Accenture: Inteligenţa Artificială Generativă, posibil să crească productivitatea din domeniul bancar

R.S.
Bănci-Asigurări / 8 martie

Accenture: Inteligenţa Artificială Generativă, posibil să crească productivitatea din domeniul bancar

Inteligenţa Artificială Generativă va revoluţiona sectorul bancar, automatizând sarcini şi creând noi oportunităţi, iar băncile trebuie să se pregătească prin investiţii în formarea angajaţilor, conform unui nou studiu Accenture, menţionează un comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, utilizând date despre angajaţi disponibile public, Accenture a analizat activităţile bancare pentru a estima impactul inteligenţei artificiale generative asupra timpului angajaţilor din instituţiile bancare luând în calcul funcţiile acestora şi apoi a proiectat implicaţiile financiare pentru bănci pe o perioadă de trei ani, folosind date financiare existente de la peste 150 de bănci mari la nivel global.

Potrivit analizei, băncile care adoptă şi extind în mod eficient inteligenţa artificială generativă ar putea creşte productivitatea angajaţilor, simplificând numeroase activităţi lingvistice.

Băncile vor fi nevoite să optimizeze utilizarea aplicaţiilor lor de inteligenţă artificială generativă şi să îşi perfecţioneze angajaţii existenţi, atrăgând în acelaşi timp talente specializate în inteligenţă artificială şi date pentru a sprijini extinderea şi operaţionalizarea tehnologiei, informează comunicatul.

Potrivit comunicatului, Keri Smith a declarat: "Băncile au făcut progrese notabile în adoptarea AI generativ, dar următorul pas va fi determinarea modului în care se va trece de la dovada de concept la scalarea pe întregul lanţ valoric. Firmele care au construit nuclee digitale puternice, cu fundaţii de date şi arhitectură cloud mature, împreună cu un model operaţional adaptabil şi principii de inteligenţă artificială responsabilă, sunt cele mai bine poziţionate pentru a avea succes. Acestea fiind spuse, tehnologia a fost cu adevărat democratizată, permiţând celor care se impun cu rapiditate să recupereze teren dacă iau măsurile strategice potrivite."

Mike Abbott, care conduce grupul Accenture pentru industria bancară, a declarat: "Datele nu pot fi ignorate. În timp ce unii ar putea vedea AI generativă ca pe un joc de preluare a costurilor, creşterea veniturilor din utilizarea AI generativă pentru a optimiza interacţiunile cu consumatorii şi clienţii, stabilirea preţurilor şi gestionarea riscurilor ar putea depăşi cu mult eficienţa costurilor. Băncile orientate spre viitor se gândesc la eliminarea deşeurilor şi la introducerea de valoare - folosind AI generativă pentru a elimina sarcinile banale, orientate spre proces şi pentru a folosi acest timp pentru a servi mai mulţi clienţi şi a creşte mai rapid.", este precizat în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Public se promoveaza avantajele programelor AI pt aplicatii civile, dar de fapt se intrebuinteaza pt aplicatiile militare, de asta cresc actiunile producatorilor de hardware si software ametitor. Armata americana tocmai a lansat contracte pt sisteme automate de detectarea tintelor. Adica ce vedem acum ca utilizeaza armata israeliana in Gaza. Cu consecintele groaznice asupra civilor, sub pretextul ca.. A descoperit AI tinte in diverse locuri.. A I dilueaza responsabitatea factorului uman pe front si duce la grozavii de neinchipuit, e cel mai mare pericol pt oameni, nu numai pt militari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb