Acţionari ai One United Properties plasează 234 milioane de acţiuni investitorilor instituţionali locali şi internaţionali

F.D.
Piaţa de Capital / 12 aprilie

Acţionari ai One United Properties plasează 234 milioane de acţiuni investitorilor instituţionali locali şi internaţionali

Patru acţionari semnificativi ai One United Properties, inclusiv cofondatorii Andrei Diaconescu (prin OA Liviu Holding Invest), Victor Căpitanu (prin Vinci VER Holding), Preşedintele Consiliului de Administraţie, Claudio Cisullo (prin CC Trust Group AG) şi Membrul Consiliului de Administraţie Marius Diaconu (prin Altius S.A.), au încheiat cu succes vânzarea a 234.205.285 acţiuni ale Companiei către investitori instituţionali locali şi internaţionali, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Tranzacţia a fost realizată cu scopul de a crea lichiditate şi de a consolida baza de acţionari, permiţând noilor investitori instituţionali să achiziţioneze pachete de acţiuni în Companie.

"De la momentul IPO-ului din 2021, One United Properties a traversat cu succes multiple provocări ale pieţei. La începutul acestui an, am observat un interes tot mai ridicat din partea investitorilor instituţionali globali pentru achiziţionarea unui pachet de acţiuni în compania noastră. Pentru a răspunde acestei cereri, am decis să realizăm o tranzacţie inedită, menită să faciliteze captarea acestui interes instituţional, generând în acelaşi timp lichiditate. Acest proces a fost realizat prin utilizarea unui cadru special, care, pe de o parte, a permis executarea rapidă şi, pe de altă parte, a asigurat un nivel ridicat de flexibilitate.

În calitate de acţionari şi membri ai consiliului de administraţie, angajamentul nostru faţă de viziunea şi creşterea continuă a One United Properties rămâne neschimbat. Această tranzacţie nu reprezintă un exit, ci o iniţiativă strategică ce vizează îmbunătăţirea structurii noastre de acţionariat şi consolidarea guvernanţei, printr-o prezenţă instituţională sporită în cadrul companiei. Intenţionăm să reinvestim majoritatea capitalului obţinut din această tranzacţie în următoarea majorare de capital a companiei, capital care va susţine planurile de creştere ale companiei în acest an. Prin urmare, vrem să contribuim la dezvoltarea şi extinderea continuă a afacerii One United Properties, în conformitate cu strategia pentru 2030. Le mulţumim tuturor investitorilor instituţionali pentru încrederea acordată", au declarat în comun acţionarii vânzători.

În urma tranzacţiei, co-fondatorii Companiei, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu deţin împreună 50,03% din capitalul social al One United Properties.

Cele 234 de milioane de acţiuni au fost plasate către peste 60 de investitori locali şi internaţionali. One United Properties nu va obţine niciun venit în urma acestei tranzacţii, însă acţionarii vânzători doresc să utilizeze capitalul atras pentru a subscrie acţiuni în următoarea majorare de capital al Companiei.

Tranzacţia a fost intermediată de SSIF Swiss Capital în calitate de Global Coordinator şi Bookrunner. Filip & Company a acţionat în calitate de consilier juridic al acţionarilor vânzători.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Scapa cine poate,ultimul stinge lumina

    1. Da de ce? Nu vrei sa fi actionar la o companie care acorda dividend de 1%?

      Ba da. , cum sa nu ? Mai ales ca inflatie a scazut oficial la 6,6% ^^

    cogalt cogalt… repede cu ele…

    s c c r e t 

    1. divy 1,07…

      cine raspunde de aceasta cumparare? din fondul de pensii? 

      divy 1,07 si inflatie de 6… de cand se baga fondul de pensie in speculare apreciere si nu fluxuri rezonabile? 

      asta e actiune de 30 -40 de bani… 

      au cacalau de debt de dus si prea putin equty… pana se maturizeaza organic mai vb… au prins un hipe… bravo lor… si cam atat… 

      pacat ca pensiile unora le fac exituri… 

      s c c r e t 

      E momentul ideal de short pe One

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb