ADU - preferata cititorilor Ziarului BURSA la alegerile de duminică

G.M.
Politică / 6 iunie

ADU - preferata cititorilor Ziarului BURSA la alegerile de duminică

Alianţa Dreapta Unită, alcătuită din USR, Forţa Dreptei şi PMP, este favorita cititorilor Ziarului BURSA pentru alegerile europarlamentare şi locale, potrivit sondajului online derulat în perioada 5-7 iunie pe site-ul www.bursa.ro.

53% dintre respondenţi îşi doresc să fie reprezentanţi de candidaţii alianţei politice ai cărei lideri sunt Ludovic Orban, Eugen Tomac şi Cătălin Drulă. Alianţa Dreapta Unită este urmată de AUR care a strâns 21% din preferinţele cititorilor noştri pentru alegerile de duminică, 9 iunie, şi de alianţa PSD-PNL cu 15%. Formaţiunea REPER, coagulată în jurul fostului premier Dacian Cioloş este preferată de 8% dintre respondenţi, în timp ce UDMR a primit 3% din opţiunile de vot ale cititorilor ziarului BURSA.

Preferinţa cititorilor care au participat la acest sondaj poate fi explicată prin faptul că Ziarul Bursa se adresează în special oamenilor de afaceri (aşa cum apare pe frontispiciul ziarului), care îşi doresc o piaţă liberă, fără restricţii, un mediu concurenţial real şi stabilitate şi predictibilitate fiscală, elemente care, din păcate, au lipsit în ultimii trei ani în care ţara a fost guvernată de coaliţia PSD-PNL.

Surprinzător este însă procentul obţinut de AUR, dar care poate fi explicat prin simpatiile înregistrate în rândul unei anumite părţi a electoratului de respectivul partid politic care a luptat împotriva restricţiilor în timpul pandemiei Covid-19.

Procentul înregistrat de REPER nu este neaşteptat, ţinând cont că formaţiunea politică este percepută de oamenii de afaceri şi liberi profesionişti ca făcând parte din aceeaşi categorie cu USR, FD şi PMP.

În ceea ce priveşte UDMR, cele 3% de voturi primite în sondajul nostru reprezintă un prim pas pentru atingerea pragului electoral şi la aceste alegeri de către reprezentanţii comunităţii maghiare.

Menţionăm că şi la acest sondaj, precum la cele derulate în ultima lună de Ziarul BURSA s-a putut acorda doar un singur vot pe IP.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Ratacirea e mare...dar tot e bine ca nu sunt cu PNL :))

    "Surprinzător este însă procentul obţinut de AUR, dar care poate fi explicat prin simpatiile înregistrate în rândul unei anumite părţi a electoratului de respectivul partid politic care a luptat împotriva restricţiilor în timpul pandemiei Covid-19."

    Sunteți naivi, ca să nu zic altfel. Chestiile cu Covid au murit demult. Mai scoateți-vă capul din pantaloni, indiferent ce înțelegeți din asta. 

    1. cei de la Bursa au vrut sa fie eleganti, stim toti care este electoratul AUR..

      Ce înseamnă ?

      Pai eu am fost votant usr in 2019 si 2020, acum AUR

      Unde crezi ca s-au evaporat 10 puncte procentuale din votantii usr din 2019? La aur! Ca psd+ pnl tot atat au ca atunci. 

      Pentru votantii AUR nu au murit. Oricand poate veni inca o ocazie de masuri dictatoriale din partea progresistilor. Suntem mereu in garda! Cum sa spui "demult" cand sunt primele alegeri la care avem ocazia sa ne rqzbunam pt ce a fost atunci?!

      Uite, iti spun eu ca votant AUR, ca asta e principalul motiv pt care votez cu AUR, ca s-a opus mizeriilor de atunci. 

    Voteaza evropeneste ! Voteaza frantuzeste, voteaza bulgareste, voteaza italianeste, voteaza spanioleste, voteaza liber esti un cetatean al Terrei !

    1. sa nu uitam nicicand sa ignoram trandafirii,

      ei sunt pe-acest pamant simbol al asupririi  

    mai oameni buni

    a ti uitat de CIOLOS in 2016 

    un an greu incercat cu taxe si impozite grele -de atunci se trag toate  

    si colac peste pupaza s au pus datele public la toate persoanele  

    si culmea ironiei cei bogati li s au stins toate datoriile 

    multi,multi,dar ....p......i  

    asa au mers

    votati mai cu USR SI O SA O DUCETI BINE! 

    1. VOTEZ CU FURACIOSII CARE S-AU TREZIT BARONI PESTE NOAPTE, VOTEZ CU POLITICIENII CARE N-AU AUZIT DE BUN-SIMT, DE ETICA, DE EDUCATIE , DE LIMITE, VOTEZ CU CEI OBRAZNICI, CU GURA MARE, VOTEZ CU DEMAGOGII CARE MARESC PENSIILE IN FIECARE ZI, VOTEZ CU CEI CARE MINT FARA RUSINE, VOTEZ CU CEI CARE SE ARATA PATRIOTI PURTAND O IE, VOTEZ CU CEI CE AU DOCTORATE MASLUITE SI NU STIU SA SE EXPRIME CORECT ROMANESTE !

      VOTEZ SI PLANG !

    PSDNL 15% din cititorii bursa. :) cam tragic.

    dovada ca, cine citeste , bursa, dar si alte ziare, nu poate fi asa usor prostit

    vezi , de-aia presa nu e libera in unele tari nu spun care 

    eu ma mir foarte tare ca unii care voteaza Aur citesc ziarul Bursa, eu credeam ca astia citesc numai Cancan

    1. Bai dar intepati si snobi mai sunteti...noi nu zicem asa mizerii despre voi, va injuram mai mult ideologia. E anti-romaneasca divizarea asta pe care o faceti. Voi faceti jocul Rusiei. Nu intentionat, ci din ingamfare.

      Cum am scris mai sus, unde crezi ca e diferenta de voturi usr dintre 23% in 2019 si 13% cat se estimeaza acum?! Psd+pnl au tot ca atunci.  

      indiferent, important e sa nu mai votam cartelul baronilor locali PSDNL, ca astia ne-au indatorat si saracit prin inflatie, sa-si umple ei buzunarele.

      Inflatie si indatorare suplimentara a fost in toata Europa, din cauza masirilor ticaloase din pandemie. De aia trebuie distrusa si puterea de la Bruxelles a fratilor din PPE si PSE (sau cum se mai numesc acum socialistii europeni) ai PNL si PSD, sa depinda in orice fac de voturile celor care sunt extremisti de dreapta din perspectiva lor. Sau de stanga, ca Fico din Slovacia.

    Inter-un top bazat pe doar 2 criterii - competenta și integritate, personal, prima poziție este REPER.

    Dacian Cioloș e unul din putinii lideri politici, care a reușit sa descopere și sa formeze o echipa de lideri politici in PE - Alin Mituta, Ramona Strugariu, Dragoș Pâslaru etc. și în România - Anca Dragu (fosta Min Economiei), Cătălin Tenita, Ana Suteu (fosta Min.Culturii) etc 

    De la doar 5 europarlamentari a reușit sa atragă alți europarlamentari inclusiv criticul Guy Verstofhen în RENEW a treia forță politica din PE. 

    Asa se explica ajutoarele masive pentru Moldova. 

    Asa se explica vizitele numeroase ale lui DC în Rep. Moldova și colaborarea strânsă cu Maia Sandu (inclusiv propunerea Ancăi Dragu pentru conducerea Băncii Naționale a Moldovei) 

    În plus, mesia de varsta in REPER e ca 35-40 ani 

    În plus, apreciez enorm alti membri/lideri REPER: Ciprian Mihali de la Cluj, Cristian Presura București  

    În plus, DC a reușit inclusera Rosiei Montane în patrimoniul UNESCO și de aici victoria României împotriva Gabriel Resources Canada 

    În plus, apreciez enorm ca nu acceptat poziția de marioneta pentru cuplul Bârnă Ghinea Drula în USR, ci a avut nebunia sa pornească un partid nou de la 0 

    În echipa REPER sunt mulți lideri cu solide cunoștințe despre UE și competente dovedite (vedeti rapoartele personale sau ale UE) care ar aduce o schimbare în bine în România.

    Votez REPER! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb