ACER: Integrarea pieţei europene se confruntă cu întârzieri majore

C.P.
Companii / 12 februarie 2013

Planul emblematic al UE de integrare a pieţelor de energie electrică din întreaga Uniune până în 2014 se confruntă cu întârzieri majore, a avertizat directorul organismului de reglementare pan-europeană ACER, Alberto Pototschnig.

Dar, în ciuda acestui regres, a reieşit faptul că atât Polonia cât şi România sunt interesate să se alăture proiectului de cuplare a pieţei din Europa Centrală şi de Est (CEE), contrar afirmaţiei anterioare a Poloniei, referitoare la faptul că implicarea sa va fi condiţionată şi de aderarea Germaniei la acest proiect.

Proiectul de cuplare a pieţelor pentru ziua următoare din Nord-Vestul Europei (NWE), a cărui intrare în exploatare era de aşteptat să se întâmple în luna ianuarie 2013, nu poate începe până în noiembrie sau decembrie anul curent, a declarat Pototschnig, potrivit Heren.

Şi proiectul de cuplare a pieţelor intrazilnice din Nord-Vestul Europei, a cărui dată de început era de asemenea o dată din trimestrul în curs, se confruntă în prezent cu o întârziere şi nu se aştepta să se lanseze mai devreme de trimestrul III, a spus directorul ACER.

Proiectele au fost marcate de mai multe probleme aflate în spatele acestor întârzieri, a declarat Pototschnig la o conferinţă pe tema energiei de la Bruxelles.

Întârzierile ar putea împiedica, de asemenea, o pătrundere mai puternică a energiilor regenerabile în mixul energetic european, a declarat Pototschnig pentru ICIS, deoarece "cuplarea pieţelor intrazilnice este vitală pentru integrarea surselor de energie regenerabile" pe întregul continent.

Pototschnig a adăugat că datele oficiale de lansare pentru ambele proiecte de cuplare a pieţelor vor fi anunţate în curând.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb