ADVERTORIAL Cardul de Credit - cel mai nou produs al "Romexterra Bank"

Magda Stoica
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 iulie 2006

Clienţii persoane fizice ai Romexterra Bank pot beneficia acum de noul card de credit embosat "VISA Clasic". Cardul oferă posibilitatea unui împrumut de până la 20.000 de lei, dar nu mai mult de trei venituri nete.

Chiar dacă este emis în lei, cardul de credit Romexterra Bank este valabil internaţional. Posesorul cardului poate efectua tranzacţii în lei şi/sau valută, la comercianţi, la ATM-uri sau via internet, sau Mo/To.

Marele avantaj al acestui card este reprezentat de faptul că decontarea tranzacţiilor efectuate în străinătate se efectuează la cursul oficial al Băncii Naţionale a României, fără comisioane de schimb valutar, apreciază Daniel Indrei-ca, Directorul Direcţiei Carduri din cadrul Romexterra Bank.

Deţinătorul cardului Romexterra Bank beneficiază de o perioadă de graţie de până la 50 de zile, atunci când plăteşte cu cardul la comercianţi, a mai adăugat domnul Indreica. Dacă suma împrumutată este returnată în perioada de graţie, clientul nu trebuie să plătească nicio dobândă. În plus, plata la comerciant nu este comisionată.

Dobânda aferentă unui îm-prumut obţinut prin cardul de credit Romexterra Bank este de 19,9% pe an. Daniel Indreica, Directorul Direcţiei Carduri, susţine că acesta este de fapt şi costul real al creditului, neexistând comisioane de analiză, administrare etc.

Taxa de emitere pentru cardul emis de Romexterra Bank este de 10 lei, iar cea de mentenanţă a cardului este de 24 lei pe an.

Un alt avantaj al cardului de credit emis de Romexterra Bank este reprezentat, aşa cum spune domnul Indreica, de faptul ca suma minimă de rambursat lunar este 0% din soldul utilizat. Cu alte cuvinte, clientul nu are obligaţia de a se prezenta la sfârşitul lunii la bancă pentru a depune un procent din soldul utilizat, sumă considerată modică, şi care oricum este ulterior pusă la dispoziţia clientului. Astfel se asigură o independenţă a clientului faţă de bancă, independenţă care de alt-fel caracterizează aceste ins-tru-mente de plată (carduri).

Pentru completarea celorlalte operaţiuni bancare de care un client poate avea nevoie, posesorul de card poate opta pentru TerraBanking-Internet Banking sau TerraM-Mobile Banking, oferite gratuit de către bancă.

Referitor la gestionarea cât mai eficientă a riscurilor, un aspect pe care Romexterra Bank îl tratează cu maximă seriozitate, posesorul cardului de credit Romexterra Bank poate să îşi schimbe PIN-ul în mod gratuit la orice bancomat al băncii şi în acelaşi timp poate să îşi stabilească singur plafoanele de tranzacţionare şi mediul în care doreşte să tranzacţioneze. Acestea sunt în mod standard stabilite de către bancă pentru a limita daunele în cazul pierderii sau furtului cardului. De asemenea, aceste carduri nu sunt activate pentru tranzacţionare pe Internet. Avantajul clienţilor constă în faptul că îşi pot gestiona individual riscurile, astfel că printr-o simplă cerere completată şi semnată la orice unitate a băncii, aceştia pot să-şi activeze cardul pentru tranzacţii pe Internet sau să-şi modifice orice limită de tran-zacţionare.

Romexterra Bank are în portofoliul său şi carduri de debit cu descoperire de cont, emise atât sub sigla VISA, cât şi sub sigla MasterCard, organizaţii la care banca este membru principal. Numărul total de carduri emise de bancă se ridică la peste 150.000, cifră ce poziţionează banca pe locul 7 în topul emitenţilor de carduri bancare din România.

Reţeaua de acceptare a Romexterra Bank numără acum 126 de bancomate, la care se vor adăuga alte 50 până la sfârşitul anului.

Romexterra Bank aproape că şi-a dublat profitul din primul trimestru comparativ cu perioada similară a anului trecut. Profitul net al băncii a ajuns la 2,45 milioane de euro (8,58 milioane de lei) la finele lunii martie, în creştere cu circa 77%. Conducerea băncii apreciază că Romexterra Bank confirmă trendul ascendent în care banca s-a încadrat anul trecut.

Volumul activelor totale ale băncii a crescut cu 68,93% în primele trei luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă de referinţă a anului 2005 şi însumează peste 1 miliard de lei (323 milioane de euro). Volumul creditelor acordate a înregistrat o creştere netă de 85,14% în perioada de referinţă.

În prezent, Romexterra Bank îşi desfăşoară activitatea printr-o reţea teritorială care numără 43 de unităţi, atât în Bucureşti, cât şi în majoritatea oraşelor mari din ţară. Până la sfârşitul anului în curs, banca intenţionează să îşi extindă reţeaua teritorială cu cel puţin 20 de noi unităţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb