Acţiune demarată de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor

L.I.M.
Miscellanea / 25 noiembrie 2019

Acţiune demarată de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor

Unitatea pentru Probleme Strategice ale Poliţiei din cadrul Departamentului Ameninţări Transnaţionale al OSCE demarează, de azi, o campanie de sensibilizare împotriva violenţei bazate pe gen în ţara noastră, Bulgaria, Ungaria, care se va desfăşura pe parcursul a 16 zile, precizează Agerpres.

Campania constituie ultima fază a proiectului Strategii şi Practici Eficiente de Justiţie Penală pentru Combaterea Violenţei de Gen în Europa de Est, proiect implementat în ultimii doi ani în cele trei ţări. Activităţile vizează atât poliţiştii, cât şi publicul, inclusiv victimele şi făptuitorii.

Jan Mill , managerul proiectului a declarat: "Este important să ne dăm seama că niciun lanţ nu este mai puternic decât veriga sa cea mai slabă. Lupta împotriva violenţei bazate pe gen trebuie să depăşească sistemul de justiţie şi să angajeze şi societatea civilă ",conform sursei menţionate.

Începând cu Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, poliţiştii vor fi echipaţi cu ghiduri de buzunar. Acestea le vor fi de folos în recunoaşterea cauzelor, semnelor, semnalelor şi efectelor violenţei bazate pe gen, ajutându-i să adopte o atitudine mai sensibilă faţă de victimele acestui fenomen, de asemenea vor rula spoturi TV, radoi şi diferite afişe pentru a publicul şi de a încuraja raportarea cazurilor.

Angela Chirvăsuţă, ofiţer specializat pe prevenirea violenţei domestice din cadrul Poliţiei Române, a declarat: "Violenţa în familie, fie ea emoţională, fizică sau de orice altă natură, provoacă traume victimelor şi celorlalţi membri ai familiei. Poliţia Română intervine pentru protejarea grupurilor vulnerabile şi pentru sensibilizarea cetăţenilor contribuind astfel la schimbarea mentalităţii care perpetuează comportamentul abuziv în familie", mai menţionează Agerpres.

Campania va promova liniile de asistenţă gratuită disponibile în cele trei ţări.

În ţara noastră Poliţia Româna, Instituţiile din Inspectoratul General al Poliţiei Române, Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse, Asociaţia Anais şi Fundaţia Sensiblu ser numără printre organizaţiile care fac parte din campania regională a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, de sensibilizare împotriva violenţei bazate pe gen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb