Mierea de Manuka sau "miracolul sănătăţii" este unul din cele mai spirituale şi magice alimente de pe Pământ, principalul supraaliment şi sursa de substanţe nutritive concentrate. Celebra miere de Manuka diferă de mierea de albine obişnuită, produsă în România sau în alte ţări prin proprietăţi şi prin provenienţa.
Ce este mierea de Manuka?
Mierea de Manuka este un supraaliment ce provine din Noua Zeelandă şi este preparată de albinele de acolo din nectarul florilor arboreli de Manuka, arbore cu numeroase beneficii. Calităţile mierii de manuka au fost studiate de către cercetători de-a lungul anilor,iar acum este considerată singura miere medicinală atestata ştiinţific ce are proprietăţi neobişnuite şi foarte benefice.
Fiind deja celebră în întreaga lume, mierea de Manuka este uşor de recunoscut după textura groasă, gustul caramelizat şi culoarea brun închisă, având proprietăţi antioxidante şi puterea de a lupta cu viruşii şi bacteriile din organismul uman.
Mierea de Manuka vs. mierea clasică
Mierea de Manuka are numeroase proprietăţi antibacteriene, benefice pentru sănătate, fiind mult mai puternică decât mierea obişnuită şi având un efect curativ mai intens. Practic, mierea de Manuka are o activitate antibacteriană unică, mult mai puternică decât mierea obişnuită, ale care proprietăţi nu se pierd atunci când mierea este încălzită aşa cum se întâmplă în cazul mierii clasice.
Ce afecţiuni tratează mierea de Manuka?
Mierea de Manuka este folosită de foarte mult timp în lupta cu afecţiuni ale corpului uman, dar şi pentru menţinerea acestuia în stare cât mai bună. Mierea de Manuka, pe lângă faptul că este unul din cele mai puternice antibiotice naturale cunoscute până acum, este un produs cu numeroase alte beneficii care lupta împotriva afecţiunilor la nivelul:
- Tractului gastro-intestinal
Mierea de Manuka lupta eficient împotriva ulcerului, gastritei, infecţiei cu bacteria Helicobacter Pylori, refluxului gastroesofagian şi împotriva halenei digestive.
- Aparatului respirator
Mierea de Manuka este folosită cu succes în tratarea infecţiilor cu Stafilococul auriu, în rinite, dureri în gât, pentru a trata tusea cronică sau tabacică, bronşita acută sau cronică şi pneumonia.
- Epidermei
Mierea de Manuka aplicată direct pe piele tratează herpesul, eczeme, arsuri, psoriazis, calmează durerea şi usturimea provocată de înţepăturile de insecte, tratează acneea şi aluniţele.
- Cavităţii bucale
Dacă este consumată sau ţinută în cavitatea bucală o perioadă de câteva minute, mierea de Manuka stopează paradontoza, tratează candidoza bucala, aftele şi gingivita.
Mierea de Manuka este recomandată atât pentru consum preventiv, cât şi că şi tratament al acestor afecţiuni.
Alte beneficii şi utilizări ale mierii de Manuka
Pe lângă beneficiile mai sus menţionate, mierea de Manuka ajuta consumatorii sa:
· Aibă un somn profund şi odihnitor, fiind un remediu excelent împotriva insomniei;
· Trateze cu succes infecţia cu bacteria E-Coli la nivelul aparatului urinar;
· Refacă pielea deteriorată de arsuri sau de acnee;
· Aibă o dantură sănătoasă şi să stopeze sângerările provocate de gingivita;
· Trateze iritaţiile de scutec ale bebeluşilor prin simpla aplicre a mierii pe funduleţ;
· Aibă o piele elastică şi frumoasă, deoarece mierea de Manuka are efect antirid;
· Îşi păstreze energia şi la bătrâneţe, mierea de Manuka fiind un excelent tonic cerebral şi energizant natural.