Acţionarii companiei de securitate cibernetică Fort (4RT) vor primi, la mijlocul săptămânii viitoare, zece acţiuni gratuite la una deţinută, conform unui raport al emitentului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Operaţiunea este legată de majorare de capital aprobată de acţionari la începutul lunii iulie, cu suma de 1,02 milioane lei, prin emisiunea unui număr de aproape 10,2 milioane de acţiuni ordinare cu valoarea nominală de 0,1 lei/titlu.
"Emiterea de acţiuni cu titlu gratuit se încadrează în strategia societăţii de creştere a lichidităţii acţiunilor 4RT pe piaţa AeRO. Totodată majorarea capitalului social subscris şi vărsat de la suma de 0,1 milioane lei la suma de 1,12 milioane lei prin capitalizarea unei părţi din primele de emisiune înregistrate la nivelul emitentului are ca scop întărirea structurii de capital social", se menţioneză în raport.
Data de înregistrare, care defineşte acţionarii ce vor primi gratuite a fost 17 septembrie, acţiunile urmând să intre efectiv în conturile investitorilor în data de 18 octombrie.
Fort a fost listată în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la jumătatea lunii mai, în urma unei majorări de capital social şi a unui plasament privat prin care compania a atras 1,67 milioane lei. Conform Memorandumului de listare întocmit de brokerii de la TradeVille, societatea ia în calcul atragerea de noi finanţări prin intermediul pieţei de capital, prin majorări de capital social sau prin emisiuni de obligaţiuni.
Pentru prima jumătate a anului, veniturile din contractele cu clienţii ale Fort s-au ridicat la 6,7 millioane lei, cu 16% sub cele din primele şase luni ale lui 2023, ca urmare a diminuării venituri din serviciile de cybersecurity, a celor din vânzarea de mărfuri şi a licenţelor revândute.
"Veniturile consolidate au avut această dinamică ca urmare a concentrării Fort pe segmentul livrării de servicii, în detrimentul furnizării de soluţii şi echipamente. În acelaşi timp, întrucât sezonalitatea afacerilor generează o valoare mai mare a veniturilor în a doua parte a anului, rezultatul raportat este conform estimării realizate în buget. De asemenea, aproximativ 60% din marja brută este generată istoric în al doilea semestru", explică compania.
Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare au crescut, ceea ce a avut un impact negativ asupra profitabilităţii, dinamică generată de faptul că, pentru dezvoltarea activităţii, sunt necesare activităţi specifice de vânzări şi marketing, spun cei de la Fort.
Astfel, pentru jumătatea anului, compania de securitate cibernetică a raportat un profit brut de 0,11 milioane lei, cu 86% sub cel din primele şase luni ale lui 2023. "Într-un an marcat de dorinţa companiei de a realiza extinderea la nivel internaţional, pentru care anumite costuri nu pot fi evitate, rămânem optimişti că putem să realizăm ţintele pe care ni le-am propus", spun cei de la Fort, în raportul de prezentare a rezultatelor semestriale.
Fort face parte din Bittnet Group, compania Bittnet Systems având o deţinere directă de 58,8% din emitentul specializat în securitate cibernetică, a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 47 milioane lei.
1. ma intereseaza
(mesaj trimis de Nepotu’ în data de 12.09.2024, 07:23)
mai degraba cum stau in ceea ce priveste gradul de realizare a BVC la S1 2024, si partea de remuneratie a managementului in raport cu performanta
1.1. boss (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.09.2024, 10:48)
tu crezi ca poti sa faci bani cu astia?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.09.2024, 20:10)
Au profit net 47.000 de lei la S1. Si eu am mai mult profit in portofoliu, si e pe pers fizica, nu pe S.A. :))
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.09.2024, 09:07)
Companie detinuta si promovata de BNET. Adio profit, mereu un viitor care se anunta stralucit, bugetari niciodata indeplinite, evaluare de piata foarte mare cat timp actionariatul concertat face front comun sa tina cotatia. Dupa un timp cei mai isteti realizeaza ca e drum infundat si incep sa vanda profitand de pretul urias fata de perspective. Ceilalti calculeaza pierderea si abia atunci isi dau seama in ce brasoave au crezut ei.
Nu poti scrie in setembrie la jumatate cum astepti tu venituri pr final de an. Ori aveai contractele si ziceai sigur ca faci bugetul, ori nu mai ai timp sa iei contracte mari pe carr sa le si inchei in 3 luni. Contractele importante pe anul asta sunt semnate de mult la clientii privati.
3. O alta companie marca BNET
(mesaj trimis de RO în data de 12.09.2024, 15:26)
Nimic altceva de adaugat....
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.09.2024, 17:26)
Lipsește elementul de culturalizare : câteva citate mobilizatoare!
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.09.2024, 19:42)
parca ne scria tradeville ca fort e al doilea jucator din piata de cybersecurity
daca era asa cu veniturile astea,tot internetul romanesc era hackuit
si la patrunjel al doilea jucator are venituri mai mari