Acţiunile din Statele Unite - la noi maxime istorice

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2019

Preţurile au fost impulsionate de datele peste aşteptări privind piaţa muncii

Rezerva Federală a operat o nouă reducere a dobânzii cheie, săptămâna trecută

Pieţele de acţiuni din Statele Unite au urcat la noi maxime istorice vineri, după ce Departamentul Muncii din SUA a estimat că cea mai puternică economie a lumii a creat mai multe locuri de muncă, în octombrie, decât se aşteptau analiştii şi a revizuit în sus evaluările privind creşterea locurilor de muncă pentru lunile septembrie şi august, arată Marketwatch.

Indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,97%, la 3.066,91 de puncte, Nasdaq Composite s-a apreciat cu 1,13%, până la 8.386,4 puncte, ambele coşuri de acţiuni marcând recorduri ale tuturor timpurilor, în timp ce Dow Jones Industrial Average a urcat cu 1,11%, la 27.347,36 puncte, cu puţin sub maximul de la jumătatea lunii iulie, de 27.359,16 puncte.

Raliul pieţei bursiere s-a derulat în ciuda semnalelor ce indică continuarea contractării producţiei, în octombrie, totuşi într-un ritm ceva mai lent decât în luna precedentă.

Economia Statelor Unite a creat 128.000 de noi locuri de muncă în luna tocmai încheiată, peste estimările economiştilor ce se aşteptau la circa 75.000 de locuri de muncă nou crea-te, în timp ce rata şomajului a urcat până la 3,6%, în linie cu estimările. În plus, guvernul a revizuit în creştere numărul noilor locuri de muncă create în august şi septembrie la un total de 95.000.

Salariile au urcat cu 0,2% în octombrie şi cu 3% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, într-un ritm ceva mai scăzut decât cel din anul anterior, dar totuşi mai accelerat decât creşterea generală a preţurilor.

JJ Kinahan strateg-şef în cadrul TD Ameritrade a declarat pentru Marketwatch: "Este greu să nu fii încântat de acest raport privind locurile de muncă. Sunt tone de elemente pozitive, inclusiv creşterea locurilor nou create pentru lunile anterioare".

Cifrele reflectă un impuls al economiei americane bazată pe consum, la intrarea în trimestrul al patrulea, a spus Kinahan, care a adăugat: "Slujbele sunt un mod uimitor de a crea încredere în economie".

Totuşi şi ultimul sondaj privind producţia din Statele Unite a fost fost în centrul atenţiei. Valorarea indicelui din sectorul productiv al Institute for Supply Management a fost de 48,3% în octombrie, sub aşteptările analiştilor de 49%, dar peste nivelul de 47,8% din septembrie. Un procentaj sub 50% reprezintă contracţie.

"Slăbiciunea sectorului producţiei pare să se stabilizeze după ce a scăzut sub nivelul de 50%, în august", a declarat Chris Rupkey, economis-tul şef al MUFG, pentru sursa citată, care a adăugat: "Perspectivele fabricilor nu se înrăutăţesc, iar recesiunea în sectorul producţiei nu se intensifică".

De asemenea, preţurile acţiunilor au primit un impuls săptămâna trecută după ce Rezerva Federală a operat cea de-a treia tăiere a dobânzii cheie din acest an, mişcare de altfel aşteptată de piaţă, dar a semnalat că urmează o perioadă de pauză în ajustarea politicii monetare.

"Raportul privind ocuparea forţei de muncă din octombrie şi revizuirile ascendente ale celor două luni anterioare subliniază percepţia Fed-ului că economia este într-o formă bună", a punctat într-o notă Steve Blitz, economistul-şef pentru Statele Unite al TS Lombard.

Vicepreşedintele Federal Reserve, Richard Clarida, a declarat, vineri, că politica monetară este adecvată şi a sugerat că acum există un obstacol ridicat pentru noi tăieri a ratei de dobândă.

"Economia este foarte robustă. Consumatorul nu a fost niciodată într-o formă mai bună", a spus Clarida.

În plus, pe măsură ce săptămâna cea mai aglomerată din punctul de vedere al raportărilor câştigurilor trimestriale ale companiilor din Statele Unite s-a apropiat de final, preţurile acţiunilor au fost sprijinite în multe cazuri şi de rezultatele publicate, potrivit Marketwatch.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. SE PARE CA , IN SUA , SANT 2 MARI BUTOAIE FERMECATE : DE APROAPE 11 ANI DE ZILE , CU INTRERUPERI INFIME , CURG DIN ELE MEREU , LAPTE SI MIERE !!! SANT CURIOS PANA CAND !!! TOATE LUCRURILE ASTEA , N-O SA TINA PANA LA INFINIT !!! NU DUC VREODATA , GRIJA AMERICII , S-AU A OCCIDENTULUI , CA SE DESCURCA ELE !!! SA VEDEM CUM O SA SE DESCURCE MINUSCULA NOASTRA BURSA DE LA BUCURESTI , CARE A SCAZUT , IN 2008-2009 , INTRE 80 , SI 90 % !!! BINENTELES , CA SEFII BVB , AU DE PE ACUM , JUSTIFICARI : CA , E O BURSA MICA ; CA , N-ARE ADANCIME ; CA , SANT INVESTITORI PUTINI ; Ca , NU SANT INSTRUMENTE DESTULE ; CA , NU SE MAI LISTEAZA DE ANI BUNI , NICI O FIRMA MAI IMPORTANTA , S-AU DIN CELE DE STAT !!! CINE-I DE VINA ??? CINE OARE , CINE OARE ??? STIE CINEVA , CE E DE FACUT ???

    1. Nu ai tu timp sa rezisti cit are timp FED sa tipareasca bani. Acolo e singurul butoi fermecat. Daca nimeni nu reuseste sa opreasca tiparnita, nimeni nu va muri de foame....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb