Acţionarii Electrica au aprobat înfiinţarea unei filiale care va dezvolta şi opera capacităţi de generare a energiei electrice din surse regenerabile

J.P.
Piaţa de Capital / 11 august 2021

Acţionarii Electrica au aprobat înfiinţarea unei filiale care va dezvolta şi opera capacităţi de generare a energiei electrice din surse regenerabile

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) Electrica SA, legal şi statutar constituită în data de 11 august 2021, a aprobat participarea Electrica SA (ELSA), împreună cu Societatea Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE), la constituirea unei noi persoane juridice - Electrica Producţie Energie S.A, conform unui comunicat remis redacţiei.

Electrica Producţie Energie S.A. este organizată ca societate pe acţiuni, filială a Electrica SA, în care aceasta va deţine un procent de 99,9920% din capitalul social, iar FISE un procent de 0,0080% din capitalul social. Noua filială, Electrica Producţie Energie S.A., se va ocupa de achiziţia şi dezvoltarea proiectelor de generare a energiei electrice din surse regenerabile, respectiv de operarea capacităţilor de generare de energie, cumulat cu dezvoltarea şi operarea soluţiilor de stocare independente pe care compania intenţionează să le dezvolte în viitor.

Conform strategiei pentru perioada 2019-2023, Electrica şi-a propus extinderea în domenii conexe şi obţinerea de sinergii cu domeniile în care activează, precum şi creşterea performanţei şi consolidarea sustenabilităţii rezultatelor economice. Aceste obiective de creştere au fost adresate de proiectele de creştere anorganică derulate în ultimii doi ani, dintre care unul a fost finalizat cu succes, iar altele se află în acest moment în derulare. Pe lângă achiziţia Parcului Fotovoltaic Stăneşti, din judeţul Giurgiu, Grupul Electrica a mai realizat un pas important în direcţia implementării strategiei grupului de integrarea în amonte a activităţilor, prin investirea în proiecte de capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile, prin implicarea în alte trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând o capacitate instalată de 207MW, compusă din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare şi un parc eolian, care include şi o capacitate de stocare de energie electrică, în zona Dobrogea.

Pentru a-şi asigura o agilitate crescută, care să permită valorificarea optimă a oportunităţilor, Electrica şi-a propus dezvoltarea unui portofoliu de capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile cu o capacitate cumulată de 400 MW, în paralel cu capacităţi de stocare de energie electrică cu o capacitate instalată de până la 100 MW.

"Rămânem consecvenţi în ceea ce priveşte obiectivul nostru de a crea valoare pe termen mediu şi lung pentru investitori şi, în contextul transformărilor profunde şi rapide din piaţa de energie, am propus acţionarilor noştri înfiinţarea acestei filiale dedicate proiectelor din zona tehnologiilor de generare a energiei electrice din surse regenerabile. Extinderea activităţilor derulate de Electrica în amonte va permite dezvoltarea Grupului pe direcţiile urmărite prin strategia aprobată, precum şi consolidarea veniturilor viitoare obţinute din generarea de energie electrică, cu efecte benefice asupra profitului companiei. În contextul dezvoltărilor privind soluţiile de stocare a energiei electrice, tehnologiile de generare din surse regenerabile reprezintă o soluţie viabilă şi din punct de vedere financiar, mai ales că piaţa de energie din România se confruntă cu un deficit de ofertă", a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

De asemenea, în cadrul AGEA, acţionarii au aprobat înfiinţarea Fundaţiei Electrica, o organizaţie independentă, constituită cu scopul de a se implica în activităţi de responsabilitate socială pe întreg teritoriul României.

La şedinţa AGEA au participat personal, prin reprezentant sau prin vot prin corespondenţă, acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 15 iulie 2021, stabilită ca dată de referinţă, cvorumul fiind de 73,34% din totalul drepturilor de vot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb