Acţiunile "Navrom" Galaţi vor fi tranzacţionate pe Rasdaq pînă la sfîrşitul lunii

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 februarie 2004

Acţiunile "Navrom" Galaţi vor fi listate pe piaţa Rasdaq, cel mai probabil, pînă la sfîrşitul acestei luni. În prezent, titlurile "Navrom" sînt listate la Bursa de Valori Bucureşti la categoria a II-a, fiind suspendate de la tranzacţionare pentru transferarea acţiunilor de la Registrul Bursei la un alt registru independent.

Acţionarii "Navrom" au aprobat, la jumătatea lunii ianuarie, listarea acţiunilor societăţii la categoria de bază a pieţei Ras-daq. Domnul Constantin Hâr-ţan, directorul general al companiei, ne-a declarat că decizia acţionarilor a fost fundamentată atît pe faptul că tranzacţiile încheiate la BVB, în perioada în care societatea a fost listată, au avut o evoluţie constantă, cît şi pe ideea că accesul investitorilor la informaţiile referitoare la emitent este acelaşi, indiferent de piaţa pe care sînt tranzacţionate acţiunile (BVB sau Ras-daq). Costurile pe care societatea va fi nevoită să le plătească pentru menţinerea la cota Ras-daq, reprezentînd 20-25% din cele percepute de BVB, au stat, de asemenea, la baza deciziei de listare pe piaţa Rasdaq, a precizat domnul Hârţan.

Domnia sa a spus că procedura de listare este în curs de desfăşurare, societatea îndeplinind pînă în prezent toate obligaţiile pentru cotarea la Ras-daq. După transferarea la Ras-daq, societatea îşi va respecta obligaţiile ca să menţină acelaşi grad de atractivitate pentru investitori, a susţinut directorul general al "Navrom".

Adrian Rasmeriţă, şeful departamentului emitenţi din cadrul Rasdaq, ne-a declarat că în prezent mai este nevoie numai de decizia de delistare de la cota Bursei, introducerea la tranzac-ţionare pe Rasdaq fiind posibilă după 4 zile lucrătoare de la obţinerea delistării de la cota BVB.

Societatea a trimis spre analiză dosarul către CNVM pentru obţinerea delistării de la cota Bursei. Conform normelor legis-lative, analiza dosarului va fi finalizată în termen de 30 de zile de la data înaintării acestuia, adică 27 ianuarie. În prezent, Direcţia de specialitate din cadrul CNVM analizează inten-ţia "Navrom" să se delis-teze de la BVB, ca să stabilească dacă este necesară intervenţia Comisiei în procesul de delistare sau dacă operaţiunea poate fi finalizată de Bursă.

"Navrom" Galaţi are ca activitate de bază transportul fluvial de mărfuri, intern şi internaţional, extracţia pietrişului şi nisipului. Societatea dispune de un capital social de 172,28 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 25.000 lei. Acţionarii semnificativi sînt "Transport Trade Services", cu 43,53%, "Transfer International Spedition" SRL, care deţine 10,14% din acţiunile "Navrom", SIF Transilvania" cu 9,86% şi "Transorient" cu 5,1% din capitalul social.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb