ADRIAN TĂNASE, DIRECTORUL GENERAL AL BURSEI DE VALORI BUCUREŞTI: "Ne dorim să avem listate cât mai multe emisiuni de obligaţiuni verzi"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 iunie 2021

"Ne dorim să avem listate cât mai multe emisiuni de obligaţiuni verzi"

BVB vrea să lanseze indici care să includă criteriile ESG, conform lui Adrian Tănase

Ne dorim să avem cât mai multe emisiuni de obligaţiuni verzi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a spus ieri Adrian Tănase, directorul general al operatorului pieţei noastre de capital, într-o conferinţă de presă, adăugând că bursa chiar se gândeşte la un segment al obligaţiunilor verzi, astfel încât investitorii să poată identifica mai uşor obligaţiunile prin care sunt finanţate proiectele verzi în ţara noastră.

În prezent, la Bursa de Valori Bucureşti este listată o singură emisiune de obligaţiuni verzi, în valoarea de 400 milioane de lei, ale Raiffeisen Bank, dar instituţia de credit va mai veni în scurt timp cu o emisiune de acest tip la BVB, în valoare totală de 1,2 miliarde de lei.

De asemenea, Adrian Tănase a pus în prim plan atenţia pe care o acordă conducerea bursei aspectelor sociale, de mediu şi guvernanţă corporativă (cunoscute sintetic prin acronimul ESG), care sunt tot mai importante în deciziile investitorilor.

"Anul trecut, bursa a iniţiat colaborarea cu Sustainalytics, prin care încercăm să facem mai vizibile afacerile sustenabile. Sustainalytics este un furnizor de scoruri (n.r. ESG -Enviromental, Social and Governance), iar noi încercăm să aducem această dimensiune pe piaţa de capital din România.

Feedback-ul pe care l-am avut după iniţierea acestui proiect a fost în sensul că este foarte multă nevoie de îndrumare pentru emitenţi. Nevoie de transfer de know-how în ceea ce priveşte sistemul de raportare, ce înseamnă o obligaţiune verde şi toate lucrurile care fac ca o afacere să fie sustenabilă din punct de vedere ESG", a spus directorul general al BVB.

În plus, Adrian Tănase a spus că unul dintre demersurile operatorului pieţei noastre de capital este ca la BVB să existe indici care să includă scorurile ESG.

"Însă, până acolo, vrem să depunem un efort susţinut pentru ghidarea companiilor în ceea ce priveşte raportările ESG, astfel încât să putem publica aceste scoruri", a conchis directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

Obligaţiunile verzi sunt titluri emise de o companie pentru finanţarea îndeosebi a proiectelor climatice şi de mediu.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. si eu imi doresc sa lovesc loteria....sa vad cum e....dar nu-mi cumpar nici macar bilet., vreau sa o lovesc asa ca tine si ca Hanga

    1. Si ce ai fi vrut sa zica? Ca nu isi doresc obligatiuni verzi? Comentariu fara rost ...

    Tănase, că ce chestie îți dai atâtea gratuite,adică aproape tot profitul? Ce-ai facut tu pentru bursă! E adevărat ,bursa a crescut dar a crescut peste tot in lume in pandemie,apoi avem Pilonul 2( stai linistit nu tu l-ai creat), apoi au fost aduse societăți noi( cred că ești de acord că nu tu le-ai adus!)

    Uite eu cred că bursa o să scadă si atunci dai gratuitelele înapoi? Că pe creștere ne spui că meritul îți aparține! 

    Dle ai salariu imens fi mulțumit nu te mai tine de magarii!

    Cu mai deloc respect! 

    1. Cand si cine a zis de merite ? Care sunt magariile ? ... Gratuitele sunt date ca asa au votat actionarii. Nu-ti convine, cumpara actiuni si voteaza impotriva. Atitudine fara rost ...

      Bine,așa să fie cum zici tu ! Crezi că pot eu persoană fizică, să influentez votul când acolo sunt Sifurile care au interesul sa-i facă pe plac lui Tănase sa-si faca si ele circul cu gratuitele ?

      Crezi că acolo TLV nu gândește că cei de la Sif ?  

      Crezi că Dorel Goia de la TRP nu putea să ceară, prin rezultate adevărate,nu povești cu pești si 10% gratuite?

      Deci fie cum zici tu,dar va ieși rău, n-o să stau preș mult la BVB degeaba! 

      La un moment dat te cam saturi sa vezi cum actiunile bat pasul pe loc sau chiar scad si ei isi tot dau gratuite an de an. Tupeul nu are margini. Stop joc!

      Tanase e pus acolo de momaie de Lakis-Dragoi-Juravle iar Hanga de Ciorcila-Ceocea.Astia isi dau toti gratuite cu toptanul.Fix la BVB o sa dezaprobe noua tactica de jecmanire a actionarilor.

      'ce naste din pisica soareci mananca' 

      Zice individul den la 2.1 să cumperi acțiuni să " influentez votul" !? Păi individule" fără rost" îți trebuie vreo 2 mld € că să influentez votul adică să ai 51% din BVB ceea ce e imposibil că Sifurile nu vând, deci să cumperi mai întâi 51% din Sifuri si tot așa din TLV si nici atunci nu e sigur că vine caracatita, zice că nu e legal si te poartă 10 ani prin tribunale!

      Asa că eu nu cumpar Sifuri si detinerile lor,nu cumpar BVB,nu cumpar TLV si încet încet mă voi retrage!

      Te las cu Tănase  

      Nu poti sa ai 51% din BVB, pentru ca exista prag de detinere. Cred ca e de 20%. Bine, daca se intampla cum s-a intamplat la SIF-uri .. sa fie incalcat cu o caruta de fonduri ... Cu toate ca BVB e subdezvoltata, nici nu are prea mare sanse de dezvoltare, decat daca schimba tara :))) Nu exista bursa dezvoltata fara o economie dezvoltata. Nu exista economie dezvoltata (sau exista dar sunt exceptii rare - bazate pe resurse naturale) fara inovatie. Nu poate exista ... cel putin in tarile Occidentale ... inovatie si coruptie mare in acelasi timp. Romania si Bulgaria au blocat ultimele doua pozitii din Europa la inovatie, iar la coruptie suntem printre primii. Nu e nicio mirare ca bursa nu e dezvoltata.

      Pragul în România e relativ si cred că suntem de acord. Cu cealaltă treaba că bursa e că țara nu sunt deloc de acord!Dar deloc! Am avut pe bursă Dacia,fabricile de ciment,fabrici de pâine,domenii diverse!Am delistat acum 3-4 ani multe societăți promițătoare, dar,cel mai important moment e acum când vreo 10 societăți au apărut în care văd că s-au băgat peste 100 mil€ ,cu un ritm fenomenal, cu balbaieli, cu pacaleli dar trepidant, ritm dat nu de Tănase el scuipand pe toate astea cu gratuitele lui ! La propriu, voi munciti că eu i-au lozul!

      Revin,dacă toți scoatem banii de la saltea îi băgăm în societăți, societățile prosperă si economia o ia în sus!

      Dar vine un Tănase un Doros etc și îți taie tot cheful! 

      Gratuitele le propune Consiliul BVB și le votează acționarii BVB. La Dacia .. n-are nimeni nicio vina. E cumpărată de Renault care e lista la Paris. Ce să facă BVB? In rest .. au fost companii mici. BVB trebuie sa se dezvolte că să vina și companii mai mari. Eu cred că e pe un drum bun și se vede. Sunt listări multe .. uluitor de multe. Și asta contează. Alții nu sunt pe drumul bun ... Trebuie să ținem cont și de ce înseamnă burse in Europa de Est. In afara de Polonia, unde exista bursa adevărată .. e cam lipsa, gaura, minus, pauza. Trist e că România ar trebui sa aibă a doua bursa din regiune, cu un rulaj zilnic de 50-60 milioane de euro pe zi. Nu e așa din mai multe motive ...iar primul vinovat cred că este statul. Și aici nu mă refer neapărat la listări, ci la tot ce e in Romania. SIF-urile ar fi trebuit să fie motorul dezvoltării bursei și uite in ce situație s-a ajuns. Ce sa dezvolte ... Pur și simplu nu s- creat mediul propice.

      Daaaa la ce profit a scos bvb in 2020 si merita conducerea ceva malai.Cumnecum profit mititel ,cheltuieli multe si dubioase ,mai ales ca sa CAM stat acasa anul trecut si nu prea muncira sefii nostri, dividendul vai de el, dar actionarii VOTEAZA (ce propun sefii) !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb