Acţiunile "Rompetrol Rafinare" - cel mai mare preţ în ultimele opt luni

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 septembrie 2005

Acţiunea "Rompetrol Rafinare" Constanţa s-a remarcat în ultima perioadă atît ca lichiditate, cît şi prin aprecierea preţului. Cotaţia titlurilor a atins ieri 0,1150 RON/acţiune - cel mai mare preţ din ultimele opt luni. Acest preţ s-a apropiat de nivelul maxim istoric înregis-trat la începutul lunii februarie, de 0,1290 RON/acţiune.

Alin Brendea, director de tranzacţionare al "Prime Transaction", ne-a declarat: "Cotaţia titlurilor a depăşit nivelul de 0,1 RON/acţiune, susţinut de o cerere crescută de acţiuni. Cursul titlurilor a atins maximul de 0,1150 RON, tranzacţionîndu-se peste 34 de milioane de acţiuni. La acest preţ maxim s-au transferat peste 20 de milioane de titluri". Domnia sa apreciază că acest maxim poate reprezenta un nou prag de re-zis-tenţă (limită superioară a pre-ţului). Totuşi, cotaţia acţiunilor pare că va evolua ascendent şi că va depăşi acest prag.

Celelalte acţiuni blue-chips, respectiv cele ale băncilor, societăţilor de investiţii financiare şi-au depăşit maximele anterioare. Comparativ, acţiunile "Rompetrol Rafinare" care rămăseseră în urmă din acest punct de vedere, au recuperat avansul înregistrat de celelalte titluri de pe piaţă, susţine reprezentantul "Prime Transaction". "Rompetrol Rafinare" a fost cel mai lichid emitent în cursul săptămînii trecute, în piaţă existînd cumpărători foarte importanţi, cel mai probabil aceştia fiind investitori instituţionali străini. Interesul mare pentru acţiunile rafinăriei vine în contextul creşterii preţului mondial al petrolului, al unor achiziţii importante în acest domeniu pe pieţe adiacente.

Adrian Lupşan, analist al "Intercapital Invest", este de părere că: "Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate cu acţiunile rafinăriei aminteşte de şedinţele din martie, aprilie cînd se înregistra o lichiditate mult peste media cu care ne-am obişnuit în ultimele luni". Este foarte probabil ca pe această acţiune să fi intrat cîţiva clienţi de portofoliu mari, avînd în vedere ordinele mari de cumpărare afişate, susţine domnia sa. "Rămîne de văzut, însă, în următoarea perioadă dacă semnalul de creştere dat de ultimele şedinţe de tranzacţionare confirmă sau nu intrarea preţului acţiunilor RRC pe un trend mediu ascendent", precizează domnul Lupşan.

Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate ieri a însumat aproximativ 4 milioane de RON, iar preţul la finele zilei a fost cel maxim al şedinţei, în creştere cu 2,7% faţă de cel de vineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb