Acţionarii Bursei şi-au ales candidaţii pentru conducerea Depozitarului Central

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 ianuarie 2015

Acţionarii Bursei şi-au ales candidaţii pentru conducerea Depozitarului Central

Actualizare 11:25

Candidaţii BVB pentru conducerea Depozitarului Central sunt: James Turnbull, de la BERD, Marius Moldovan, şef serviciu investiţii SIF Transilvania, Radu Roşca, preşedintele BT Securites, şi Cristinel Sandu Popescu, fost membru CA la Depozitar, potrivit deciziei acţionarilor BVB, ne-au transmis surse din piaţă.

(E.D.)

Update 10:49 Cvorum de 62%

Adunarea Generală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un cvorum de 62%, astfel că şedinţa a început cu un discurs al preşedintelui BVB, Lucian Anghel, care citeşte convocatorul, potrivit unor surse.

---

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti se întrunesc, astăzi, să selecteze patru candidaţi, pe care să-i susţină la alegerile de la Depozitarul Central, din 9 februarie, după ce, anul trecut, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a avizat o parte din conducerea aleasă de acţionari, pe motiv de incompatibilitate cu funcţia.

Lista de candidaţi cuprinde 18 persoane.

Una dintre acestea este chiar fostul director general al Depozitarului Central, Adriana Tănăsoiu, care s-a autopropus. Un loc în CA-ul Depozitarului îşi doreşte şi Alin Duhnea, senior manager de produse şi clienţi Citi Bank. Domnia sa a demisionat din funcţia de preşedinte al Casei de Compensare Bucureşti, tocmai pentru a fi eligibil pentru un post la Depozitar.

Banca Europeana pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) doreşte, de asemenea, să aibă reprezentant în conducerea Depozitarului, propunându-l pe James Turnbull. BERD a cumpărat, la finalul anului trecut, 4,99% din acţiunile Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De altfel, în piaţă se zvoneşte că James Turnbull are şanse mari să preia chiar preşedinţia Depozitarului, care este vacantă, după ce Bursa de Valori Bucureşti a vrut să îl urce pe această poziţie pe Ludwik Sobolewski, care era incompatibil, potrivit regulamentelor ASF.

Lucian Dobre, un acţionar al BVB, care în ocazia Adunărilor Generale de la Bursă a transmis întrebări incomode pentru Ludwik Sobolewski, s-a autopropus pentru alegerile pentru Depozitar.

Casa de brokeraj Vienna Investment Trust îl susţine pe Ovidiu Fer, fost consultant la Elliot Advisors, fost analist la Wood & Company, în Cehia, iar Swiss Capital l-a propus, din nou, pe Alexandru Ioan, care a mai avut un mandat de administrator DC.

Şi băncile prezente pe piaţa de capital şi-au înscris candidaţii la concurs. BRD o susţine pe Claudia Ionescu, director la direcţia titluri, în timp ce Banca Transilvania l-a înscris pe Radu Roşca, preşedintele BT Securites. Rareş Nilaş, directorul general al BT Securities, s-a autopropus.

Nici SIF-urile nu au ratat momentul. SIF Transilvania îl sprijină pe Marius Moldovan, şef serviciu investiţii, SIF Muntenia, pe Adrian Pop, director suport operaţiuni la SSIF Broker, iar SIF Oltenia-pe fostul membru CA la Depozitar, Cristinel Sandu Popescu.

Lucian Isac, directorul general al Estinvest Focşani, participă la alegeri din partea propriei case de brokeraj, la fel ca directorul Blue Rock Financial Services, Monica Ploscaru, Adrian Tod Răileanu, directorul adjunct al Rombell Securities, şi Leonard Vişan, directorul adjunct al Eastern Securities.

Acţionarii persoane fizice Adriana Puşcaş şi Nicolae Albu i-au propus pe Carmen Seghete, administrator la fondurile de investiţii Reconstruction Capital, respectiv pe Cristian Micu, directorul sucursalei din Bucureşti a NBG Securities.

Situaţia prezentă este consecinţa faptului că, anul trecut, BVB a propus patru candidaţi incompatibili - pe directorul general Ludwik Sobolewski şi pe administratorii Adrian Lupşan, Robert Pană şi Stere Farmache -, iar apoi le-a oferit funcţiile de administratori.

Ceilalţi administratori aleşi de AGA - Cecilia Manta, Adrian Simionescu, Dana Mirela Ionescu, Carmen Dumitrescu şi Răzvan Paşol - şi-au început mandatele la Depozitarul Central, la finalul lunii decembrie.

Bursa de Valori Bucureşti este acţionar majoritar la Depozitarul Central, cu o participaţie de 69,04% la capitalul social al acesteia.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. deci madam tanasoaica a vrut sa joace sirba in căruță și de fapt a ramas de căruță ??? ha, ha, ha !!!

    1. Ha, ha, ha. Toti cei care am avut de-a face cu tine, din nefericire pentru noi, iti recunoastem stilul. Urat caracter ai!

      hi ! hi ! hi ! degeaba ii luati voi apararea pt ca stiti cum se comporta si la dep cent si la bvb da ce sai faci, slugile tot slugi vor fii pt un os care li se arunca, o sa vedeti ce mizeri vor esii la iveala in curand!!!!!!!!!!

      DE CE A DATO AFARA AGALOPOL ? INTREBATI-O PE muciurel de la bevebe

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb