Activitatea AVAS, blocată

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 august 2010

Patru luni degeaba. Nici acum Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu poate să scoată la privatizare companii din portofoliu sau să vândă creanţe din cauza unei proceduri birocratice care i-a paralizat activitatea de mai bine de aproape patru luni.

AVAS este obligată, potrivit legii, să publice anunţuri în ziare centrale, locale şi internaţionale precum şi prin mijloace electronice atunci când scoate active la vânzare, după cum instituţia are obligaţia să publice citaţii în presa centrală şi locală ca urmare a proceselor în care este parte.

Pentru asta, Autoritatea are nevoie să încheie un contract de publicitate cu o firmă din domeniu. Ultimul contract de publicitate al AVAS a expirat la finele lunii aprilie, după ce fusese prelungit cu încă patru luni faţă de termenul iniţial.

În aprilie, însă, Autoritatea nu a putut să facă demersurile necesare ca să încheie un alt contract de privatizare pentru că, la data respectivă, nu avea încă un buget.

"Până la sfârşitul lunii aprilie, Autoritatea a publicat circa 60 de anunţuri ca să îşi poată desfăşura activităţile de privatizare şi valorificare creanţe, însă din mai nu a mai putut să publice nimic pentru că a expirat contractul de publicitate", au spus, pentru ziarul BURSA, surse din cadrul AVAS.

Între timp, la jumătatea lunii iunie, AVAS şi-a primit bugetul, având prevăzute cheltuieli de publicitate în sumă de 2 milioane lei şi a demarat o procedură pentru atribuirea unui contract de publicitate. Sursele citate estimează că procedura va dura circa 30 de zile, constând în elaborarea contractului, publicarea anunţului de licitaţie şi desemnarea câştigătorului. Treizeci de zile dacă totul merge "ca la carte" şi dacă atribuirea contractului nu este contestată. Eventualele contestaţii ar putea prelungi însă cu săptămâni bune situaţia absurdă în care se găşeşte în prezent AVAS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb