Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica mai întârzie vânzarea

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 aprilie 2008

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica mai întârzie vânzarea

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica au aprobat majorarea capitalului social cu suma de 12.683.351,40 lei, prin emiterea unui număr de 126.833.514 acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei, în cadrul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor din 19 aprilie 2008. Majorarea capitalului social se va realiza prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net şi din primele de emisiune integral încasate.

Nicolaie Hoanţă, directorul general al BCC, ne-a declarat: "Avem o serie întreagă de proiecte care sunt menite să facă trecerea de la dezvoltarea extensivă planificată până în prezent, la una intensivă începând cu acest an", adăugând: "Majorarea capitalului social, propusă de Consiliul de Administraţie spre aprobare Adunării Generale a Acţionarilor, este impusă de proiectele pe care BCC doreşte să le implementeze în anul 2008, aces-tea determinând consolidarea poziţiei financiare a băncii. Dintre acestea amintim: afilierea BCC ca membru principal Mastercard, certificare EMV (pentru carduri cu cip) Visa şi Mastercard, upgrade-ul reţelei de ATM şi POS, unificarea contului de card cu contul curent şi conectarea on-line a sistemului informatic cu sistemul procesatorului Paynet, dezvoltarea centrului de continuitate operaţională, centralizarea activităţii de creditare persoane fizice şi juridice". Potrivit domnului Hoanţă, Banca Comercială Carpatica şi-a propus să dezvolte produse dedicate nevoilor actuale şi aflate în schimbare a pieţelor ţintă, precum şi o promovare accentuată a beneficiilor produselor şi serviciilor oferite.

În privinţa eventualei vânzări a BCC, domnul Hoanţă nu a dorit să facă prognosticuri. "Acţionarii au declarat de fiecare dată, public, că nu sunt dispuşi să vândă pachetul majoritar, afirmaţie demonstrată prin susţinerea creşterii capitalului social al băncii în repetate rânduri", ne-a spus domnia sa.

Acţionarii Băncii au mai aprobat în AGA situaţiile financiare, individuale şi consolidate pentru anul 2007, destinaţia şi repartizarea profitului net al anului 2007, Bugetul de venituri si cheltuieli şi programul de activitate pentru exerciţiul financiar 2008.

Profitul înregistrat de bancă pe anul 2007, conform standardelor româneşti, este de 8.421.000 lei, iar ca urmare a aplicării standardelor internaţionale profitul este de 36.485.000 lei. "Rezultatele obţinute de Banca Comercială Carpatica în anul 2007 sunt notabile", în opinia directorului general al BCC. "Banca şi-a consolidat reţeaua teritorială şi de canale alternative de distribuţie (ATM-uri, ASV-uri), a lansat serviciul de internet banking (în ianuarie 2007), precum şi un sistem informatic performant. Cu toate că investiţiile realizate au fost de anvergură, rezultatele financiare înregistrate au fost pozitive", ne-a spus domnul Hoanţă.

BCC nu a fost afectată de criza de pe pieţele financiare internaţionale, întrucât a acţionat foarte prudent, în special în anul 2007, când a debutat criza în SUA. Domnul Hoanţă ne-a spus: "Unul dintre motivele pentru care nu am fost afectaţi constă în nivelul scăzut al expunerilor pe segmentul creditare populaţie (expunerile pe credite persoane fizice reprezintă doar 15% din întreg portofoliul de credite). Banca a folosit în mod activ, prudent, instrumentul provizionării, astfel încât să se asigure confortul necesar în situaţia deteriorării calităţii unor credite. Un aspect foarte important este faptul că banca se bazează în proporţie foarte mare pe finanţarea în monedă naţională, din surse interne, ceea ce o face mai puţin vulnerabilă la şocurile valutare din finanţările externe".

Atât conducerea băncii, cât şi acţionarii se aşteaptă, în continuare, la creşterea activităţii şi eficienţei băncii, potrivit directorul BCC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb