Acţionarii SIF "Moldova" au aprobat vânzarea participaţiei la BCR

CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2011

Costel Ceocea: Listarea sub aspectul avantajelor aduse ar fi fost o variantă mult mai bună decât tranzacţionarea, dar, hotărârea fiind luată în AGA, aceasta devine obligatorie pentru toţi acţionarii.

Costel Ceocea: Listarea sub aspectul avantajelor aduse ar fi fost o variantă mult mai bună decât tranzacţionarea, dar, hotărârea fiind luată în AGA, aceasta devine obligatorie pentru toţi acţionarii.

Societatea rămâne fără un administrator

Acţionarii SIF2 "Moldova", reuniţi ieri în Adunarea Generală, au aprobat condiţiile generale privind valorificarea acţiunilor BCR, urmând ca, în următoarea perioadă, să înceapă negocierile cu Grupul Erste, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Propunerea privind valorificarea acţiunilor BCR a întrunit 91,6% din voturile acţionarilor. La prima convocare AGA, care a avut loc sâmbătă, cvorumul nu a fost întrunit.

În schimbul pachetului de 6% din acţiunile BCR, SIF "Moldova" va încasa 123,6 milioane de lei în numerar şi va primi un pachet de aproximativ 1% din titlurile Erste, condiţiile tranzacţiei fiind aceleaşi pentru fiecare SIF.

Costel Ceocea, Preşedintele SIF "Moldova", ne-a declarat că listarea sub aspectul avantajelor aduse ar fi fost o variantă mult mai bună decât tranzacţionarea, dar, hotărârea fiind luată în AGA, aceasta devine obligatorie pentru toţi acţionarii.

SIF "Moldova" este singura dintre SIF-uri care nu începuse negocierile de tranzacţionare cu Erste. Celelalte SIF-uri au acceptat tranzacţia în lunile octombrie şi noiembrie, trei dintre acestea semnând deja înţelegerea.

SIF "Banat-Crişana" (SIF1) a finalizat două contracte prin care a vândut şi a schimbat 2,63% din capitalul BCR. În urma aportului de acţiuni BCR în schimb cu acţiuni Erste, SIF Banat-Crişana deţine 0,45% din capitalul Erste Group Bank.

Totodată, SIF Muntenia a cedat 2,99% din acţiunile BCR pentru 0,66% din titlurile Erste.

SIF Transilvania este singura care va ceda în acest an întregul pachet de acţiuni controlat la BCR, de 6%.

Niciunul din cei nouă candidaţi nu a fost numit administrator în AGA

Nouă candidaţi s-au înscris în concursul pentru postul de administrator al SIF2 Moldova, rămas vacant, după revocarea lui Matei Alexandru, din funcţie, după ce a fost acuzat de prejudicierea societăţii, însă niciunul dintre aceştia nu a reuşit să ocupe funcţia, după Adunarea Generală de ieri.

Cei nouă care râvneau postul de conducere la SIF au fost Mircea Oancea, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Ursache, fost preşedinte al AVAS şi al Fondului Proprietatea, Paul Miclăuş, administrator Sibex şi fost vicepreşedinte CNVM, Laurenţiu Hrebenciuc, fratele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, brokerul Mihai Chişu, de la "IFB Finwest", Şerban Valentin Marin, şeful departamentului de tranzacţionare al "UniCredit CA IB Securities", Mihail Ioan Mircea Radu, fost vicepreşedinte CNVM, Andrei Valentin Sfârâială, Corporate Finance Manager la "BT Securities" şi şeful Serviciului Juridic al SIF "Moldova", Gabriel Lupaşcu.

După primul tur de alegeri în cursă rămăseseră Mihai Chişu şi Mircea Oancea. În turul al doilea, Chişu a obţinut 33,01% din voturi, iar Oancea 21,5%. Costea Ceocea ne-a explicat că pentru ca unul dintre cei doi să fi câştigat ar fi avut nevoie de 50% plus unu din votul acţionarilor prezenţi.

Domnia sa ne-a mai spus că actul constitutiv perminte ca postul să rămână vacant până la următoarea AGA, care va avea loc în aprilie:

"Rămâne să vedem ce vom face. Având în vedere litigiile cu Alexandru Matei, este posibil să fie nevoie ca actualul Consiliu să aleagă un membru interimar. Însă acest lucru nu este permis prin actul constituiv. Vom discuta ce opţiuni avem".

Erste a anunţat la jumătatea lunii septembrie că a încheiat un acord de principiu cu patru SIF-uri, respectiv SIF Banat-Crişana, SIF Transilvania, SIF Muntenia şi SIF Oltenia, pentru preluarea unui pachet de 24,12% din acţiunile BCR, prin mai multe operaţiuni care presupun plata în numerar şi schimb cu titluri emise de grupul austriac.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. SIF "Moldova" este singura dintre SIF-uri care nu începuse negocierile de tranzacţionare cu Erste. serios? iti pui capul pt asta?

    1. Anonimule!!!!...de unde sti tu toate chestiile astea!!!???!!! Ar fi interesant daca poti dovedi acest lucru fiindca atunci avem o manipulare crasa si... se poate discuta despre capul....despre care spuneai.

      Nu mai ameninta AIUREA, de dragul de a ti se vedea muschii - "acel anonim" a intrebat ceva, nu a afirmat. Da' e cam greu de inteles romaneste ...

      sunt 2 semne de intrebare la prima opinie, dupa un citat. nu este nicio afirmatie care sa arate cunostinta a ceva.

    Probabil ca SOV are alte treburi sau e obosit.Altfel cum sa interpretam faptul ca Mihai Chisu nu a fost ales?

    Probabil ca SOV are alte treburi sau e obosit.Altfel cum sa interpretam faptul ca Mihai Chisu nu a fost ales?

    Cine este Chisu?

    1. Misu. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb