Acuzaţiile pe care administratorul Oil Terminal (OIL), Dan Bărbulescu, le-a adus, prin intermediul presei, managementului companiei urmează să fie analizate de acţionarii societăţii în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA), de pe 4/5 iulie, arată un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Oil Terminal a completat, vineri, ordinea de zi a AGA programată pentru începutul lunii iulie, incluzând ca nou punct "analiza acţiunilor administratorului Dan Bărbulescu în mass-media privitoare la managementul societăţii şi situaţia patrimonială a sa, precum şi implicaţiile acestor acţiuni şi dispunerea măsurilor legale în funcţie de rezultatul analizei".
Oil Terminal se află în conflict cu Dan Bărbulescu de aproape patru ani.
Cele mai recente observaţii ale lui Dan Bărbulescu la adresa Oil Terminal au fost că, deşi compania a trecut pe pierderi după primul trimestru al anului şi nu îşi îndeplineşte bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2013 aprobat în AGA, directorul general al companiei, Viorel Ciutureanu, "continuă să manipuleze indicatorii de performanţă proprii, astfel încât depăşeşte cu 5% gradul de îndeplinire al indicatorilor de performanţă".
Dan Bărbulescu a acuzat că performanţele manageriale se manipulează "de zeci de ani la toate societăţile de stat prin încurajarea furtului sistematizat şi având complicitatea autorităţilor în AGA şi CA".
Pe ordinea de zi a AGA, la solicitarea Broadhurst Investments (acţionar minoritar, ce deţine 7,63% din acţiunile companiei controlate de stat), se află şi rezilierea contractelor încheiate cu firma Oil Prod, precum şi a tuturor contractelor de închiriere încheiate de Oil Terminal fără licitaţie, anularea indemnizaţiilor de şedinţă pentru reprezentanţii Ministerului Economiei în AGA, precum şi anularea contractelor de comodat prin care autoturismele societăţii au fost puse gratuit la dispoziţia unor persoane din Ministerul Economiei-Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).
Tot la solicitarea Broadhurst, urmează să se supună votului în AGA pornirea acţiunii în răspundere împotriva administratorilor Viorel Ciutureanu, Paul Viorel Costache, Johann Negrea, Tiberius Epure, Carmen Hristu şi Andra Răduică, pentru că nu s-au delimitat de faptele comise de administratorul Silviu Wagner şi pentru care a fost demarată procedura de atragere a răspunderii, retragerea mandatului acordat OPSPI şi numirea unor administratori definitivi ai societăţii în locul lui Viorel Ciutureanu, Tiberius Epure şi Carmen Hristu.
În AGA de pe 4/5 iulie, acţionarii vor mai vota bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, precum şi aprobarea activelor corporale propuse spre închiriere în 2013.
Tot pe 4 iulie, CA a convocat şi o Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) Oil Terminal, care sunt chemaţi să aprobe contractarea unei linii de credit de 4,5 milioane lei pentru asigurarea capitalului de lucru din acest an şi a unei finanţări de tip restructurare bilanţieră pentru o investiţie în curs. Această finanţare are o componenţă pe termen scurt de un milion de lei pentru plata TVA aferentă investiţiei şi o finanţare de 10,2 milioane lei care va fi contractată pe o perioadă de 120 de luni.
Oil Terminal a înregistrat, după primele trei luni ale acestui an, o pierdere de 2,07 milioane lei, cu 85,5% mai redusă decât pierderea din perioada similară a anului trecut, se arată într-un raport al companiei.
Cifra de afaceri a companiei a fost de 23,7 milioane lei, în primul trimestru al acestui an, cu 6% sub cea din intervalul similar al anului trecut.
Veniturile totale ale Oil Terminal, în perioada ianuarie-martie 2013, au fost de 23,78 milioane lei, cu 6,5% mai mici decât veniturile înregistrate în perioada similară din 2012, iar cheltuieli totale au fost de 25,8 milioane lei, în scădere cu 3% faţă de cele din ianuarie-martie 2012.