica Austria) pentru a lista obligatiuni in RO, la Bvb.

    Pe bune? :) 

    Din nou, ca si SNP si BCR?? 

    1. Ce AUTSRIA, la CEC nu este presedinte CA d-ul MAVRODIN TIBERIU VALENTIN. Se spune ca este un bun specialist in finante, nu cred ca ar lasa CEC-UL pe mana austriecilor, stie ce face ca sa fie bine pentru noi romanii.

      Cec nu are SSIF autorizat deci nu putea lista nimic la BVB. A ales si ea pe cine a adus cumparatori=fonduri. Putea alege pe Finaco dar aia nu stiu daca aduceau o sacosa de verdeturi din Obor.

      Finaco mai exista sau este doar o figura de stil ?

      Am căzut din lac, în puț??? Am plecat de la o bancă austriacă și SURPRIZĂ, am dat peste altă bancă, TOT AUSTRIACĂ. O sa va pierdeți clienții, care au venit, cu încredere, către O BANCĂ ROMÂNEASCĂ, CEC BANC. Am rămas cu UN GUST AMAR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb