Acţionarii "Cocor" cer divizarea societăţii

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 iunie 2004

"Cocor" va vinde active sau acţiuni din portofoliu ca să plătească dividendele

Fondul de investiţii "Broadhurst Investment" împreună cu alţi doi acţionari ai societăţii "Cocor" Bucureşti au solicitat divizarea societăţii. Adunarea generală a acţionarilor întrunită la sfîrşitul lunii trecute a decis ca un expert ANEVAR să evalueze societatea în vederea divizării.

Directorul general al societăţii "Cocor", Constantin Şmocot, ne-a declarat că pînă de curînd a existat un grup unit de acţionari din care făceau parte Aurel Beşliu, preşedintele "Cocor", SIF "Muntenia", Ursan Liviu şi Stoica Daniel, însă, ca urmare a deteriorării relaţiilor dintre aceştia fondul de investiţii s-a aliat cu ultimii doi şi împreună au solicitat divizarea companiei şi preluarea unei părţi din aceasta.

Din profitul realizat anul trecut, societatea "Cocor" a repartizat un dividend brut de 2,5 dolari/acţiuni care, însă, nu poate fi achitat din cauză că firma nu dispune de lichidităţile necesare. Suma totală a dividendelor se ridică la 33 miliarde de lei.

Directorul general al "Cocor" ne-a precizat că acţionarii au propus ca societatea să facă rost de lichidităţi din valorificarea unor active sau acţiuni pe care le are în portofoliu. Dintre acestea din urmă, au fost menţionate acţiunile SIF "Transilvania" şi SIF "Muntenia". Urmează ca o decizie în acest sens să fie luată într-o AGA ce va avea loc spre sfîrşitul lunii iunie sau începutul lunii iulie, cînd va fi anunţat şi rezultatul raportului de evaluare a activelor.

Acţionarii "Cocor" ar urma să primească dividendele în două tranşe: 50% la data de 1 iulie şi 50% la data de 24 septembrie. Salariaţii "Cocor" care sînt şi acţionari ai societăţi, vor primi dividendele, integral, la 1 iulie.

În cadrul AGA care s-a desfăşurat la sfîrşitul lunii trecute, acţionarii au fost de acord să nu mai finanţeze în totalitate investiţiile aflate în curs de derulare la complexul "Cocor Turism" din Neptun, ci doar în proporţie de 50%, urmînd ca societatea de pe litoral să îşi asigure restul de finanţare din surse proprii sau atrase.

"Cocor" deţine "Cocor Turism" în proporţie de 87%. Complexul de pe litoral a funcţionat anul trecut, dar nu la capacitatea maximă care ar fi putut conduce la o activitate profitabilă. Domnul Şmocot ne-a precizat că, în toamna acestui an, complexul va fi finalizat.

Acţiunile "Cocor" se tranzacţionează pe piaţa Rasdaq sub simbolul COCR. Ultima tranzacţie cu aceste acţiuni a fost efectuată în data de 9 iunie 2004 la preţul de 900.000 lei/acţiune. Valoarea nominală a acţiunilor este de 400.000 lei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb