Acţionarii IBB Holding au aprobat emiterea de obligaţiuni denominate în euro şi listarea ulterioară la BVB

F.D.
Piaţa de Capital / 18 septembrie

Acţionarii IBB Holding au aprobat emiterea de obligaţiuni denominate în euro şi listarea ulterioară la BVB

IBB Holding Group unul dintre cei mai importanţi jucători ai industriei de construcţii din România, în domenii precum infrastructură, construcţii civile şi industriale, producţie de beton şi asfalt, dezvoltare imobiliară, logistică utilaje construcţii, precum şi alte servicii conexe construcţiilor, anunţă că Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat emiterea de obligaţiuni denominate în euro şi listarea lor ulterioară la Bursa de Valori Bucureşti, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Ion Crăciunescu - CEO, fondator IBB Holding a afirmat: "Emisiunea de obligaţiuni va fi un prim contact al IBB Holding cu piaţa de capital şi vine într-un moment în care ne concentrăm pe dezvoltarea activităţii grupului şi consolidarea poziţiei în sectorul de construcţii. Am luat această decizie cu scopul de a diversifica sursele de finanţare ale grupului, în contextul unui plan de extindere a operaţiunilor în următorii ani."

Decizia Adunării Generale a Acţionarilor prevede emisiunea de obligaţiuni în valoare de până la 10 milioane de euro, cu o scadenţă minimă de 24 de luni şi maximă de 60 de luni. Participarea investitorilor la această emisiune va putea avea loc fie prin una sau mai multe oferte publice, fie prin unul sau mai multe plasamente private.

Scopul emisiunii de obligaţiuni este ca suma obţinută să fie utilizată drept capital de lucru în desfăşurarea proiectelor curente şi viitoare contractate de companie, alături de continuarea investiţiilor în facilităţi de producţie de beton şi asfalt, precum şi echipamente şi utilaje de construcţii.

IBB Holding are o reputaţie solidă construită în timp prin servicii de calitate în implementarea lucrărilor de mare complexitate în infrastructură, lucrări de terasamente, execuţie de drumuri, poduri şi autostrăzi, piste aeroportuare, execuţia de construcţii civile, industriale şi rezidenţiale.

Grupul are 4 fabrici care produc beton pentru construcţii inginereşti, beton rutier şi agregate stabilizate cu ciment, în proximitatea Bucureştiului, în Pantelimon, Ciorogârla, Mogoşoaia şi Petricani, precum şi o staţie de producţie mixturi asfaltice în Pantelimon.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb