Acţionarii Evergent Investments au aprobat derularea unui nou program de răscumpărare

M.G.
Piaţa de Capital / 20 ianuarie 2022

Acţionarii Evergent Investments au aprobat derularea unui nou program de răscumpărare

Actualizare - Claudiu Doroş, director general EVER: "Valoarea activelor administrate a depăşit la 31 decembrie pragul de 500 de milioane de euro"

Claudiu Doroş, preşedintele şi directorul general al Evergent Investments, a afirmat într-un comunicat remis BURSA că valoarea activelor administrate de EVER a depăşit, la data de 31 decembrie 2021, pragul de 500 de milioane de euro.

"Printr-o abordare bazată pe expertiză, experienţa echipei şi adaptabilitatea strategiei am reuşit să avem rezultate deosebite. Astfel, valoarea activelor administrate a depăşit pragul de semnificaţie de 500 milioane EUR (2,559 miliarde lei la 31 decembrie 2021) ceea ce se reflectă în multiplicarea capitalului acţionarilor noştri cu 20% pe parcursul anului 2021. Evoluţiile imprevizibile ale pieţei sunt dincolo de controlul nostru, în schimb putem controla valoarea generată pe termen lung pentru acţionari prin optimizarea strategiilor de investiţii între portofoliul listat şi cel de private equity. Am încheiat anul 2021 cu o creştere de 21,9% a valorii unitare a activului net şi un rezultat net de 149,3 milioane lei, compus din 46,4 milioane lei profit net şi 102,9 milioane lei câştig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat", a declarat Doroş.

Totodată, acesta spune că în 2022 EVER se concentrează inclusiv pe investiţii în sectoare precum tehnologie şi energie verde, provocarea companiei fiind selectarea la timp a oportunităţilor.

"În 2022, continuăm să aplicăm strategia de investiţii multianuală aprobată de acţionari, în acelaşi timp explorăm şi noi domenii pentru investiţii, în sectoare bazate pe tehnologie şi energie verde. Considerăm că «bull market» are încă suficient spaţiu să se manifeste şi în 2022, iar provocarea este să selectăm la timp oportunităţi şi să investim durabil capitalul companiei pentru randamente deosebite pe termen lung" a afirmat preşedintele şi directorul general al Evergent Investments.

---

Acţionarii Evergent Investments (fosta SIF Moldova) au aprobat, astăzi, derularea unui program de răscumpărare pentru cel mult 23,1 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 2,4% din capitalul companiei, titlurile urmând să fie anulate, a anunţat societatea de investiţii financiare din Bacău printr-un raport postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Preţul maxim de răscumpărare per acţiune este stabilit prin decizia acţionarilor EVER la 2,2 lei.

"Un obiectiv major al EVERGENT Investments este reducerea discountului dintre activul net şi preţul de tranzacţionare EVER, astfel încât să se apropie de valoarea unitară a activelor. Noul program de răscumparare a acţiunilor proprii, al şaselea, urmăreste acest obiectiv, rezultând astfel beneficii pentru acţionari, cum ar fi: creşterea lichidităţii acţiunii EVER şi a profitului pe acţiune, pentru acţionarii care decid să nu vândă. De asemenea, posibila creştere a cotaţiei bursiere va contribui la randamentul total în portofoliile acţionarilor companiei. Randamentul mediu al distribuţiilor către acţionarii EVERGENT Investments este 10,2% în ultimii 10 ani (total distribuţii 820.615.002 lei). În aceeaţi perioadă, datele companiei arată că randamentul total anualizat este de 14,1% (apreciere de capital şi distribuţii)", se arată în comunicatul companiei.

Pentru luna decembrie, Evergent Investment a raportat o Valoare Unitară a Activului Net (VUAN) de 2,4641 lei, care faţă de preţul acţiunii EVER de ieri de la închiderea sesiunii de tranzacţionare, de 1,235 lei, oferea un discount de tranzacţionare de aproape 50%.

Codul de guvernanţă corporativă al Evergent Investments prevede programe de răscumpărare urmate de reducerea capitalului social în cazul unui discount de tranzacţionare mai mare de 25% pentru o perioada mai mare de un an.

Pe lângă aprobarea derulării noului program, acţionarii Evergent Investments au mai aprobat reducerea capitalului social cu 1,94 milioane de lei, de la 98,12 milioane de lei la 96,17 milioane de lei, prin anularea a 19,46 milioane de acţiuni proprii dobândite de societate în urma unei hotărâri a AGEA din aprilie. Atunci, preţul de achiziţie a fost de 1,85 lei/acţiune.

Societatea de investiţii financiare din Bacău are o evaluare bursieră de 1,21 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Vai de capul actionarilor voștri! Spuneți că in ultimii 10 ani nu stiu ce mari realizări aveți! Păi s-a pornit de la o bază f joasă cand pe timpul crizei din 2009 acțiunea a scazut de la 4 lei la 0,35 lei ! Cât mai trebuie de la 1.22 la 4 lei ? E mai aproape 0,35 la viitoarea criză care bate la ușă!

    1. Criza bate la usa mereu pentru ca dupa ce adormim sa intre pe fereastra.

      Nu fi asa de pessimist ca s-a castigat bine pe acest titlu,personal sunt actionar pe sif2 din1996 si am castigat destul.

    Corect e sa si spuna Doros in comunicat ca la AGEA de azi au participat doar doi administratori online(Claudiu Doros- Presedinte al Consiliului de administratie si Cătălin Iancu-Vicepresedinte al Consiliului de administratie) restul de trei absenti (Horia Ciorcila-Presedinte al Comitetului de investitii, Costel Ceocea-Presedinte al Comitetului de nominalizare-remunerare si Octavian Radu-Presedinte al Comitetului de audit) dar leafa o iau intreaga si pe deasupra si bonusuri,actiuni gratuite,participare la profit.

    Nici nu se mai sinchisesc sa deschida calculatorul. 

    1. aveau treaba mare de facut?

      Mergea uscatorul!Masina de spalata e imprumutata la colegii din rahmaninov

      de vreo 6 luni se lauda de parca e marele administrator(se lauda cu vanzarea de SNN,cu cat a crescut SNN -ul in sase luni ??? ?,cu asa cifre vai mama ta de administrator ,cat este pretul in piata................maestre.. ... la marele EVER ?fata de VUAN

    Să ai active de peste 500 mil Euro și un profit net de 9 mil euro mai mic decât cheltuie conducerea Sif 2 cu SOP etc si să te lauzi la infinit...

    Din comunicatele lor reiese că administratorii nu lipsesc de la nici o ședință plătită! Si acum au lipsit 3 ??? 

    Acum trei ani tot pe la 1 leu și ceva se învârtea valoarea unității.

    Slab, foarte slab. 

    1. Am pornit de la o investitie de 7000$de achizitii de cupoane in 1996 si am acumulari de actiuni in val.de 250000€pe acest titlu.A fost rau?Asa ca mai usor cu criticele ca piata e volatila in timp in sus sau in jos!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb