Acţionarii Fort vor primi zece titluri gratuite la unul deţinut, săptămâna viitoare

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 septembrie

Fort a fost listată în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la jumătatea lunii mai, în urma unei majorări de capital social şi a unui plasament privat prin care compania a atras 1,67 milioane lei.

Fort a fost listată în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la jumătatea lunii mai, în urma unei majorări de capital social şi a unui plasament privat prin care compania a atras 1,67 milioane lei.

English Version

Compania a raportat venituri şi profit în scădere, la jumătatea anului

"Sezonalitatea afacerilor generează o valoare mai mare a veniturilor în a doua parte a anului", conform companiei

Acţionarii companiei de securitate cibernetică Fort (4RT) vor primi, la mijlocul săptămânii viitoare, zece acţiuni gratuite la una deţinută, conform unui raport al emitentului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea este legată de majorare de capital aprobată de acţionari la începutul lunii iulie, cu suma de 1,02 milioane lei, prin emisiunea unui număr de aproape 10,2 milioane de acţiuni ordinare cu valoarea nominală de 0,1 lei/titlu.

"Emiterea de acţiuni cu titlu gratuit se încadrează în strategia societăţii de creştere a lichidităţii acţiunilor 4RT pe piaţa AeRO. Totodată majorarea capitalului social subscris şi vărsat de la suma de 0,1 milioane lei la suma de 1,12 milioane lei prin capitalizarea unei părţi din primele de emisiune înregistrate la nivelul emitentului are ca scop întărirea structurii de capital social", se menţioneză în raport.

Data de înregistrare, care defineşte acţionarii ce vor primi gratuite a fost 17 septembrie, acţiunile urmând să intre efectiv în conturile investitorilor în data de 18 octombrie.

Fort a fost listată în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la jumătatea lunii mai, în urma unei majorări de capital social şi a unui plasament privat prin care compania a atras 1,67 milioane lei. Conform Memorandumului de listare întocmit de brokerii de la TradeVille, societatea ia în calcul atragerea de noi finanţări prin intermediul pieţei de capital, prin majorări de capital social sau prin emisiuni de obligaţiuni.

Pentru prima jumătate a anului, veniturile din contractele cu clienţii ale Fort s-au ridicat la 6,7 millioane lei, cu 16% sub cele din primele şase luni ale lui 2023, ca urmare a diminuării venituri din serviciile de cybersecurity, a celor din vânzarea de mărfuri şi a licenţelor revândute.

"Veniturile consolidate au avut această dinamică ca urmare a concentrării Fort pe segmentul livrării de servicii, în detrimentul furnizării de soluţii şi echipamente. În acelaşi timp, întrucât sezonalitatea afacerilor generează o valoare mai mare a veniturilor în a doua parte a anului, rezultatul raportat este conform estimării realizate în buget. De asemenea, aproximativ 60% din marja brută este generată istoric în al doilea semestru", explică compania.

Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare au crescut, ceea ce a avut un impact negativ asupra profitabilităţii, dinamică generată de faptul că, pentru dezvoltarea activităţii, sunt necesare activităţi specifice de vânzări şi marketing, spun cei de la Fort.

Astfel, pentru jumătatea anului, compania de securitate cibernetică a raportat un profit brut de 0,11 milioane lei, cu 86% sub cel din primele şase luni ale lui 2023. "Într-un an marcat de dorinţa companiei de a realiza extinderea la nivel internaţional, pentru care anumite costuri nu pot fi evitate, rămânem optimişti că putem să realizăm ţintele pe care ni le-am propus", spun cei de la Fort, în raportul de prezentare a rezultatelor semestriale.

Fort face parte din Bittnet Group, compania Bittnet Systems având o deţinere directă de 58,8% din emitentul specializat în securitate cibernetică, a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 47 milioane lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb