Acţionarii "Banat-Crişana" trebuie să decidă dacă îi menţin pe Ciorcilă şi Silaghi ca administratori

Ştefania Ciocîrlan
Piaţa de Capital / 29 iulie 2010

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) obligă Consiliul de Administraţieal SIF "Banat-Crişana" să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor ca să decidă dacă Horia Ciorcilă şi Claudiu Silaghi vor fi menţinuţi în funcţia de administratori ai SIF-ului, potrivit Ordonanţei dată miercuri de CNVM.

La mijlocul lunii iulie, Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, şi Claudiu Silaghi, fost vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al băncii, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Cluj pentru manipularea pieţei de capital.

Procurorii îl acuză pe Horia Ciorcilă că a luat la cunoştinţă informaţii privilegiate referitoare la intenţia "Bank of Cyprus" de a achiziţiona un pachet semnificativ de acţiuni emise de "Banca Transilvania" şi, ulterior, pe 7 decembrie 2009, a vândut în cadrul a două tranzacţii, prin intermediul societăţii off shore "Dodworth Limited" cu sediul în Cipru (controlată personal), un număr total de 8,92 milioane de titluri TLV, în valoare totală de 21,4 milioane de lei lei, cumpărătorului Bank of Cyprus.

Claudiu Silaghi, este acuzat, la rândul său, că, în perioada 15 mai - 10 decembrie 2009, a acţionat pe baza informaţiilor privilegiate, obţinând un profit de peste 1,5 milioane de euro.

La începutul lunii martie, Horia Ciorcilă, a fost numit membru provizoriu în CA-ul SIF Banat-Crişana (SIF1), după ce Pavel Belean a demisionat.

Reprezentanţii SIF1anunţaseră, anterior, că preşedintele "Băncii Transilvania" va fi numit administrator al societăţii de investiţii financiare de îndată ce un loc va fi vacant, iar litigiile dintre grupul BT şi societatea de investiţii financiare vor înceta dacă acţionarii SIF vor confirma numirea. Conducerea SIF Banat-Crişana i-a numit pe Dragoş Bîlteanu şi pe Claudiu Silaghi pe locurile vacante în CA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb