Adrian Câciu, despre schimbarea perspectivei ţării noastre de către Moody's

A.B.
Miscellanea / 16 martie

Adrian Câciu, despre schimbarea perspectivei ţării noastre de către Moody's

Adrian Câciu, fost ministru al Finanţelor, a comentat pe Facebook schimbarea perspectivei ţării noastre de către agenţia de rating Moody's, atribuind-o incertitudinii politice şi declaraţiilor "de-a dreptul iresponsabile ale unor politicieni de prim rang".

"Problemele structurale, deficitele gemene ridicate, datoria sunt aceleaşi ca şi în noiembrie 2024, când toate agenţiile de rating au dat perspectiva stabilă, menţinând ratingurile. Ce a apărut între timp? Hazardul politic dorit de unii!" a afirmat Câciu.

El a adăugat că ratingul Moody's Baa3, pe care România îl are din 2006, nu a fost modificat, ci doar perspectiva a evoluat. "Să mai zic că a devenit negativă în 2012 şi a redevenit stabilă abia în 2014? Nu mai spun! Să mai spun că mai este un lăudăros pe vremea căruia, la fel, perspectiva a căzut la negativ, în 2020-2021, dar el e cel mai galactic dintre noi? Nu am nimic cu nimeni, dar să nu vă aud că aţi cucerit şi Troia că ne luăm de gât...", a scris fostul ministru pe Facebook.

Câciu a subliniat şi influenţele politice asupra perspectivei ratingului: "Tot ce vedem este dat, pe de o parte, de incertitudinea politică, iar pe de altă parte este rezultatul declaraţiilor de-a dreptul iresponsabile ale unor politicieni de prim rang care fac afirmaţii de genul: «intrăm în incapacitate de plată», «suntem în faliment», «suntem cu spatele la zid» etc." El a adăugat că problemele structurale ale ţării nu s-au schimbat şi a acuzat politicienii că doresc să preia puterea prin orice mijloc, chiar dacă acest lucru ar duce la distrugerea economică a României.

De asemenea, Câciu a afirmat că dobânzile la bondurile de stat nu vor creşte şi chiar au scăzut faţă de "peak"-ul din decembrie-ianuarie. Agenţia de rating Moody's a schimbat perspectiva României, remarcând că "mediul politic după alegerile parlamentare şi alegerile prezidenţiale anulate de la sfârşitul anului 2024 ar putea, de asemenea, să facă mai dificil pentru guvern să avanseze cu o reformă fiscală ambiţioasă şi cu programul său de reducere a deficitului în general".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. esti o caramida de baza in constructoia jafului.

    Adică nu ne indatoram tot mai mult?

    Ești incompetent daca nu pricepi că gradul de îndatorare este particularizat pe tari, fiecare având o structura economică proprie, deci o capacitate diferita de a se îndatora și de plăți dobânzi.

    Noi am depășit limita de siguranță și din cauză că nu ne putem opri, vom intra in șanț. Asta-i rezultatul guvernării coaliției voastre PSD PNL UDMR minorități din 2012. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9774
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3816
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8120
Gram de aur (XAU)Gram de aur454.7122

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
BURSA
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb