Acţiunile Bayer au crescut vineri cu 11%

S.B.
Companii / 17 august

Acţiunile Bayer au crescut vineri cu 11%

Acţiunile Bayer au crescut vineri cu 11%, deoarece compania germană de a anunţat că a obţinut o victorie în procesul în care este acuzat că expunerea la popularul său erbicid Roundup a dus la cancer, informează news.ro.

Compania a anunţat joi că Curtea de Apel de al 3-lea Circuit al SUA din Philadelphia a decis în favoarea Bayer faţă de acuzaţia reclamantului David Schaffner că Monsanto - pe care Bayer a achiziţionat-o în 2018 - a încălcat legea statului, nefiind adăugat un avertisment de cancer la eticheta Roundup.

Schaffner a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin - un tip de cancer care afectează sistemul limfatic - în 2006. El şi soţia sa, Theresa Sue, au dat în judecată Monsanto în mai 2019, invocând parţial pierderea consorţiului, care se referă la impactul bolii sale asupra relaţiei lor.

Schaffner, un peisagist, a susţinut că a fost expus la Roundup atât profesional, cât şi ca proprietar privat.

Scriind pentru un complet de trei judecători, judecătorul-şef Michael Chagares a spus că Legea federală privind insecticide, fungicide şi rodenticide cere uniformitatea cerinţelor de etichetare a legii de stat, prevenind obligaţia de a adăuga un avertisment de cancer la Roundup în Pennsylvania în acest caz.

Chip Becker, un avocat al familiei Schaffner, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia instanţei şi a spus că legea federală nu ar trebui să prevină reclamaţia de neavertizare a clienţilor săi, care îşi vor revizui opţiunile legale, potrivit Reuters.

Bayer a fost blocat într-un conflict juridic cu privire la Roundup, Reuters estimand că 165.000 de acuzaţii au fost aduse împotriva produsului în SUA, dintre care aproximativ 54.000 se pare că au rămas până în august, în urma unui acord de 10,9 miliarde de dolari în 2020.

Joi, Bayer a remarcat că decizia de la Philadelphia este în conflict cu deciziile luate de alte curţi federale de apel şi a cerut Curţii Supreme a SUA să prezideze.

"Această decizie privind preempţiunea federală, o problemă transversală în acest litigiu, creează o scindare între curţile federale de apel şi necesită o revizuire de către Curtea Supremă a SUA pentru a soluţiona această problemă importantă de drept", a spus Bayer, adăugând că "analizează impactul acestei hotărâri asupra altor litigii aflate în curs şi aşteaptă cu nerăbdare să îşi prezinte argumentele, aşa cum sunt pe deplin acceptate de al treilea circuit, Curţii Supreme din SUA."

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Si totusi roundup este cancerigen...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb