Aderarea ţării noastre la Schengen, între subiectele discutate de premierul Ciucă şi preşedintele PE

V.G.
Politică / 26 octombrie 2022

Sursă Foto: www.gov.ro

Sursă Foto: www.gov.ro

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, a avut o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, cu care a discutat subiecte legate de aderarea României la Spaţiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea acţiunii Uniunii Europene în vecinătatea sa şi securitatea energetică, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, evocând sprijinul consecvent şi activ al forului legislativ european şi al preşedintei Roberta Metsola faţă de obiectivul de concretizare a aderării României la Spaţiul Schengen până la finele anului, premierul Nicolae Ciucă a mulţumit pentru această susţinere.

"Rezoluţia adoptată recent de Parlamentul European recunoaşte pe deplin aşteptările legitime ale României privind aderarea la Spaţiul Schengen, ceea ce ne dă încredere că acţiunile consistente asumate de România privind aplicarea standardelor acquis-ului Schengen oferă baza solidă pentru adoptarea rapidă a unei decizii politice favorabile", a declarat premierul.

Şeful Executivului român a reconfirmat şi interesul comun pentru consolidarea unităţii de acţiune şi a coeziunii Uniunii în faţa provocărilor actuale. În acest context, el şi-a exprimat aprecierea deosebită faţă de acţiunea consistentă a Parlamentului European şi faţă de viziunea pragmatică a preşedintei Roberta Metsola în favoarea unui răspuns rapid şi ferm al Uniunii în faţa războiului Rusiei din Ucraina.

"Schimbul de opinii a confirmat convergenţa de viziune privind necesitatea consolidării sprijinului robust al Uniunii, al instituţiilor europene şi statelor membre pentru avansul Ucrainei şi al Republicii Moldova în pregătirea pentru aderare, conform opţiunii lor strategice europene şi în spiritul statutului lor de ţări candidate", arată Executivul.

"Nu mai trebuie pierdut timpul. Locul României este în Schengen. Împreună cu premierul României Nicolae Ciucă ne-am angajat ca Parlamentul European să susţină aderarea imediată. I-am mulţumit prim-ministrului şi pentru sprijinirea continuă a nevoilor energetice ale Republicii Moldova", a scris Roberta Metsola, astăzi, pe Twitter.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb